Blar i Publikasjoner fra CRIStin på tittel
Viser treff 1071-1090 av 2488
-
Hygienisk produksjon, desinfeksjon og transport av rogn og melke fra rognkjeks
(Nofima rapportserie, Research report, 2017)I prosjektet har en undersøkt effekt av standard stryking av rogn og melke, og kirurgisk uttak av gonader med hensyn til generelt bakterietall, og kjente patogener hos rognkjeks. Det ble ikke funnet store forskjeller mellom ... -
Hyperspectral imaging benchmark based on machine learning for intraoperative brain tumour detection
(Peer reviewed; Journal article, 2023) -
Hypoxia does not change responses to dietary omega-3 long-chain polyunsaturated fatty acids, but rather reduces dietary energy demand by Atlantic salmon
(Peer reviewed; Journal article, 2021)Over 116 days, Atlantic salmon postsmolts of 183 ± 5 g were fed diets with high or low levels of lipid (230 or 180 g/kg) with high or low levels of omega-3 long-chain polyunsaturated fatty acids (n-3 LC-PUFA; 14 or 7 g/kg). ... -
Hypoxia tolerance and responses to hypoxic stress during heart and skeletal muscle inflammation in Atlantic salmon (Salmo salar)
(Peer reviewed; Journal article, 2017) -
Høstfiske og restkvoter i kystflåten. Fiske etter torsk og sei
(Nofima rapportserie, Research report, 2011) -
Høsting av hjerteskjell i Nord-Norge
(Nofima rapportserie, Research report, 2001)I dag høstes bare en ubetydelig del av det som trolig er en stor ressurs av hjerteskjell (Cerastoderma edule) langs norskekysten. Dette til tross for at denne skjelltypen har et stort nasjonalt og internasjonalt marked og ... -
Høytrykksprosessering av sjømat. Litteraturgjennomgang
(Nofima rapportserie, Research report, 2012)Rapporten gir en oversikt over den relativt nye og skånsomme prosesseringsteknologien høytrykksprosessering (HP); hva som er gjort innen HP av sjømat, hvilken effekt prosessen har på mattrygghet og kvaliteten av produktene. ... -
Høyverdiskaping fra hvitfisk restråstoff
(Nofima rapportserie, Research report, 2017)Torskehoder og torskerygger fra hvitfisk filetering på Myre havbruk ble hydrolysert og vannfasen ble tørket og analysert. Prosjektet ble gjort for å vurdere bruk av prosessert restråstoff til humant konsum. Torskerygger ... -
I etterpåklokskapens lys - Finanskrisens effekter i torskesektoren
(Nofima rapportserie, Research report, 2010) -
Identification of genetic loci associated with higher resistance to pancreas disease (PD) in Atlantic salmon (Salmo salar L.)
(Peer reviewed; Journal article, 2020) -
Identification of haplotypes associated with resistance to Fusarium graminearum in spring oat (Avena sativa L.)
(Peer reviewed; Journal article, 2024) -
Identification of traits underpinning good breadmaking performance of wheat grown with reduced nitrogen fertilisation
(Peer reviewed; Journal article, 2023)Background: Nitrogen fertiliser is the major input and cost for wheat production, being required to support the development of the canopy to maximise yield and for the synthesis of the gluten proteins that are necessary ... -
Identification Schemes for Traceability Systems –Inspiration and experiences?
(Nofima rapportserie, Research report, 2009)This report gives a brief overview of available information on the use of identifications (ID’s) in traceability systems. The main points arising form this analysis are: • Standardisation (such as standards published by ... -
Identifisering av laks på individnivå: Fase 2
(Research report, 2016)Identifisering av laks på individnivå, brukt blant annet i forskning og i avlsarbeid, benytter i dag PIT-tag. Dette er små merker som injiseres i bukhulen. I et forprosjekt finansiert av FHF ble irisskanning testet opp mot ... -
Identifisering av laks på individnivå: Forprosjekt
(Research report, 2016)Identifisering av laks på individnivå, brukt blant annet i forskning og i avlsarbeid, benytter i dag PIT-tag. Dette er små merker som injiseres i bukhulen. I dette forprosjektet ble irisskanning testet opp mot PIT-tag som ... -
Identifying and analysing the drivers of heterogeneity among ecosystem builder accelerators
(Journal article; Peer reviewed, 2019)n response to convergent and dynamic market developments, established firms use corporate accelerators to open their innovation processes to start‐ups. Among different accelerator themes, the ecosystem builder theme ... -
Identifying consumer openness to new ingredients: A conjoint study on consumer segments in the UK
(Journal article, 2023)The aim of this study was to explore consumer acceptance of food products that make use of ingredients from underutilized marine species. As these species are not commonly used as ingredients in food products, a goal of ... -
Identifying Lipid Metabolites Influenced by Oleic Acid Administration Using High-Performance Liquid Chromatography–Mass Spectrometry-Based Lipidomics
(Peer reviewed; Journal article, 2020)leic acid (OA), one of the most important monounsaturated fatty acids, possesses protective properties against chronic liver disease (CLD) development, but the underlying metabolic metabolism remains unknown. HPLC–MS-based ... -
Identifying temporal drivers of liking and satiation based on temporal sensory descriptions and consumer ratings
(Peer reviewed; Journal article, 2021)Capturing temporal sensory changes has been the focus in recent research to better understand how consumers perceive food products. This information can be linked to consumer expectations (e.g., liking, satiety) to study ...