Vis enkel innførsel

dc.contributor.authorAkse, Leif
dc.contributor.authorJoensen, Sjurdur
dc.contributor.authorOlsen, Jan Vidar
dc.contributor.authorCarlehög, Mats
dc.contributor.authorSkjerdal, Taran
dc.date.accessioned2018-11-22T10:06:45Z
dc.date.available2018-11-22T10:06:45Z
dc.date.created2014-11-20T14:34:36Z
dc.date.issued2000
dc.identifier.isbn82-7251-455-9
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11250/2574316
dc.description.abstractI rapporten sammenlignes tre metoder for utvanning av klippfiskbiter; tradisjonell utvanning, vakuumutvanning og utvanning med justert saltkonsentrasjon i vannet. Metodene sammenlignes med hensyn til jevnt saltinnhold i tykke og tynne biter, sensorisk kvalitet, mikrobiologisk kvalitet, og vektøkning. Utvanning med justert saltkonsentrasjon gav best utjevning av saltinnholdet. Alle metodene gav god sensorisk kvalitet, men de tynne bitene i den justerte metoden var signifikant forskjellige fra tilsvarende biter i de andre metodene og mer lik de tykke bitene. Den tradisjonelle metoden gav best mikrobiologisk kvalitet under utvanning og den justerte dårligst. Både utvanning med justert saltinnhold og vakuumutvanning gav høyere vektøkning enn tradisjonell utvanning.
dc.description.abstractUtvanning av klippfisk
dc.language.isomis
dc.publisherNofima AS (tidligere Fiskeriforskning)
dc.relation.ispartofNofima rapportserie
dc.relation.ispartofseriesNofima rapportserie
dc.relation.urihttps://nofimaas.sharepoint.com/sites/public/_layouts/15/guestaccess.aspx?guestaccesstoken=zJ0x1sMZexkPlc2%2fhHM4J0Lzd1PwaWdQWa4grfsV9tw%3d&docid=03246f9a273324cd388c6f25cc76ec21b
dc.titleUtvanning av klippfisk
dc.title.alternativeUtvanning av klippfisk
dc.typeResearch report
dc.description.versionpublishedVersion
dc.source.pagenumber36
dc.source.issue16/2000
dc.identifier.cristin1175256
dc.relation.projectNofima AS: 3059
dc.relation.projectNofima AS: 8491
cristin.unitcode7543,2,5,0
cristin.unitnameSjømatindustri
cristin.ispublishedtrue
cristin.fulltextoriginal


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel