Vis enkel innførsel

dc.contributor.authorAkse, Leif
dc.contributor.authorTobiassen, Torbjørn
dc.contributor.authorWang, Pål Anders
dc.contributor.authorBreiland, Mette Serine Wesmajervi
dc.contributor.authorDahl, Reidun Wenche
dc.date.accessioned2018-07-06T08:39:31Z
dc.date.available2018-07-06T08:39:31Z
dc.date.created2014-10-03T10:40:18Z
dc.date.issued2011
dc.identifier.isbn978-82-7251-916-1
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11250/2504597
dc.description.abstractI forsøket ble torsk bløgget, utblødd i vann, sløyd og vasket på en identisk måte og deretter kjølt som hel fisk i 1, 2 og 3 døgn i henholdsvis RSW, CSW eller iset i kasser. Målet var å undersøke om disse kjølemetodene for råstoffet resulterte i ulik kvalitet på filetene. Filetkvaliteten ble vurdert sensorisk, muskelfargen ble målt instrumentelt, vann og salt ble analysert. Etter lagring av fileter frem til dag 10 p.m. ble det utført analyser av mikroflora og TVN. Hovedkonklusjonen er at tørr ising av råstoff i kasser gav bedre kvalitet på filetene enn tilsvarende lang kjøling av råstoff i sjøvann (RSW og CSW). Særlig tydelig var dette i fileter som ble lagret kjølt etter skjæring, frem til 10 døgn etter at fisken ble slaktet. At tradisjonell tørr ising av torsk i kasser eller kar gir bedre filetkvalitet enn kjøling av råstoffet i vann er et resultat som bør tas med i vurderingen av hvordan fisk bør kjøles ombord på fiskefartøy, for å oppnå best mulig kvalitet på råstoffet.
dc.description.abstractRSW-, CSW- og iskjøling av råstoff (torsk), konsekvenser for filetkvaliteten - forsøk 2011
dc.language.isomis
dc.publisherNofima AS
dc.relation.ispartofNofima rapportserie
dc.relation.ispartofseriesNofima rapportserie
dc.relation.urihttps://nofimaas.sharepoint.com/sites/public/_layouts/15/guestaccess.aspx?guestaccesstoken=65mDl8wy72Zicmq3HNFbijF1WnfX92WPalFQ90SS4w0%3d&docid=07b68df70f91e41c790be7fca5d945d7a
dc.titleRSW-, CSW- og iskjøling av råstoff (torsk), konsekvenser for filetkvaliteten - forsøk 2011
dc.title.alternativeRSW-, CSW- og iskjøling av råstoff (torsk), konsekvenser for filetkvaliteten - forsøk 2011
dc.typeResearch report
dc.description.versionpublishedVersion
dc.source.pagenumber25
dc.source.issue38/2011
dc.identifier.cristin1161043
dc.relation.projectNofima AS: 20966
dc.relation.projectFiskeri- og havbruksnæringens forskningsfond: 900429
cristin.unitcode7543,2,5,0
cristin.unitcode7543,1,1,0
cristin.unitnameSjømatindustri
cristin.unitnameAvl og genetikk
cristin.ispublishedtrue
cristin.fulltextoriginal


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel