Blar i NOFIMA vitenarkiv på forfatter "Olsen, Stein Harris"
-
Tidlig innfarging av regnbueørret – kvalitet på rogn og muskel
Olsen, Stein Harris; Siikavuopio, Sten Ivar; Tobiassen, Torbjørn; Heia, Karsten; Hustad, Anette; Kalberg, Monica (Nofima rapportserie, Research report, 2019)Den overordnede idéen for dette prosjektet er å øke verdiskapingen innen oppdrett av regnbueørret (Oncorhynchus mykiss) i Norge gjennom kombinert produksjon av matfisk og konsumrogn. Fra tidligere forsøk med ørret fra ... -
Uttesting av vått mottak om bord på M.Tr Kongsfjord
Olsen, Stein Harris; Martinsen, Gustav (Nofima rapportserie, Research report, 2022)Havfisk AS ønsker å forbedre kvaliteten på trålfanget fisk, og satte i 2018 i gang med å designe og bygge ny tråler. Utgangspunktet var å holde fangsten levende om bord, for å kunne slakte ut fisken på en kontrollert måte. ... -
Videreutvikling av VIS/NIR spektroskopi – Bestemmelse av kvalitet
Heia, Karsten; Stormo, Svein Kristian; Olsen, Stein Harris; Dissing, Bjørn; Johansen, Jørn-Owe; Aune, Tone Friis; Sivertsen, Agnar Holten (Research report, 2013) -
Workshop om utblødning og kjøling av laks, med fokus på kvalitet
Tobiassen, Torbjørn; Nordtvedt, Tom Ståle; Olsen, Stein Harris; Akse, Leif (Research report, 2013)Flere slakterier har ytret ønske om at det må arbeides videre med utblødning og kjøling av laks i slakteprosessen. De kontaktet Nofima og SINTEF Energi om dette og en prosjektskisse ble utarbeidet og sendt til FHF. Tematisk ... -
Ørretrogn til konsum
Siikavuopio, Sten Ivar; Olsen, Stein Harris; Kalberg, Monica (Research report, 2016)Resultatene viser at den kjønnsmodne hunn regnbueørret får en visuell kvalitetsreduksjon spesielt i kjøttfarge og ytre kjennetegn. De biokjemiske analysene viser mindre eller ingen signifikante forskjeller i næringsverdi ...