dc.contributor.author | Akse, Leif | |
dc.contributor.author | Tobiassen, Torbjørn | |
dc.contributor.author | Joensen, Sjurdur | |
dc.contributor.author | Karlsen, Kine Mari | |
dc.contributor.author | Svorken, Marianne | |
dc.contributor.author | Hermansen, Øystein | |
dc.date.accessioned | 2018-07-06T07:41:44Z | |
dc.date.available | 2018-07-06T07:41:44Z | |
dc.date.created | 2014-09-15T10:54:12Z | |
dc.date.issued | 2012 | |
dc.identifier.isbn | 978-82-8296-015-1 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/11250/2504573 | |
dc.description.abstract | I prosjektet er det utført intervjuundersøkelse i fire filetbedrifter og produksjonsforsøk med både torsk og hyse i to av bedriftene. Målet i spørreundersøkelsen var å finne hvilke kvalitetsfeil i råstoffet bedriftene selv vurderer som de alvorligste, ut fra økonomiske betydning. Undersøkelsen viser at de kvalitetsfeilene som bedriftene mener har størst betydning for produksjonsresultatet er: Rødfarget filet, filetspalting, ferskhet, feil sløying og bløt konsistens. I produksjonsforsøkene var målet å dokumentere hva råstoffkvaliteten betyr for produksjonsresultatet og produktverdien, i filetproduksjon av fersk torsk og hyse. To produksjonsforsøk med hyse, utført av Nofima i samarbeid med bedriftene, viste at den beste råstoffkvaliteten gav inn til 4,7 % høyere andel fersk loins og 1,2 % høyere totalt produktbytte. Kalkulert produktverdi var også høyere enn i forsøk med dårligere råstoff-kvalitet. Produksjonsforsøkene med torsk viste at god råstoffkvalitet gav inn til 4,6 % høyere andel fersk loins og høyere kalkulert produktverdi, enn i forsøk med dårligere råstoffkvalitet. | |
dc.description.abstract | Rapport/Report 29/2012 English summary | |
dc.description.abstract | Sammenhengen mellom råstoffets beskaffenhet og produktutbytter i filetproduksjon av hyse og torsk | |
dc.language.iso | mis | |
dc.publisher | Nofima AS | |
dc.relation.ispartof | Nofima rapportserie | |
dc.relation.ispartofseries | Nofima rapportserie | |
dc.relation.uri | https://nofimaas.sharepoint.com/sites/public/_layouts/15/guestaccess.aspx?guestaccesstoken=%2fD3kT7v7sadhGrNnFiwIL3gj7uzXyUv3zWWU3gpQ2Pk%3d&docid=0cfca209ab1444c8599eb00635f311719 | |
dc.title | Sammenhengen mellom råstoffets beskaffenhet og produktutbytter i filetproduksjon av hyse og torsk | |
dc.title.alternative | Rapport/Report 29/2012 English summary | |
dc.title.alternative | Sammenhengen mellom råstoffets beskaffenhet og produktutbytter i filetproduksjon av hyse og torsk | |
dc.type | Research report | |
dc.description.version | publishedVersion | |
dc.source.pagenumber | 32 | |
dc.source.issue | 29/2012 | |
dc.identifier.cristin | 1154408 | |
dc.relation.project | Nofima AS: 21224 | |
dc.relation.project | Fiskeri- og havbruksnæringens forskningsfond: 900626 | |
cristin.unitcode | 7543,2,5,0 | |
cristin.unitcode | 7543,2,3,0 | |
cristin.unitname | Sjømatindustri | |
cristin.unitname | Næringsøkonomi | |
cristin.ispublished | true | |
cristin.fulltext | original | |