Vis enkel innførsel

dc.contributor.authorNøstvold, Bjørg Helen
dc.contributor.authorKvalvik, Ingrid
dc.contributor.authorHeide, Morten
dc.contributor.authorGovaerts, Florent
dc.contributor.authorHansen, Kristin Beate
dc.contributor.authorDalmannsdottir, Sigridur
dc.contributor.authorHalland, Hilde
dc.contributor.authorVøllestad, Åse
dc.contributor.authorRamstad, Susanne
dc.date.accessioned2019-11-25T12:07:04Z
dc.date.available2019-11-25T12:07:04Z
dc.date.created2019-11-22T14:53:16Z
dc.date.issued2019
dc.identifier.isbn978-82-8296-612-2
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11250/2630273
dc.description.abstractMålet med prosjektet er å vurdere potensialet for økt produksjon og verdiskaping av mat produsert i de arktiske delene av Norge. Funnene viser at endringene i klimaet potensielt kan øke både landbruks- og sjømatproduksjonen i Arktis. For å øke total produksjonen spiller imidlertid offentlige støtteordninger som Innovasjon Norge og Skattefunnordningen en viktig rolle. Disse har vært avgjørende for mange småbedrifter i oppstartsfasen. Samtidig ser man forbedringspotensial i forhold til brukervennlighet og langsiktig tenkning. For å øke produksjonen må man parallelt utvikle lønnsomme markedskanaler og gode markedsføringsstrategier for arktisk mat. Funnene viser muligheter for å oppnå økt verdi basert på arktisk opprinnelsen. Undersøkelser blant norske, svenske og britiske forbrukere viser at arktisk mat assosieres med positive egenskaper som ferskt og godt, og at mange av karakteristikaene assosiert med arktisk mat er faktorer man kjenner igjen i moderne internasjonale mattrender, som helse, naturlighet, autentisitet og tradisjon. Arktisk matproduksjon er langt fremme på bærekraft, særlig områder som arbeidsvilkår, HMS, biodiversitet og arealbruk, men noe gjenstår i forhold til økonomisk sårbarhet og fremtidsrettede mål. Internasjonalt viser funnene at bærekraft er egenskapen som er viktigst i markedsføringen av arktisk mat. Bærekraft er derfor svært viktig å ivareta, både i produksjon og kommunikasjon av arktisk mat.
dc.description.abstractStatus, verdi og utfordringer for matproduksjon i Arktisk Norge – Rapport 2 "Arktis som en matproduserende region"
dc.description.abstractReport 2, Arctic Food. Status, Value and Challenges for food production in Arctic Norway
dc.language.isomis
dc.publisherNofima AS
dc.relation.ispartofNofima rapportserie
dc.relation.ispartofseriesNofima rapportserie
dc.relation.urihttps://nofimaas.sharepoint.com/:b:/s/public/ESQNhQGLdNJHhVBRIRt4ySABBNe2KE1BORnIFmu5UiGPDg
dc.titleStatus, verdi og utfordringer for matproduksjon i Arktisk Norge – Rapport 2 "Arktis som en matproduserende region"
dc.title.alternativeReport 2, Arctic Food. Status, Value and Challenges for food production in Arctic Norway
dc.typeResearch report
dc.description.versionpublishedVersion
dc.source.pagenumber66
dc.source.issue33/2019
dc.identifier.cristin1751134
dc.relation.projectNofima AS: 11420
dc.relation.projectUtenriksdepartementet: 15147
cristin.unitcode7543,2,1,0
cristin.unitcode7543,2,3,0
cristin.unitnameMarkedsforskning
cristin.unitnameNæringsøkonomi
cristin.ispublishedtrue
cristin.fulltextoriginal


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel