• Skrei – forbrukeres oppmerksomhet, oppfatning og bruk 

      Norberg, Hans Martin (Nofima rapportserie, Research report, 2009)
      Basert på Eksportutvalget for fisk sin lansering av en merkeordning for skrei, beskrevet i Storingsmelding nr. 19 (2004-05), ble det i mars 2009 gjort en undersøkelse av forbrukeres oppfatning av Skrei®. Et kortfattet ...
    • Slakting av oppdrettslaks på båt, direkte fra oppdrettsmerd 

      Midling, Kjell Øyvind; Mejdell, Cecilie; Olsen, Stein Harris; Tobiassen, Torbjørn; Aas-Hansen, Øyvind; Aas, Kåre; Harris, Stephen; Femsteinevik, Åsmund; Oppedal, Kurt (Nofima rapportserie, Research report, 2008)
      Hovedmålet med prosjektet var å teste avliving og bløgging på båt, direkte fra oppdrettsmerd, i nær full industriell skala og danne grunnlag for omlegging av all slakting ved Marine Harvest, region sør. Del 1 av dette ...
    • Slakting direkte fra oppdrettsmerd.Tauranga – fase 3 

      Midling, Kjell Øyvind; Harris, Stephen; Humborstad, Odd Børre; Akse, Leif; Noble, Chris; Evensen, Tor Hatten; Jakobsen, Ronny Andre; Tobiassen, Torbjørn (Nofima rapportserie, Research report, 2011)
      I prosjektet er det gjennomført en lang rekke forsøk og tester, fra merd og helt frem til ferdig filet, ved både lave og høye slaktetemperaturer, internt hos Marine Harvest og ved personell fra Nofima og Havforskningsinstituttet. ...
    • Slaughtering processes for farmed Pangasius in Vietnam. Consultancy surveying Pangasius fillet quality and by-products handling in Vietnamese industry 

      Sørensen, Nils Kristian (Nofima rapportserie, Research report, 2005)
      In a consultancy for the DANIDA project SEAQIP II, a survey of the slaughter processes for farmed Pangasius has been performed in the Mekong delta from April 16th to May 20th 2005. Five processing factories were visited ...
    • Sluttrapport Oppsummering av prosjektet «Økt konsum av rå sjømat, storskala» 

      Nøstvold, Bjørg Helen; Iversen, Audun (Research report, 2013)
      Markedet for sushi er stort, variert og fortsatt i stor vekst. Bare i Paris er det i dag over 1400 sushirestauranter. I dette prosjektet har vi undersøkt hvordan norske produsenter kan betjene dette voksende markedet. De ...
    • Sluttrapport VårMat.- VårMat - strategisk satsing på persontilpasset mat 2018-2020 

      Rognså, Guro Helgesdotter; Ueland, Øydis; Lindberg, Diana; Grini, Ida Synnøve Bårvåg; Alm, Siril; Iversen, Stian Gjerstad; Rosnes, Jan Thomas; Rud, Ida; Varela, Paula (Nofima rapportserie, Research report, 2021)
      Dette er sluttrapporten for VårMat-satsingen i Nofima - en intern strategisk satsing på persontilpassing av mat, som har gått i perioden 2018 til 2020. Målet for satsingen var å samordne, videreutvikle og øke Nofimas samlede ...
    • Smak og tekstur på kråkebollegonader. Forholdet mellom biokjemisk sammensetning og produktkvalitet 

      Dale, Trine; Siikavuopio, Sten Ivar; Aksnes, Anders; Hope, Britt; Gebauer, Ruth; Carlehög, Mats (Nofima rapportserie, Research report, 2006)
      Fiskeriforskning har i en årrekke jobbet med utvikling av fôr til kråkebolle. Arbeidet har ledet frem til et fôrkonsept som gir god rognvekst og fin farge. Rognen har imidlertid ikke optimal kvalitet når det gjelder smak ...
    • Smak, lukt og konsistens på klippfisk - Effekter av ulike typer råstoff og saltmodningstemperaturer. Et ledd i markedsdrevet produktutvikling 

      Joensen, Sjurdur; Carlehög, Mats; Lauritzsen, Kristin; Eilertsen, Guro; Esaiassen, Margrethe (Nofima rapportserie, Research report, 2006)
      Det finnes lite kunnskap om hva som påvirker lukt, smak og konsistens på klippfisk. Dette arbeidet er et ledd i å kunne differensiere klippfiskprodukter og etter hvert kunne merke dem etter de spesielle egenskaper produktet ...
    • Smaksnøytrale protein fra makrell (SMELL). Delrapport for AP 1 

      Solstad, Runar Gjerp; Vang, Birthe; Øvrum Gaarder, Mari; Molesworth, Peter Patrick; Aspevik, Tone; Dankel, Elin Katinka; Wubshet, Sileshi Gizachew; Glomm, Wilhelm; Lindberg, Diana (Nofima rapportserie, Research report, 2020)
      I AP1 i prosjektet Smaksnøytrale protein fra makrell (SMELL), finansiert av FHF, ble enzymatisk proteinhydrolyse på makrellrygg utført med 10 forskjellige proteaser. Dette for å finne ut hvilken protease som hadde ...
    • Smaksnøytrale protein fra makrell (SMELL). Delrapport for AP2, AP3 og AP4 

      Aspevik, Tone; Øvrum Gaarder, Mari; Wubshet, Sileshi Gizachew; Molesworth, Peter Patrick; Dankel, Elin Katinka; Berget, Ingunn; Thoresen, Lars; Haugen, John-Erik; Solstad, Runar Gjerp; Vang, Birthe; Glomm, Wilhelm; Lindberg, Diana (Nofima rapportserie, Research report, 2021)
      Hovedmålet med det FHF-finansierte prosjektet SMELL har vært å utvikle en prosess for å fremstille et lukt- og smaksnøytralt proteinprodukt basert på proteinhydrolysat og limvann fra makrellavskjær. Prosjektpartnere er ...
    • Smaksnøytrale proteiner fra makrell (SMELL) - Faglig sluttrapport 

      Aspevik, Tone; Gaarder, Mari Øvrum; Wubshet, Sileshi Gizachew; Vang, Birthe; Molesworth, Peter Patrick; Solstad, Runar Gjerp; Dankel, Elin Katinka; Berget, Ingunn; Thoresen, Lars; Haugen, John-Erik; Glomm, Wilhelm; Lindberg, Diana (Nofima rapportserie, Research report, 2021)
      Hovedmålet med det FHF-finansierte prosjektet «Smaksnøytrale proteiner fra makrell» (SMELL) var å utvikle en prosess for å fremstille et lukt- og smaksnøytralt proteinprodukt fra makrellavskjær. Nofima, og prosjektpartnere ...
    • Small leucine-rich proteoglycans in the vertebrae of Atlantic salmon Salmo salar 

      Pedersen, Mona Elisabeth; Ytteborg, Elisabeth; Kohler, Achim; Bæverfjord, Grete; Enersen, Grethe; Ruyter, Bente; Takle, Harald Rune; Hannesson, Kirsten O. (Peer reviewed; Journal article, 2013)
    • Small-Scale Comparative Genomic Analysis of Listeria monocytogenes Isolated from Environments of Salmon Processing Plants and Human Cases in Norway 

      Løvdal, Trond Karsten; Brandal, Lin Cathrine T.; Sundaram, Arvind; Naseer, Umaer; Roth, Bjørn; Lunestad, Bjørn Tore (Journal article, 2021)
      Listeria monocytogenes is a food-borne bacterium that give rise to the potentially life-threatening disease listeriosis. Listeriosis has been mandatorily notifiable in Norway since 1991. All clinical L. monocytogenes ...
    • Smitteveier og smittekilder for Listeria i produksjonskjeden for sløyd og røkt laks 

      Heir, Even; Langsrud, Solveig (Research report, 2013)
      Målet i denne arbeidspakken har vært å identifisere smitteveier og smittekilder for Listeria i anlegg som produserer sløyd og/eller røkt laks. Det er gjennomført systematisk prøvetaking i fire anlegg som prosesserer ...
    • Smolt production and the potential for solid waste collection in Norway 

      Meriac, Andre (Nofima rapportserie, Research report, 2019)
      The yearly production of smolts in Norway tripled since 2000, to about 344 million individuals Norway in 2018. Although Nordland accounts for only 13 % of companies and 16 % licences, 30 % of all smolts were produced there. ...
    • Smoltification, seawater performance, and maturation in Atlantic salmon (Salmo salar) fed different fat levels 

      Mota, Vasco C.; Verstege, Gerhardus C.; Striberny, Anja; Lutfi Royo, Esmail; Dessen, Jens-Erik; Sveen, Lene; Burgerhout, Erik; Bou, Marta (Peer reviewed; Journal article, 2024)
      The use of recirculating aquaculture systems (RAS) to produce Atlantic salmon smolts has resulted in exceptionally high fish growth rates. However, there are potential negative trade-offs between fast growth and key ...
    • Snøkrabben - en forvaltningsutfordring 

      Kvalvik, Ingrid (Peer reviewed; Journal article, 2021)
    • SO-PLS as an alternative approach for handling multi-dimensionality in modelling different aspects of consumer expectations 

      Nguyen, Quoc Cuong; Liland, Kristian Hovde; Tomic, Oliver; Tarrega, Amparo; Varela-Tomasco, Paula Alejandra; Næs, Tormod (Peer reviewed; Journal article, 2020)
      In the development of sensory and consumer science, data are often collected in several blocks responding to different aspects of consumer experience. Sometimes the task of organizing the data and explaining their relation ...
    • Social norms and risk communication 

      Scholderer, Joachim; Veflen, Nina (Journal article; Peer reviewed, 2018)
      Social norms are beliefs about what people in general would consider appropriate behaviour in a particular social context. In this mini-review, we summarise research on the role of social norms in the context of safe food ...
    • Social Sustainability in Norwegian Fisheries – Evolution and Resilience in Fleet and Industry 

      Nøstvold, Bjørg Helen; Svorken, Marianne; Ødegård, Anne Mette; Andersen, Rolf Kristian; Young, James A. (Nofima rapportserie, Research report, 2019)
      Tragic reports about abuse, slavery and child labour in the international seafood industry both onshore and at sea is getting increased public attention leading to increased demand towards the Norwegian seafood industry ...