• Prosessering av sjømat – Endring i næringsinnhold, biotilgjengelighet og helseeffekter 

      Larsen, Rune; Stormo, Svein Kristian; Eilertsen, Karl-Erik; Mæhre, Hanne K; Jensen, Ida-Johanne; Østerud, Bjarne; Elvevoll, Edel Oddny (Nofima rapportserie, Research report, 2010)
      Rapporten oppsummerer hvordan prosessering kan påvirke innholdet av næringsstoffer i sjømat, samt hvordan biotilgjengeligheten til ulike stoffer kan endres som følge av prosessbetingelsene. I tillegg er det kort redegjort ...
    • Sjømat og helse – marin næringsutvikling og kompetansebygging.Statusrapport 2009 

      Larsen, Rune; Nilsen, Heidi (Nofima rapportserie, Research report, 2010)
      Prosjektet består av tre hovedaktiviteter. I delprosjekt (a) er det gjennomført to dyreforsøk for å evaluere om proteinkomponenter fra torsk har en forebyggende effekt mhp. type 2 diabetes (T2D). Resultatene viste at ...