Vis enkel innførsel

dc.contributor.authorSæther, Bjørn-Steinar
dc.contributor.authorBogevik, André Sture
dc.date.accessioned2017-03-01T10:58:17Z
dc.date.available2017-03-01T10:58:17Z
dc.date.created2017-02-27T10:13:54Z
dc.date.issued2017
dc.identifier.isbn978-82-8296-488-3
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11250/2432520
dc.description.abstractVillfanget levendelagret torsk skal tilbys mat etter maksimalt 4 uker. Den kan så lagres videre inntil 12 uker etter fangst. Lagring ut over 12 uker krever særlig tillatelse, men gitt konsesjon kan fisken benyttes i fangstbasert akvakultur produksjon der fisken fôres. I dag benyttes hovedsakelig lodde, sild eller avskjær fra pelagisk industri som fôr. Dette er mat som villfanget fisk i stor grad aksepterer, og man kan også oppnå god tilvekst. Tilgang, kvalitet og pris på lodde og sild varierer, i tillegg er logistikk med lagring og fôring krevende. For at levendelagring og oppfôring av villfanget torsk skal utvikle seg videre er det nødvendig med et formulert fôr som er tilgjengelig uavhengig av sesong og har forutsigbar kvalitet. Kunnskap om torskens ernæringsbehov gjør at man har fôr-resepter som ikke begrenser fiskens vekstpotensiale. Det er imidlertid en utfordring å få fisken til å spise etter at den er fanget, og det er vist i forsøk at andelen varierer med hvilket fôr som benyttes. Denne rapporten oppsummerer kunnskap om fôr til levendelagring og fangstbasert akvakultur basert på torsk.
dc.description.abstractFeed for capture based aquaculture of Atlantic cod
dc.language.isomis
dc.publisherNofima AS
dc.relation.ispartofNofima rapportserie
dc.relation.ispartofseriesNofima rapportserie
dc.relation.urihttps://nofimaas.sharepoint.com/sites/public/_layouts/15/guestaccess.aspx?docid=0cedf6e30c43c419b909e92207aafc975&authkey=AcxdIuH-jLsDNK-C_voAouk
dc.titleKunnskapsstatus; fôr til villfanget, levendelagret torsk
dc.title.alternativeFeed for capture based aquaculture of Atlantic cod
dc.typeResearch report
dc.source.pagenumber17
dc.source.issue6/2017
dc.identifier.cristin1454130
dc.relation.projectNofima AS: 11711
cristin.unitcode7543,1,5,0
cristin.unitcode7543,1,3,0
cristin.unitnameProduksjonsbiologi
cristin.unitnameErnæring og fôrteknologi
cristin.ispublishedtrue
cristin.fulltextoriginal


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel