Show simple item record

dc.contributor.authorAkse, Leif
dc.contributor.authorTobiassen, Torbjørn
dc.contributor.authorJoensen, Sjurdur
dc.contributor.authorKarlsen, Kine Mari
dc.contributor.authorSvorken, Marianne
dc.contributor.authorHermansen, Øystein
dc.date.accessioned2018-07-06T07:41:44Z
dc.date.available2018-07-06T07:41:44Z
dc.date.created2014-09-15T10:54:12Z
dc.date.issued2012
dc.identifier.isbn978-82-8296-015-1
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11250/2504573
dc.description.abstractI prosjektet er det utført intervjuundersøkelse i fire filetbedrifter og produksjonsforsøk med både torsk og hyse i to av bedriftene. Målet i spørreundersøkelsen var å finne hvilke kvalitetsfeil i råstoffet bedriftene selv vurderer som de alvorligste, ut fra økonomiske betydning. Undersøkelsen viser at de kvalitetsfeilene som bedriftene mener har størst betydning for produksjonsresultatet er: Rødfarget filet, filetspalting, ferskhet, feil sløying og bløt konsistens. I produksjonsforsøkene var målet å dokumentere hva råstoffkvaliteten betyr for produksjonsresultatet og produktverdien, i filetproduksjon av fersk torsk og hyse. To produksjonsforsøk med hyse, utført av Nofima i samarbeid med bedriftene, viste at den beste råstoffkvaliteten gav inn til 4,7 % høyere andel fersk loins og 1,2 % høyere totalt produktbytte. Kalkulert produktverdi var også høyere enn i forsøk med dårligere råstoff-kvalitet. Produksjonsforsøkene med torsk viste at god råstoffkvalitet gav inn til 4,6 % høyere andel fersk loins og høyere kalkulert produktverdi, enn i forsøk med dårligere råstoffkvalitet.
dc.description.abstractRapport/Report 29/2012 English summary
dc.description.abstractSammenhengen mellom råstoffets beskaffenhet og produktutbytter i filetproduksjon av hyse og torsk
dc.language.isomis
dc.publisherNofima AS
dc.relation.ispartofNofima rapportserie
dc.relation.ispartofseriesNofima rapportserie
dc.relation.urihttps://nofimaas.sharepoint.com/sites/public/_layouts/15/guestaccess.aspx?guestaccesstoken=%2fD3kT7v7sadhGrNnFiwIL3gj7uzXyUv3zWWU3gpQ2Pk%3d&docid=0cfca209ab1444c8599eb00635f311719
dc.titleSammenhengen mellom råstoffets beskaffenhet og produktutbytter i filetproduksjon av hyse og torsk
dc.title.alternativeRapport/Report 29/2012 English summary
dc.title.alternativeSammenhengen mellom råstoffets beskaffenhet og produktutbytter i filetproduksjon av hyse og torsk
dc.typeResearch report
dc.description.versionpublishedVersion
dc.source.pagenumber32
dc.source.issue29/2012
dc.identifier.cristin1154408
dc.relation.projectNofima AS: 21224
dc.relation.projectFiskeri- og havbruksnæringens forskningsfond: 900626
cristin.unitcode7543,2,5,0
cristin.unitcode7543,2,3,0
cristin.unitnameSjømatindustri
cristin.unitnameNæringsøkonomi
cristin.ispublishedtrue
cristin.fulltextoriginal


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record