Vis enkel innførsel

dc.contributor.authorSiikavuopio, Sten Ivar
dc.contributor.authorJames, Philip
dc.contributor.authorMortensen, Atle
dc.contributor.authorOlsen, Bjørn R.
dc.contributor.authorMidling, Kjell Øyvind
dc.contributor.authorEvensen, Tor Hatten
dc.date.accessioned2015-05-11T12:59:49Z
dc.date.accessioned2015-05-12T09:00:01Z
dc.date.available2015-05-11T12:59:49Z
dc.date.available2015-05-12T09:00:01Z
dc.date.issued2014
dc.identifier.citationNofima rapportserie. 23 p. Nofima, 2014
dc.identifier.isbn978-82-8296-184-4
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11250/283537
dc.description-
dc.description.abstractSalg av levende kongekrabbe har de siste årene økt betydelig og utgjorde ca. 35 % av den samlede kongekrabbefangsten i sesongen 2013. Selv om kongekrabbe har alle naturgitte forutsetninger for levendelagring og levendesalg er det viktig å utvikle skånsomme metoder som sikrer høy kvalitet og best mulig dyrevelferd under levendelagring og transport til marked. Målet med prosjektet var derfor å erverve ny kunnskap som kan brukes av kongekrabbenæringen for å sikre høy overlevelse, kvalitet og best mulig dyrevelferd under levendelagring av kongekrabbe. For å belyse disse problemstillingene ble det til sammen satt opp fire ulike delforsøk: 1) Optimal individtetthet, 2) Betydning av fôring tilgjengelighet på krabbevelferd, 3) Tilrettelegging for levende transport til marked, 4) Velferdstiltak for kongekrabbe som har dårlig kondisjon.
dc.description.abstractSales of live king crab have increased significantly in the past few years and accounted for approximately 35 % of the total catch of king crab in the 2013 catch season. King crabs have all the natural attributes necessary for live storage and export. However, it is important to develop suitable holding and transport techniques that ensure a high quality product reaches the market as well as maintaining the best possible animal welfare conditions during live storage and transport. The aim of the project was to develop techniques that can be used by the king crab industry to ensure high survival, quality and the best possible animal welfare during live storage of crab. Experiments were conducted on: 1) Optimal stocking density, 2) The effects of feed availability on crab welfare, 3) Protocols for live transport to market, 4) Welfare measures for king crab in poor condition.
dc.language.isonor
dc.relation.urihttps://nofimaas.sharepoint.com/sites/public/_layouts/15/guestaccess.aspx?guestaccesstoken=YuGpLZbecf57T2mNQNYuL0hmYWC%2fmJXD9IxfpVv35%2bc%3d&docid=085beaf5aac7b492a985ea3c9091cd26d
dc.titleForbedring av miljøbetingelsene ved levendelagring av kongekrabbe
dc.title.alternativeRapport/Report 18/2014 English summary
dc.typeResearch report
dc.date.updated2015-05-11T12:59:49Z
dc.identifier.cristin1119750
dc.relation.projectEgen institusjon: 10655
dc.relation.projectFiskeri- og havbruksnæringens forskningsfond: 900924


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel