Vis enkel innførsel

dc.contributor.authorØstli, Jens
dc.contributor.authorGallart, Lorena Jornet
dc.date.accessioned2018-10-03T06:25:55Z
dc.date.available2018-10-03T06:25:55Z
dc.date.created2014-11-18T14:04:24Z
dc.date.issued2009
dc.identifier.isbn978-82-7251-681-8
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11250/2565949
dc.description.abstractNofima Marked og Sintef fiskeri og havbruk har på oppdrag fra Bacalaoforum gjennomført en fokusgruppestudie i Spania. Oppdraget er finansiert av Fiskeri- og havbruksnæringens forskningsfond. Formålet med studien var å problematisere innholdet i ”bacalao”, både som begrep og produkt. Vår antagelse var at ”bacalao” i Spania er veldig sterkt knyttet opp til fullsaltet fisk/saltfisk. Men bacalao er og det offisielle navnet på torsk og alle torskeprodukter må derfor merkes med bacalao om de er saltet eller ei. Gjennom observasjoner i spansk dagligvare, er det ingen tvil om at lettsaltede og fryste torskeprodukter er utbredt i det meste av Spania. Disse produktene, som er tydelig merket med ”bacalao” og betegnelser/informasjon som viser at de inneholder salt, kan av noen oppfattes å være utvannet saltfisk, av andre å være fryst filet av torsk. Konklusjonen (som man må være forsiktig med fordi metodikken ikke tillater at man generaliserer resultatene) peker mot at tradisjonell saltfisk fremdeles er referansen og viktigste assosiasjonen til begrepet ”bacalao”. Samtidig synes det klart at ”bacalao” også må tilpasse seg en ny situasjon, en situasjon hvor det finnes en rekke produkter merket bacalao fordi de er laget av torsk. Dette skyldes at bacalao også er det offisielle navnet på torsk (Gadus spp)
dc.description.abstractBacalao – en fokusgruppestudie i Spania
dc.language.isomis
dc.publisherNofima AS
dc.relation.ispartofNofima rapportserie
dc.relation.ispartofseriesNofima rapportserie
dc.relation.urihttps://nofimaas.sharepoint.com/sites/public/_layouts/15/guestaccess.aspx?guestaccesstoken=TFwRoJuoi%2bK67C0lDvYb3gc7Lorso%2f3SpCOvgg7N7I8%3d&docid=0764be3290bd146639f02e77819b1b456
dc.titleBacalao – en fokusgruppestudie i Spania
dc.title.alternativeBacalao – en fokusgruppestudie i Spania
dc.typeResearch report
dc.description.versionpublishedVersion
dc.source.pagenumber71
dc.source.issue17/2009
dc.identifier.cristin1174217
dc.relation.projectNofima AS: 20675
cristin.unitcode7543,2,1,0
cristin.unitnameMarkedsforskning
cristin.ispublishedtrue
cristin.fulltextoriginal


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel