Show simple item record

dc.contributor.authorEsaiassen, Margrethe
dc.contributor.authorJoensen, Sjurdur
dc.contributor.authorAkse, Leif
dc.contributor.authorTobiassen, Torbjørn
dc.contributor.authorEilertsen, Guro
dc.contributor.authorDahl, Reidun Wenche
dc.contributor.authorBjørkevoll, Ingebrigt
dc.date.accessioned2018-12-10T09:17:44Z
dc.date.available2018-12-10T09:17:44Z
dc.date.created2015-04-22T14:14:28Z
dc.date.issued2006
dc.identifier.isbn978-82-7251-593-4
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11250/2576780
dc.description.abstractHovedmålet i dette prosjektet er å undersøke kvalitet og holdbarhet av brettpakkede (prepakkede) lakse- og torskeprodukter ved ulike lagringstemperaturer. Det er en generell oppfatning at tilstrekkelig lav temperatur, helst under 2ºC, i butikkenes kjøledisker er en av de viktigste faktorene for å bevare god kvalitet og oppnå tilstrekkelig lang holdbarhet på brettpakkede fiskeprodukter. I følge temperaturkravet i Forskrift om næringsmiddelhygiene skal butikkenes kjøledisker holde temperatur under 4ºC. Butikkene har imidlertid ofte problemer med å holde denne temperaturen. En temperaturøkning på kun et par grader kan gi dramatiske konsekvenser for kvalitet og holdbarhet for fiskeprodukter. Resultatene viser at brettpakket laks og torsk som er lagret ved 4ºC forringes om lag 1,5 ganger raskere enn om produktene var lagret ved 0ºC. Dette resulterer i at holdbarheten ved 4ºC blir bare 60 - 65 % av den holdbarheten som ville vært oppnådd dersom produktene var lagret ved 0ºC. Dersom produktene lagres ved 7ºC forringes de mer enn dobbelt så fort enn om de var lagret ved 0ºC. Dette resulterer i at holdbarheten ved 7ºC blir kun 40 - 45 % av den holdbarheten som produktene ville hatt dersom de var lagret ved 0ºC.
dc.description.abstractTemperatur i kjøledisk - en kritisk suksessfaktor for brettpakket fersk fisk
dc.language.isomis
dc.publisherNofima AS (tidligere Fiskeriforskning)
dc.relation.ispartofNofima rapportserie
dc.relation.ispartofseriesNofima rapportserie
dc.relation.urihttps://nofimaas.sharepoint.com/sites/public/_layouts/15/guestaccess.aspx?guestaccesstoken=PVVnSFlaw5qveTPM0Ug9WW6av2ptN3RBCEBoDowmFsE%3d&docid=0556452cccd69438b8fd845496ab2a0f7
dc.titleTemperatur i kjøledisk - en kritisk suksessfaktor for brettpakket fersk fisk
dc.title.alternativeTemperatur i kjøledisk - en kritisk suksessfaktor for brettpakket fersk fisk
dc.typeResearch report
dc.description.versionpublishedVersion
dc.source.pagenumber12
dc.source.issue17/2006
dc.identifier.cristin1238534
dc.relation.projectNofima AS: 20171
cristin.unitcode7543,2,5,0
cristin.unitnameSjømatindustri
cristin.ispublishedtrue
cristin.fulltextoriginal


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record