• Desalting of tails and loins of dried salt-cured saith by cooking 

      Lorentzen, Grete Elisabeth; Martinsen, Gustav; Heia, Karsten; Ageeva, Tatiana Nikolaevna (Nofima rapportserie, Research report, 2020)
      Before preparation of a meal from the dried salt-cured fish, reducing the salt content by soaking the fish into water is commonly applied. In Jamaica and in the Dominican Republic, however, the salt content is reduced by ...
    • Forebygging av korsstingsvirvler hos laks i oppdrett 

      Bæverfjord, Grete; Dalum, Alf Seljenes; Høst, Vibeke; Krasnov, Aleksei; Grøntvedt, Randi; Johansen, Renate; Reed, Anne-Katrine; Aas-Eng, Anne; Kvellestad, Agnar; Bjørgen, Håvard; Trangerud, Cathrine; Ottesen, Nina; Skogmo, Hege Klippenes; Koppang, Erling Olav; Ytteborg, Elisabeth (Nofima rapportserie, Research report, 2021)
      Prosjektet tok utgangspunkt i en ny type skjelettdeformiteter hos laks som ble observert vinteren 2016-2017, og som ble kalt korsstingsdeformiteter. Ved oppstart ble det gjennomført en studie av produksjonsdata. Den viste ...
    • Fra kunnskap til handling - Mulighetsrommet: Hvordan påvirke forbrukere til å velge sunnere? 

      Karevold, Knut Ivar; Bugge, Annechen Bahr; Ueland, Øydis; Slapø, Helena Berz; Schjøll, Alexander; Rosenlund, Thea Grav; Grini, Ida Synnøve Bårvåg; Hertel, Jens Kristoffer; Mathisen, Linda; Lekhal, Samira (Research report, 2017)
    • Global economic drivers in the development of different industrial hubs in the European Arctic 

      Suopajärvi, Leena; Nygaard, Vigdis; Edvardsdóttir, AG; Iversen, Audun; Kyllönen, Katri-Maaria; Lesser, Pamela; Lindestav, Gun; Moioli, Sara; Nojonen, Matti; Olafsdottir, Ragnheidur; Bergström, D; Bjerke, Jarle W.; Bogadóttir, Rangheiour; Elomina, Jerbelle; Engen, Sigrid; Koivurova, Timo; Leppiaho, Toumas; Lynge-Pedersen, K; Rantala, Outi; Siikavuopio, Sten Ivar; Skum, Marja-Kristin; Tuulentie, Seija; Tømmervik, Hans (Research report, 2022)
    • iPROCESS innovation - Innovative and Flexible Food Processing Technology in Norway - 2020:00981 A 

      Krupa, Alexandre; Andersen, Petter Vejle; Wold, Jens Petter; Thakur, Maitri; Verboven, Pieter; Lind, Morten; Dreyer, Heidi Carin; Vatn, Jørn; Tveterås, Ragnar; Sandvold, Hilde Ness (Research report, 2020)
      To develop novel concepts and methods for flexible and sustainable food processing in Norway with the aim of coping with small volume series and high biological variation in existing raw materials, to enable increased raw ...
    • Konkurranseevne for norsk oppdrettslaks: Kostnader og kostnadsdrivere i Norge og konkurrentland 

      Iversen, Audun; Hermansen, Øystein; Nystøyl, Ragnar; Rolland, Knut Henrik; Garshol, Lars Daniel (Nofima rapportserie, Research report, 2019)
      Denne rapporten viser og diskuterer utviklingen i kostnadene for produksjon av laks, samt drivkreftene bak utviklingen, både i Norge og i de viktigste konkurrentlandene. Kostnadene i Norge fortsetter å øke, men i mindre ...
    • Kunnskapsstatus på salt til salt- og klippfiskproduksjon. Faglig sluttrapport 

      Lorentzen, Grete Elisabeth (Nofima rapportserie, Research report, 2019)
      Formålet med dette prosjektet er å vise kunnskapsstatus på salt som brukes til salting av fisk gjennom en utredning og et faktaark. Delmål har vært å 1) lage en oversikt over krav og regelverk til salt i de viktigste ...
    • Sluttrapport VårMat.- VårMat - strategisk satsing på persontilpasset mat 2018-2020 

      Rognså, Guro Helgesdotter; Ueland, Øydis; Lindberg, Diana; Grini, Ida Synnøve Bårvåg; Alm, Siril; Iversen, Stian Gjerstad; Rosnes, Jan Thomas; Rud, Ida; Varela, Paula (Nofima rapportserie, Research report, 2021)
      Dette er sluttrapporten for VårMat-satsingen i Nofima - en intern strategisk satsing på persontilpassing av mat, som har gått i perioden 2018 til 2020. Målet for satsingen var å samordne, videreutvikle og øke Nofimas samlede ...
    • Uttesting av Innomar torsketeine i lab og under kommersielle forhold 

      Siikavuopio, Sten Ivar; Løkkeborg, Svein; Humborstad, Odd Børre; Martinsen, Gustav; Evensen, Tor Hatten; Hustad, Anette; Haugan, Erling; Martinsen, Ståle (Nofima rapportserie, Research report, 2020)
      Teinefiske har lang historie, og har vært brukt i flere tusen år, både på skalldyr og fisk. Teiner har flere positive egenskaper som fortsatt gjør den til et aktuelt redskap i moderne fiskeri. Selv om teiner pr i dag ikke ...
    • Veileder: Bruk av helgenomsekvensering for forebygging og kontroll av Listeria monocytogenes i matindustrien 

      Langsrud, Solveig; Fagerlund, Annette; Moen, Birgitte; Møretrø, Trond; Heir, Even (Research report, 2024)
      Denne veilederen er utarbeidet av forskerne Solveig Langsrud, Annette Fagerlund, Trond Møretrø, Even Heir og Birgitte i Moen i prosjektet PathoSeq og er basert på både praktisk kunnskap og forskning. Det er matprodusenter ...
    • «Vinn-vinn»: Samarbeid og utvikling i kystturismen. Forskningsglimt 1/2014 

      Forbord, Magnar; Borch, Trude Kristin; Frisvoll, Svein Johan; Iversen, Audun (Research report, 2014)
    • Workshop on the Norwegian Sea Aquaculture Overview 

      Nordi, Gunnvør á; Bogstad, Bjarte; Carnegie, Ryan; Cooper, Anne; Eilertsen, Malene; Grefsrud, Ellen Sofie; Mikkelsen, Eirik Inge; O’Beirn, Francis; Rust, Michael; Skern-Mauritzen, Mette; Theuerkauf, Seth; Tronsgaard, Solveig; Vikebø, Frode Bendiksen; Whaley, Janet E. (ICES Scientific Reports, Research report, 2022)