Vis enkel innførsel

dc.contributor.authorNøstvold, Bjørg Helen
dc.date.accessioned2018-10-03T06:28:18Z
dc.date.available2018-10-03T06:28:18Z
dc.date.created2014-11-13T13:28:32Z
dc.date.issued2009
dc.identifier.isbn978-82-7251-665-8
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11250/2565963
dc.description.abstractMålet med undersøkelsen var å identifisere forbrukernes oppfatning av fersk fisk. Hovedfokuset var å se på hvor lenge en fisk er fersk og hva som inkluderes i begrepet ”ferskfisk”. I tillegg ønsket vi å se på hvor ofte de spiste fisk til middag, forholdet til fersk- og frossenfisk, samt tanker rundt holdbarhet, kvalitet og pris. Undersøkelsen er gjennomført i Oslo og Tromsø. Våre intervjuer avslørte at konsumenten har en formening om at fersk fisk ikke bør være mer enn maksimalt 2-3 dager gammel. Noen inkluderte alt fra lettsaltede og røykte til frosne produkter i begrepet ”fersk fisk”. Det synes å være en oppfatning av at fersk fisk er mye dyrere enn frossen fisk, og at fisk generelt er meget dyrt, noe som ikke er riktig. Konsumet av fisk er høyere og mer variert i Tromsø enn i Oslo. I Oslo ser vi en tendens til at de som spiser mye fisk holder seg til frossenfisk. Ytterligere informasjon om hva som er situasjonen når det gjelder faktisk kunnskap og feilinformasjon hos forbrukeren, er viktig for å velge riktig framgangsmåte når man skal forberede konsumenten på å motta informasjon om fangst- og slaktedato, informasjon som blir obligatorisk fra 1. januar 2010.
dc.description.abstractHva er fersk fisk?En eksplorativ undersøkelse blant norske forbrukere
dc.description.abstractRapport/Report 3/2009 English summary
dc.language.isomis
dc.publisherNofima AS
dc.relation.ispartofNofima rapportserie
dc.relation.ispartofseriesNofima rapportserie
dc.relation.urihttps://nofimaas.sharepoint.com/sites/public/_layouts/15/guestaccess.aspx?guestaccesstoken=aOn2cKeoQtKoQ3I3%2bb5WXIN%2b6iZruevYZDdJwgzx1dY%3d&docid=03761ac0bde5f4b949cb2328d204edfd7
dc.titleHva er fersk fisk?En eksplorativ undersøkelse blant norske forbrukere
dc.title.alternativeHva er fersk fisk?En eksplorativ undersøkelse blant norske forbrukere
dc.title.alternativeRapport/Report 3/2009 English summary
dc.typeResearch report
dc.description.versionpublishedVersion
dc.source.pagenumber14
dc.source.issue3/2009
dc.identifier.cristin1172616
dc.relation.projectNofima AS: 20146
cristin.unitcode7543,2,1,0
cristin.unitnameMarkedsforskning
cristin.ispublishedtrue
cristin.fulltextoriginal


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel