Vis enkel innførsel

dc.contributor.authorNykamp, Hilde
dc.contributor.authorGonera, Antje
dc.date.accessioned2020-05-20T11:35:54Z
dc.date.available2020-05-20T11:35:54Z
dc.date.created2020-05-13T14:14:26Z
dc.date.issued2020
dc.identifier.isbn978-82-8296-640-5
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11250/2655158
dc.description.abstractSustainability is increasingly important to consumers, to firms and to governments. This report centers around the question of “How sustainability is driving innovation in the Norwegian food sector?”. We aim to clarify and establish what we mean by terms such as sustainability and innovation, and how the concepts are related and come together in the food system. The second part reviews theoretical perspectives that can contribute to understanding systemic change and innovation towards sustainability. The third and final part is an empirical exploration of the mainstream Norwegian food industry. It reports the results of a first round of investigations of how major actors in the food industry in Norway think about and handle sustainability issues. The results will serve as a starting point for more in depth inquiry about the same topic.
dc.description.abstractBærekraft blir viktigere og viktigere for forbrukere, for bedrifter og for myndighetene. Denne rapporten studerer bærekraft og hvordan bærekraft er en driver for innovasjon i matbransjen. Vi søker å oppklare hva vi mener med begreper som matsystem og bærekraft, og hvordan disse henger sammen. Videre belyser vi aktuelle teoretiske perspektiver som bidrar til å forstå systemisk endring mot et grønt skifte. Til slutt rapporterer vi en del foreløpige resultater og gjennomgår hvordan store aktører i Norsk matbransje definerer og jobber med bærekraft og innovasjon. Rapporten er et utgangspunkt for videre forskning på tema.
dc.language.isoeng
dc.publisherNofima AS
dc.relation.ispartofNofima rapportserie
dc.relation.ispartofseriesNofima rapportserie
dc.relation.urihttps://nofimaas.sharepoint.com/:b:/s/public/EVL18G6I5pxOiX48XtTpgsIB-c4TlhnQqEnoUfeEyPfCgw
dc.titleSustainability and innovation in the Norwegian food system
dc.title.alternativeBærekraft og innovasjon i Norsk matsystem
dc.typeResearch report
dc.description.versionpublishedVersion
dc.description.versionpublishedVersion
dc.description.versionpublishedVersion
dc.source.pagenumber34
dc.source.issue24/2020
dc.identifier.cristin1810798
dc.relation.projectNorges forskningsråd: 262303
dc.relation.projectNofima AS: 201703
cristin.ispublishedtrue
cristin.fulltextoriginal
cristin.fulltextoriginal
cristin.fulltextoriginal


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel