Browsing NOFIMA vitenarkiv by Author "Heide, Morten"
Now showing items 41-55 of 55
-
Nye sildeprodukter til Tyskland og Ukraina. En markedsvurdering
Heide, Morten; Voldnes, Gøril; Sogn-Grundvåg, Geir; Sone, Izumi (Research report, 2013)Denne rapporten presenterer resultater fra første fase i et delprosjekt hvor formålet har vært å innhente forskningsbasert markedskunnskap som kan danne grunnlag for strategier for introduksjon av nye sildeprodukter i det ... -
Open-Ended Emotive Projection Test: A Nondeterministic Method for Understanding Consumers’ Emotional Reactions to Innovative Food Processing Technologies
Altintzoglou, Themistoklis; Heide, Morten (Peer reviewed; Journal article, 2022)The objective of this study was to reveal the efficiency of Open-Ended Emotive Projection Tests (OEEPTs) and Open-Ended Questions (OEQs) in understanding consumers’ reactions to products processed with innovative food ... -
Oppdrettet flekksteinbit – en art for eksklusive restauranter?
Johansen, Jan Arvid; Heide, Morten (Nofima rapportserie, Research report, 2001)Flekksteinbit (Anarhichas minor) er en av flere marine hvitfisker som kan tilføre norsk oppdrettsnæring nye verdier. Til nå har forskning på arten vært av biologisk og teknisk karakter. Målet er å tilpasse arten til intensivt ... -
Opplevd kvalitet og image til oppdrettet og oppfôret torsk i det norske og engelske restaurantsegmentet
Heide, Morten; Johnsen, Oddrun; Tobiassen, Torbjørn; Østli, Jens; Hamnvik, Siri (Research report, 2003)Rapporten omfatter resultatene fra en markedsundersøkelse der et utvalg på 60 norske og engelske kjøkkensjefer har vurdert kvaliteten på oppdrettet og oppfôret torsk. De 30 norske kjøkkensjefene mente at den oppdrettede ... -
Plan for markedsrettet FoU-arbeid i Afrika. Forprosjekt
Sogn-Grundvåg, Geir; Egeness, Finn-Arne; Heide, Morten (Research report, 2013)Mange land på det afrikanske kontinentet er i sterk økonomisk vekst. Den økonomiske utviklingen har økt etterspørselen etter norsk sjømat. Norske bedrifter eksporterte sjømat til Afrika for mer enn NOK 1,25 milliarder i ... -
Sjømat som suvenir – utenlandske turisters preferanser og erfaringer i Norge
Borch, Trude Kristin; Heide, Morten; Iversen, Audun; Altintzoglou, Themistoklis (Research report, 2014)Det et økende fokus på betydningen av mat som et element ved en reiseopplevelse og på det å kjøpe med mat hjem som suvenir eller gave. Denne rapporten presenterer resultatene fra et prosjekt hvor formålet har vært økt ... -
Status, verdi og utfordringer for matproduksjon i Arktisk Norge – Rapport 2 "Arktis som en matproduserende region"
Nøstvold, Bjørg Helen; Kvalvik, Ingrid; Heide, Morten; Govaerts, Florent; Hansen, Kristin Beate; Dalmannsdottir, Sigridur; Halland, Hilde; Vøllestad, Åse; Ramstad, Susanne (Nofima rapportserie, Research report, 2019)Målet med prosjektet er å vurdere potensialet for økt produksjon og verdiskaping av mat produsert i de arktiske delene av Norge. Funnene viser at endringene i klimaet potensielt kan øke både landbruks- og sjømatproduksjonen ... -
Targeting consumers of fish fillets based innovativeness and convenience orientation
Heide, Morten; Altintzoglou, Themistoklis (Peer reviewed; Journal article, 2015) -
The UK retail market for fresh and defrosted cod
Heide, Morten; Altintzoglou, Themistoklis (Lecture, 2018) -
The use of food quality and prestige-based benefits for consumer segmentation
Heide, Morten; Olsen, Svein Ottar (Peer reviewed; Journal article, 2018) -
Tørkede fiskehoder. Etablering av en produksjonslinje for tørkede fiskehoder
Herland, Hilde; Heide, Morten; Tidemann, Even (Research report, 2004)Totalutnyttelse av fisk er i stort fokus. Fiskehoder er ett av biproduktene som utnyttes dårlig i Norge. Mesteparten havner på sjøen mens bare en svært liten andel tørkes utendørs og selges. Island derimot har industrialisert ... -
Variabel kvalitet i verdikjeden. Hvordan påvirker kvalitet lønnsomhet?
Heide, Morten; Henriksen, Edgar (Research report, 2013)Prosjektet har sett på hvordan variabel kvalitet påvirker lønnsomheten i verdikjeden gjennom å intervjue industriaktører og eksportører i hvitfisknæringen. Resultatene viser at vesentlige deler av råstoffet som leveres fra ... -
Verdikjeder og kjøpskriterier i det sørafrikanske markedet for laks
Egeness, Finn-Arne; Heide, Morten; Honkanen, Pirjo; Sogn-Grundvåg, Geir (Research report, 2015)Denne rapporten beskriver sentrale verdikjeder for laks i Sør-Afrika og og analyserer kjøpskriterier og konkurranse for atlantisk oppdrettslaks i det sørafrikanske markedet. Rapporten baserer seg primært på analyse av ... -
Økt konsum av sjømat i Norge. Muligheter og barrierer for norsk sjømatindustri
Heide, Morten (Nofima rapportserie, Research report, 2020)De siste årene har sjømatkonsumet i Norge blitt redusert. Denne rapporten ser på muligheter og barrierer innen norsk sjømatindustri for å bidra til økt konsum av sjømat. Denne delen av rapporten er basert på intervju av ... -
Økt konsum av sjømat i Norge. Muligheter og barrierer i norsk dagligvarehandel
Heide, Morten (Nofima rapportserie, Research report, 2019)De siste årene har sjømatkonsumet i Norge blitt redusert. Denne rapporten ser på muligheter og barrierer i norsk dagligvarehandel for økt konsum av sjømat. Rapporten er basert på intervju av kategoriansvarlig for sjømat ...