Vis enkel innførsel

dc.contributor.authorJoensen, Sjurdur
dc.contributor.authorBjørkevoll, Ingebrigt
dc.contributor.authorMartinsen, Gustav
dc.contributor.authorHellevik, Ann Helen
dc.contributor.authorAkse, Leif
dc.date.accessioned2018-10-03T06:30:57Z
dc.date.available2018-10-03T06:30:57Z
dc.date.created2014-11-20T12:08:18Z
dc.date.issued2009
dc.identifier.isbn978-82-7251-731-0
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11250/2565978
dc.description.abstractRapporten oppsummerer resultatene fra hele prosjektperioden fra slutten av 2007 til 2009. Målsetningen har vært: Utfordringer ved fremstilling av ryggsei, fra produksjon til ferdig produkt, med fokus på forbedret kvalitet og effektiv produksjon. Bedre fjerning av slog- og leverrester i eksisterende linjer er viktig for å oppnå bedre kvalitet og sannsynligvis også høyere effektivitet. Lever- og slogrester som følger fisken inn i salteprosessen, gir kraftig misfarging på ryggseien. Den maskinelle rensingen i dagens linjer fungerer dårlig. En stor del av rensingen er derfor manuell, noe som gir en arbeidskrevende og lite effektiv produksjon. Både kortere kjøletid og temperatur senking under kjøling gir klar kvalitetsheving av ryggseien. Fra fangst til produksjon er det hovedsakelig buktæring som er det store kvalitetsproblemet. Fangsting med not og håndtering av fisken som pelagisk fisk, gir selvsagt også et ubløgget råstoff. Den mest nærliggende løsningen for kvalitetsutfordringene og effektivitetsforbedringer vil være å få maskiner som renser bedre, har større kapasitet og utfører aller operasjoner i samme maskin. De samme prinsipper som benyttes i pelagiske maskiner bør kunne benyttes for hodekapping, sløying, rensing og splitting av notfanget sei. Med en velfungerende maskin kan en da unngå slog og lever i produktet, effektiviteten på land kan øke og dermed reduseres problemene med buktæring. En test med sei i pelagiske maskiner ble ikke gjennomført, men bør prioriteres i eventuelle videre arbeid.
dc.description.abstractKvalitetsforbedring av ryggsei
dc.description.abstractRapport/Report 43/2009 English summary
dc.language.isomis
dc.publisherNofima AS
dc.relation.ispartofNofima rapportserie
dc.relation.ispartofseriesNofima rapportserie
dc.relation.urihttps://nofimaas.sharepoint.com/sites/public/_layouts/15/guestaccess.aspx?guestaccesstoken=B6jthQMFaz5xUielWUKQqHp1sn65GOxZFYY15v0Wftk%3d&docid=06b80805aee1842a58ff36f97dbdba3c0
dc.titleKvalitetsforbedring av ryggsei
dc.title.alternativeKvalitetsforbedring av ryggsei
dc.title.alternativeRapport/Report 43/2009 English summary
dc.typeResearch report
dc.description.versionpublishedVersion
dc.source.pagenumber35
dc.source.issue43/2009
dc.identifier.cristin1175110
dc.relation.projectNofima AS: 20520
cristin.unitcode7543,2,5,0
cristin.unitnameSjømatindustri
cristin.ispublishedtrue
cristin.fulltextoriginal


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel