Vis enkel innførsel

dc.contributor.authorStormo, Svein Kristian
dc.contributor.authorSkåra, Torstein
dc.contributor.authorAnderssen, Kathryn Elizabeth
dc.date.accessioned2020-06-09T14:37:41Z
dc.date.available2020-06-09T14:37:41Z
dc.date.created2020-06-02T13:12:03Z
dc.date.issued2020
dc.identifier.isbn978-82-8296-637-5
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11250/2657411
dc.description.abstractI de senere år har RF (radiofrekvens) tining blitt tilgjengelig kommersielt og blant annet brukt på farseprodukter i Norge. Hovedmålet med dette prosjektet var å dokumentere og optimalisere RF-behandling og påfølgende tining av blokkfrosset HG (sløyd og hodekappet) torsk med hensyn på kvalitet og utbytte. Dette prosjektet viser at RF-behandlingen kan brukes som en viktig del i tining av HG-blokker i stor skala. Våre resultater antyder at den avsluttende konvensjonelle tiningen (i vann) påvirker holdbarheten i større grad enn RF-behandlingen. En måte å redusere tiden i vannkaret er å øke bidraget fra RF-behandlingen siden dette vil redusere behovet for påfølgende vanntining. RF-behandlingen tilfører energien mye raskere enn konvensjonell tining (hvor energien må inn via overflaten) og dette gir kortere eksponering for bakterier ved en tilsvarende kortere påfølgende vanntining i tillegg til en totalt sett mer tidsbesparende prosess. I tillegg kommer effekten av at blokkene kan splittes etter RF-behandlingen, noe som gjør at effektiviteten i tineprosessen øker ytterligere.
dc.description.abstractSeafood production from frozen raw material requires efficient and gentle thawing to achieve high quality and long shelf life. Since thawing is a slow process it is difficult to time it according to subsequent processing steps as well as fine-tuning the volume to the immediate needs. The main objective of this project was to document and optimize RF processing and the subsequent thawing of frozen HG (headed and gutted) cod in terms of quality and yield. The results from this project show that the RF process is flexible and its contribution in the overall thawing process (consisting of RF followed by conventional thawing) can vary from very limited to an impact that extends considerably more than is necessary for splitting. Thus, RF treatment can simplify and shorten the overall process by enabling block splitting and by reducing the need of conventional thawing.
dc.language.isomis
dc.publisherNofima AS
dc.relation.ispartofNofima rapportserie
dc.relation.ispartofseriesNofima rapportserie
dc.relation.urihttps://nofimaas.sharepoint.com/:b:/s/public/EUZGlI2eGjNOsrLP2wmNOhEBQAIq43h6w9Rd04eoWlGhVw?e=7l0tCN
dc.titleOptimalisering av radiofrekvens (RF) – temperering og tining av hvitfisk. Faglig sluttrapport
dc.title.alternativeOptimizing radiofrequency (RF) tempering and thawing of whitefish
dc.typeResearch report
dc.description.versionpublishedVersion
dc.source.pagenumber32
dc.source.issue22/2020
dc.identifier.cristin1813496
dc.relation.projectFiskeri- og havbruksnæringens forskningsfinansiering: 901478
dc.relation.projectNofima AS: 12317
cristin.ispublishedtrue
cristin.fulltextoriginal


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel