Vis enkel innførsel

dc.contributor.authorJoensen, Sjurdur
dc.contributor.authorTobiassen, Torbjørn
dc.contributor.authorNilsen, Heidi
dc.contributor.authorNøstvold, Bjørg Helen
dc.contributor.authorBendiksen, Bjørn Inge
dc.date.accessioned2016-05-27T12:15:48Z
dc.date.accessioned2016-05-30T10:15:38Z
dc.date.available2016-05-27T12:15:48Z
dc.date.available2016-05-30T10:15:38Z
dc.date.issued2016
dc.identifier.citationNofima rapportserie. 21 p. Nofima AS, 2016
dc.identifier.isbn978-82-8296-384-8
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11250/2390791
dc.description-
dc.description.abstractNofima har gjennom mange år arbeidet med problemstilling knyttet til råstoffkvalitet og konsekvens av redusert kvalitet. Det er vist hvordan råstoffets beskaffenhet får betydning for videre prosess og produkt, og også hvordan råstoffkvaliteten får betydning for økonomi og lønnsomhet i hvitfisksektoren. Registrering og dokumentasjon av råstoffkvalitet i kystflåten er over tid gjennomført og systematisert slik at det gir informasjon om status og svingninger i kvalitet fra år til år. Med grunnlag i kvalitetsregistreringene er det etablert en database for denne type data. Fra og med 2015 har Norges Råfisklag ført tilsyn med råstoffkvalitet som en prøveordning for hvitfisksektoren i Nordland, Troms og Finnmark. Tanken bak kvalitetstilsynet er på sikt å styrke verdiskapingen i torskesektoren og eventuelt å gjøre ordningen landsdekkende når en har fått erfaringer fra prøveordningen med kvalitetstilsyn. For å bidra til å vurdere effekt av ordningen vil resultatene av Nofimas kvalitetsregistrering sees i sammenheng med kvalitetsarbeidet utført av Råfisklaget. En sammenlikning av Nofimas målinger fra 2014 og fremover vil kunne si noe om det er endringer å spore på kvaliteten på torsken som leveres i kystfisket. Nofima gjør i tillegg til fangstskaderegistreringene spørreundersøkelser om kvalitet hos aktører i Norge og ute i markedet. Dette for å få et breiere grunnlag for å evaluere om ordningen gir bedre kvalitet på torsken og om denne forbedringen gir en effekt i markedet.
dc.description.abstractThe quality of fresh landed cod from Norwegian coastal fisheries has been known to vary according to season, harvesting tools and way of handling. Nofima has conducted a study over several years to assess and evaluate the quality of the raw material. This report summarizes the findings from the years 2014 and 2015, and also gives a brief introduction to the marketing perspective of this work.
dc.language.isonor
dc.relation.urihttps://nofimaas.sharepoint.com/sites/public/_layouts/15/guestaccess.aspx?guestaccesstoken=PydADgWXHU1G2kfi4HW3ljadYnB2aBMlxwjF7gDgjO8%3d&docid=0278ad79c27d449f6a439692b04944c74
dc.titleKvalitet på torsk i 2014 og 2015 - Råstoffregistrering og oppfatning i markedet
dc.title.alternativeRapport/Report 21/2016 – English summary
dc.typeResearch report
dc.date.updated2016-05-27T12:15:48Z
dc.identifier.cristin1357983
dc.relation.projectNofima AS: 10027


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel