Vis enkel innførsel

dc.contributor.authorTobiassen, Torbjørn
dc.contributor.authorHerland, Hilde
dc.contributor.authorHeide, Morten
dc.contributor.authorØstli, Jens
dc.contributor.authorSogn-Grundvåg, Geir
dc.contributor.authorMidling, Kjell Øyvind
dc.contributor.authorErikson, Ulf Gøran
dc.contributor.authorDigre, Hanne
dc.date.accessioned2018-07-06T08:41:15Z
dc.date.available2018-07-06T08:41:15Z
dc.date.created2014-09-15T15:07:40Z
dc.date.issued2012
dc.identifier.isbn978-82-8296-021-2
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11250/2504606
dc.description.abstractBakgrunnen for dette prosjektet var en diskusjon med laksenæringen om hvorvidt elektrisk bedøvelse kan påføre skader på laks som gir blødninger i filet. I dette prosjektet har vi kartlagt næringens egen oppfatning av utfordringer knyttet til bedøvelse og produktfeil. Det ble gjennomført en spørreundersøkelse samt intervju av lakseslakterier, røykeri- og fileteringsbedrifter. Resultatene fra spørreundersøkelsen viste at de fleste slakteriene ikke har vesentlige utfordringer med kvalitet, det er imidlertid noen som rapporterer om store utfordringer knyttet opp mot kvalitet. Resultatene viser at problemene med ryggknekk og blodflekker i forbindelse med strømbedøving er redusert. I tillegg ble det utført en kartlegging av hvilken type bedøvelse slakteriene benyttet og om alle var klar for utfasingen av CO2 etter 1. juli 2012. Per nå er det totalt 50 slakterier i Norge og av disse deltok 39 anlegg i spørreundersøkelsen. I september 2012 var det bare 2 slakterier som ikke hadde faset ut CO2. Det ene slakteriet har dispensasjon og det andre legger om etter ombygging. I dag benyttes slag eller strøm hver for seg for bedøving av fisken, eller i kombinasjon. Teknologien for å sikre god bedøving og kvalitet er tilgjengelig, men industrien påpeker viktigheten av å ha en kontrollert og jevn flyt av fisk gjennom slaktelinjen for å sikre god kvalitet og velferd.
dc.description.abstractRapport/Report 32/2012
dc.description.abstractBedøvelse av laksefisk - status i forhold til forskrift og produktfeil
dc.language.isomis
dc.publisherNofima AS
dc.relation.ispartofNofima rapportserie
dc.relation.ispartofseriesNofima rapportserie
dc.relation.urihttps://nofimaas.sharepoint.com/sites/public/_layouts/15/guestaccess.aspx?guestaccesstoken=lTsDSXgDPCCNg6u6Rz6muo4iQUBl%2f3WR54OGNk1fsu4%3d&docid=06b3c8753a0074862a53eec1841ad3954
dc.titleBedøvelse av laksefisk - status i forhold til forskrift og produktfeil
dc.title.alternativeRapport/Report 32/2012
dc.title.alternativeBedøvelse av laksefisk - status i forhold til forskrift og produktfeil
dc.typeResearch report
dc.description.versionpublishedVersion
dc.source.pagenumber36
dc.source.issue32/2012
dc.identifier.cristin1154595
dc.relation.projectNofima AS: 21305
dc.relation.projectFiskeri- og havbruksnæringens forskningsfond: 900697
cristin.unitcode7543,2,5,0
cristin.unitcode7543,2,1,0
cristin.unitnameSjømatindustri
cristin.unitnameMarkedsforskning
cristin.ispublishedtrue
cristin.fulltextoriginal


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel