Vis enkel innførsel

dc.contributor.authorOlsen, Bjørn-Ivar
dc.contributor.authorOlsen, Svein Ottar
dc.contributor.authorHonkanen, Pirjo
dc.date.accessioned2015-04-28T10:40:32Z
dc.date.accessioned2015-04-29T07:06:10Z
dc.date.available2015-04-28T10:40:32Z
dc.date.available2015-04-29T07:06:10Z
dc.date.issued2003
dc.identifier.citationNofima rapportserie. 54 p. Nofima AS (tidligere Fiskeriforskning), 2003
dc.identifier.isbn82-7251-514-8
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11250/282795
dc.description-
dc.description.abstractMålsettingen med denne rapporten har vært å identifisere og drøfte mulige segmenter i det norske ungdomsmarkedet for fisk, fiskeretter og andre sentrale middagsretter. Resultatene er basert på en landsomfattende og representativ spørreundersøkelse gjennomført i utvalgte skoler over hele landet. Vi kom frem til tre sentrale segmenter basert på en klassifisering av ungdoms interesser, holdninger, aktiviteter og livsstil. Det største segmentet (40 % av utvalget) fikk navnet ”De sunne og aktive”, og er blant annet kjennetegnet av en positive holdning til fisk. De andre to segmentene, ”De nytelsesorienterte” og ”De passive” var derimot mer negative til fisk og fiskeretter som middagsmat. Våre resultater viste også signifikante forskjeller mellom segmentene med hensyn til kjønn, alder, bosted og geografi. Praktiske implikasjoner for hvordan en bør møte ungdommens behov, holdninger og livsstil i produktutvikling og markedsføring av fisk er drøftet i rapportens siste del.
dc.description.abstractThe main objective of this report was to identify and discuss possible segments in the Norwegian youth market for dinner food, fish and fish dishes with the help of interests, activities and lifestyle-based variables. We identified three different segments. The largest segment (40 % of the sample) was given the name “The healthy and active”, and is characterised by a healthy and active lifestyle in addition to its positive attitude towards fish. The two other segments, “The pleasure oriented” and “The passive” shoved more negative attitudes toward fish and fish products. The results show that “sex”, “age”, “residence” and “geography” describe differences between the segments.
dc.language.isonor
dc.relation.urihttps://nofimaas.sharepoint.com/sites/public/_layouts/15/guestaccess.aspx?guestaccesstoken=sBBYihFL%2bBBqrnj1j09QlYPbeR0IM9klHQEVx7vtWc4%3d&docid=03c973cfb41c445948bc23d259ea31038
dc.titleSegmentering av det norske ungdomsmarkedet for middagsmat, fisk og fiskeretter
dc.title.alternativeRapport/Report 4/2003 English summary
dc.typeResearch report
dc.date.updated2015-04-28T10:40:32Z
dc.identifier.cristin1239592
dc.relation.projectNofima AS: 4345


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel