• Betydningen av pankreas sykdom (PD) for filetkvalitet av oppdrettslaks 

      Mørkøre, Turid; Taksdal, Torunn; Birkeland, Sveinung (Nofima rapportserie, Research report, 2011)
      Kvalitetslaks har god rødfarge og fasthet. Laksefileter med avvikende tekstur, bleke felter (skjolding) eller mørke flekker (melanin) er uønsket av foredlingsindustrien og av konsumentene. Det er mistanke om at laksens ...
    • Multifaktorielle sykdommer i norsk lakseoppdrett. Sluttrapport 

      Johansen, Lill-Heidi; Bang-Jensen, Berit; Jansen, Mona Dverdal; Taksdal, Torunn; Krasnov, Aleksei (Research report, 2015)
      Se kapittel 1
    • Mørke flekker i laksefilet. Kunnskapsstatus og tiltak for å begrense omfanget 

      Mørkøre, Turid; Larsson, Thomas; Kvellestad, Agnar Ståle; Koppang, Erling Olaf; Åsli, Magnus; Krasnov, Aleksei; Dessen, Jens-Erik; Moreno, Helena Maria; Valen, Elin Christine; Gannestad, Kjellrun Hoås; Gjerde, Bjarne; Taksdal, Torunn; Bæverfjord, Grete; Meng, Yuqiong; Heia, Karsten; Wold, Jens Petter; Borderias, A.J.; Moghadam, Hooman; Romarheim, Odd Helge; Rørvik, Kjell-Arne (Research report, 2015)
      Forekomsten av mørke flekker i laksefilet har økt betraktelig senere årene. I dag har hver femte filet slike flekker som i hovedsak er opp til 3 cm i diameter og lokalisert til filetens bukområde. Store ryggflekker har ...