Vis enkel innførsel

dc.contributor.authorOlsen, Stein Harris
dc.contributor.authorSiikavuopio, Sten Ivar
dc.contributor.authorTobiassen, Torbjørn
dc.contributor.authorHeia, Karsten
dc.contributor.authorHustad, Anette
dc.contributor.authorKalberg, Monica
dc.date.accessioned2019-06-24T06:37:50Z
dc.date.available2019-06-24T06:37:50Z
dc.date.created2019-06-13T12:30:50Z
dc.date.issued2019
dc.identifier.isbn978-82-8296-597-2
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11250/2601754
dc.description.abstractDen overordnede idéen for dette prosjektet er å øke verdiskapingen innen oppdrett av regnbueørret (Oncorhynchus mykiss) i Norge gjennom kombinert produksjon av matfisk og konsumrogn. Fra tidligere forsøk med ørret fra Svanøy havbruk AS har vi sett en markant nedgang i filetfarge (astaxanthin innhold) hos ørret i perioden rett før rogna egner seg til konsum. Dette bidrar til kvalitetsforringelse av muskel/filet. Ørret kan ikke lage astaxanthin og er avhengig av å få det gjennom fôr. For å forbedre innfargingen av muskel ble det satt opp et forsøk med forhøyet nivå av astaxanthin (90 mg) mot kontroll på 60 mg. Forsøksfisk som inngikk i prosjektet var kjøpt inn som “All female” fra AquaGen. Dessverre viste det seg at det hadde skjedd en feil ved leveransen slik at forsøksfisken var vanlig ubehandlet regnbueørret. Dette ble oppdaget først ved slakting høsten 2018. Resultatene fra måling på denne fisken viste at 90 mg astaxanthin ikke påvirker muskelens biokjemiske sammensetning sammenliknet med kontrollgruppen. Resultatene viser videre liten sammenheng mellom økt astaxanthin innhold i fôr og økt innfarging av rogn. Det ble heller ikke funnet signifikant forskjell i kjemisk målt astaxanthin i muskel mellom gruppene, selv om det var en tendens til høyere verdier i 90 mg gruppen.
dc.description.abstractTidlig innfarging av regnbueørret – kvalitet på rogn og muskel
dc.description.abstractEffects of increased astaxanthin in the feed on rainbow trout quality
dc.language.isomis
dc.publisherNofima AS
dc.relation.ispartofNofima rapportserie
dc.relation.ispartofseriesNofima rapportserie
dc.relation.urihttps://nofimaas.sharepoint.com/:b:/s/public/EYFB6mwAqyJHlL3R7PtzncUBzC0jPZW-2te3f6MG3pUXcQ
dc.titleTidlig innfarging av regnbueørret – kvalitet på rogn og muskel
dc.title.alternativeEffects of increased astaxanthin in the feed on rainbow trout quality
dc.typeResearch report
dc.description.versionpublishedVersion
dc.source.pagenumber12
dc.source.issue18/2019
dc.identifier.cristin1704629
dc.relation.projectNofima AS: 11321
cristin.unitcode7543,2,5,0
cristin.unitcode7543,1,5,0
cristin.unitnameSjømatindustri
cristin.unitnameProduksjonsbiologi
cristin.ispublishedtrue
cristin.fulltextoriginal


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel