Browsing NOFIMA vitenarkiv by Author "Carlehög, Mats"
Now showing items 41-44 of 44
-
Utvanning av klippfisk: - effekt av temperatur, antall vannskift, vannmengde, tid og utjevningslake
Carlehög, Mats; Joensen, Sjurdur; Eilertsen, Guro; Dahl, Reidun Wenche (Nofima rapportserie, Research report, 2007)Ved Fiskeriforskning er det tidligere gjort en rekke forsøk med utvanning av klippfisk og saltfisk. Forsøkene har hatt ulike målsetninger, men hovedsakelig har en gjort forsøk for å få jevnere saltinnhold, bedre holdbarhet ... -
Utvanning av saltfisk og klippfisk. Optimalisering av utvanningsprosessen for saltfiskfilet
Bjørkevoll, Ingebrigt; Olsen, Jan-Vidar; Carlehög, Mats; Eilertsen, Guro (Research report, 2003)I dette arbeidet ble en ny metode for utvanning av saltfiskfilet optimalisert. Ferdig utvannet filet ble oppnådd på under 3 timer etter et injiseringstrinn og et tromletrinn. Samme kvalitet på utvannede produkter oppnås ... -
What is dominance? An exploration of the concept in TDS tests with trained assessors and consumers
Varela, Paula; Antúnez, Lucía; Carlehög, Mats; Alcaire, Florencia; Castura, J.C; Berget, Ingunn; Giménez, Ana; Næs, Tormod; Ares, Gastón (Journal article; Peer reviewed, 2018) -
Økt holdbarhet av fiskefilet ved gelatin-coating
Arnesen, Jan-Arne; Carlehög, Mats; Gildberg, Asbjørn (Nofima rapportserie, Research report, 2011)Torsk-, sei- og kveitefilet er dyppet i en blanding av fiskegelatin (fra torskeskinn) og ekstrakt fra mjødurt (Filipendula ulmaria). Mjødurtekstraktet inneholder mye antioksidanter og antibakterielle forbindelser. Gelatin ...