AP3. Skånsomme metoder for reduksjon av Listeria på laks og ørret - Effekt på farge og tekstur
Skåra, Torstein; Løvdal, Trond; Chan, Sherry Stephanie; Budal, Laila; Drobac, Gorana; Prabhu, Leena; Vaka, Mette Risa; Rode, Tone Mari
Research report
Published version
Date
2024Metadata
Show full item recordCollections
- Nofima rapportserie [1104]
- Publikasjoner fra CRIStin [2634]
Abstract
Rapporten inkluderer forsøksoppsett og resultater fra forsøk som er gjennomført i prosjektet DeList, AP3 i perioden januar til juni 2024. Ferskt råstoff av laksefilet (biter) og sløyd ørret er benyttet i forsøkene. Dekontamineringsforsøk er gjennomført ved skylling i vann, skylling i pH-justert vann og dypping i løsning med (a) eddiksyre; (b) Verdad N6; (c) nisin; (d) kitosan; (e) klor; og (f) plasmaaktivert vann (PAW). AP3. Skånsomme metoder for reduksjon av Listeria på laks og ørret - Effekt på farge og tekstur