Vis enkel innførsel

dc.contributor.authorAas, Turid Synnøve
dc.contributor.authorYtrestøyl, Trine
dc.contributor.authorHatlen, Bjarne
dc.contributor.authorSixten, Hanne Jorun
dc.contributor.authorHillestad, Marie
dc.contributor.authorÅsgård, Torbjørn Einar
dc.date.accessioned2015-05-18T12:47:17Z
dc.date.accessioned2015-05-20T08:17:54Z
dc.date.available2015-05-18T12:47:17Z
dc.date.available2015-05-20T08:17:54Z
dc.date.issued2013
dc.identifier.citationNofima rapportserie. 27 p. Nofima, 2013
dc.identifier.isbn978-82-8296-121-9
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11250/283774
dc.description-
dc.description.abstractAtlantic salmon was fed a commercial-like diet either as is (92% dry matter) or soaked for 2 h in sea water prior to feeding (70% dry matter). The salmon showed large individual variation in gastrointestinal passage rate and few significant differences between the two diets were revealed. However, the soaked feed resulted in a significantly higher gastric evacuation rate than the dry diet.
dc.description.abstractAtlantisk laks ble fôret enten med vanlig, ekstrudert fôr (92 % tørrstoff), eller fôret ble bløtlagt i 2 t i sjøvann før fôring (70 % tørrstoff). Fôret var laget spesielt til forsøket, men var av tilsvarende kvalitet som kommersielle fôr. Det var stor individuell variasjon i passasjehastighet i mage og tarm, og det ble funnet få signifikante forskjeller mellom de to fôrene. Men magetømmingshastigheten var signifikant høyere når fôret var bløtlagt enn for tørt fôr.
dc.language.isoeng
dc.relation.urihttps://nofimaas.sharepoint.com/sites/public/_layouts/15/guestaccess.aspx?guestaccesstoken=IFM1P926G8EfD84g%2fAi1Aj%2btYqB0LrBJWNxyeGWI1%2fw%3d&docid=033e7d47500c642e9a01130cb8304e861
dc.titleGastrointestinal passage rate in Atlantic salmon (Salmo salar) fed dry or soaked feed. A CREATE project
dc.title.alternativeRapport 38/2013, norsk sammendrag
dc.typeResearch report
dc.date.updated2015-05-18T12:47:17Z
dc.identifier.cristin1048317
dc.relation.projectEgen institusjon: 2424
dc.relation.projectNorges forskningsråd: 174842


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel