Now showing items 1988-2007 of 2483

    • Sjømat som suvenir – utenlandske turisters preferanser og erfaringer i Norge 

      Borch, Trude Kristin; Heide, Morten; Iversen, Audun; Altintzoglou, Themistoklis (Research report, 2014)
      Det et økende fokus på betydningen av mat som et element ved en reiseopplevelse og på det å kjøpe med mat hjem som suvenir eller gave. Denne rapporten presenterer resultatene fra et prosjekt hvor formålet har vært økt ...
    • Sjømatnæringens ringvirkninger – Verdiskaping og ringvirkninger fra norsk sjømatnæring for 2022 

      Nyrud, Thomas; Iversen, Audun; Bendiksen, Bjørn Inge; Robertsen, Roy; Steinsbø, Silje (Nofima rapportserie, Research report, 2023)
    • SkatteFUNN-ordningen og fiskeindustrien. Vurdering av kriteriene for deltakelse 

      Bendiksen, Bjørn Inge (Nofima rapportserie, Research report, 2002)
      Denne rapporten tar for seg kriteriene for deltakelse i SkatteFUNN-ordningen, som skal bidra til å øke FoU-aktiviteten i norske bedrifter, og hvor stor del av norsk fiskeindustri som tilfredsstiller kriteriene. En analyse ...
    • Skiftende vindretning – særlige hensyn for tildeling av tillatelser til lakseoppdrett 

      Mikkelsen, Eirik Inge; Karlsen, Kine Mari; Robertsen, Roy; Hersoug, Bjørn (Nofima rapportserie, Research report, 2018)
      Rapporten har tatt for seg hvilke hensyn som var særlig vektlagt i utlysningene av matfisk-tillatelser til laks og ørret i tildelingsrundene fra 2002 til 2013. I studien ble forskriftene til tildelingsrundene studert. Dette ...
    • Skin detachment from salmon and rainbow trout 

      Mørkøre, Turid; Sveen, Lene; Boahemaa-Kobil, Eunice E.; Larsson, Thomas; Lefrancois, Arnaud; Roth, Bjørn; Rojo, Maria B.; Moinhos, Timotè; Sone, Izumi; Røsvik, Marte; Formanowicz, Julia; Mojir, Zahra Y.; Conde, Helena M. M. (NMBU Student Journal of Life Sciences, Research report, 2023)
      A survey aimed at relevant stakeholders highlighted loose skin as a quality concern since 2019. The issue is typically detected after storage, with indications of higher prevalence during late spring-summer in Southern-West ...
    • Skin mucus metabolomics provides insights into the interplay between diet and wound in gilthead seabream (Sparus aurata) 

      Albaladejo-Riad, Nora; Espinosa-Ruiz, Cristobal; Esteban, Maria Angeles; Lazado, Carlo C. (Peer reviewed; Journal article, 2023)
      The molecular processes underlying skin wound healing in several fish species have been elucidated in the last years, however, metabolomic insights are scarce. Here we report the skin mucus metabolome of wounded and ...
    • SKREI ® − merkeprofilering av et naturprodukt: konsumenters assosiasjoner, preferanse og betalingsvillighet 

      Norberg, Hans Martin; Nøstvold, Bjørg Helen (Nofima rapportserie, Research report, 2010)
    • Skrei – forbrukeres oppmerksomhet, oppfatning og bruk 

      Norberg, Hans Martin (Nofima rapportserie, Research report, 2009)
      Basert på Eksportutvalget for fisk sin lansering av en merkeordning for skrei, beskrevet i Storingsmelding nr. 19 (2004-05), ble det i mars 2009 gjort en undersøkelse av forbrukeres oppfatning av Skrei®. Et kortfattet ...
    • Slakting av oppdrettslaks på båt, direkte fra oppdrettsmerd 

      Midling, Kjell Øyvind; Mejdell, Cecilie; Olsen, Stein Harris; Tobiassen, Torbjørn; Aas-Hansen, Øyvind; Aas, Kåre; Harris, Stephen; Femsteinevik, Åsmund; Oppedal, Kurt (Nofima rapportserie, Research report, 2008)
      Hovedmålet med prosjektet var å teste avliving og bløgging på båt, direkte fra oppdrettsmerd, i nær full industriell skala og danne grunnlag for omlegging av all slakting ved Marine Harvest, region sør. Del 1 av dette ...
    • Slakting direkte fra oppdrettsmerd.Tauranga – fase 3 

      Midling, Kjell Øyvind; Harris, Stephen; Humborstad, Odd Børre; Akse, Leif; Noble, Chris; Evensen, Tor Hatten; Jakobsen, Ronny Andre; Tobiassen, Torbjørn (Nofima rapportserie, Research report, 2011)
      I prosjektet er det gjennomført en lang rekke forsøk og tester, fra merd og helt frem til ferdig filet, ved både lave og høye slaktetemperaturer, internt hos Marine Harvest og ved personell fra Nofima og Havforskningsinstituttet. ...
    • Slaughtering processes for farmed Pangasius in Vietnam. Consultancy surveying Pangasius fillet quality and by-products handling in Vietnamese industry 

      Sørensen, Nils Kristian (Nofima rapportserie, Research report, 2005)
      In a consultancy for the DANIDA project SEAQIP II, a survey of the slaughter processes for farmed Pangasius has been performed in the Mekong delta from April 16th to May 20th 2005. Five processing factories were visited ...
    • Sluttrapport Oppsummering av prosjektet «Økt konsum av rå sjømat, storskala» 

      Nøstvold, Bjørg Helen; Iversen, Audun (Research report, 2013)
      Markedet for sushi er stort, variert og fortsatt i stor vekst. Bare i Paris er det i dag over 1400 sushirestauranter. I dette prosjektet har vi undersøkt hvordan norske produsenter kan betjene dette voksende markedet. De ...
    • Sluttrapport VårMat.- VårMat - strategisk satsing på persontilpasset mat 2018-2020 

      Rognså, Guro Helgesdotter; Ueland, Øydis; Lindberg, Diana; Grini, Ida Synnøve Bårvåg; Alm, Siril; Iversen, Stian Gjerstad; Rosnes, Jan Thomas; Rud, Ida; Varela, Paula (Nofima rapportserie, Research report, 2021)
      Dette er sluttrapporten for VårMat-satsingen i Nofima - en intern strategisk satsing på persontilpassing av mat, som har gått i perioden 2018 til 2020. Målet for satsingen var å samordne, videreutvikle og øke Nofimas samlede ...
    • Smak og tekstur på kråkebollegonader. Forholdet mellom biokjemisk sammensetning og produktkvalitet 

      Dale, Trine; Siikavuopio, Sten Ivar; Aksnes, Anders; Hope, Britt; Gebauer, Ruth; Carlehög, Mats (Nofima rapportserie, Research report, 2006)
      Fiskeriforskning har i en årrekke jobbet med utvikling av fôr til kråkebolle. Arbeidet har ledet frem til et fôrkonsept som gir god rognvekst og fin farge. Rognen har imidlertid ikke optimal kvalitet når det gjelder smak ...
    • Smak, lukt og konsistens på klippfisk - Effekter av ulike typer råstoff og saltmodningstemperaturer. Et ledd i markedsdrevet produktutvikling 

      Joensen, Sjurdur; Carlehög, Mats; Lauritzsen, Kristin; Eilertsen, Guro; Esaiassen, Margrethe (Nofima rapportserie, Research report, 2006)
      Det finnes lite kunnskap om hva som påvirker lukt, smak og konsistens på klippfisk. Dette arbeidet er et ledd i å kunne differensiere klippfiskprodukter og etter hvert kunne merke dem etter de spesielle egenskaper produktet ...
    • Smaksnøytrale protein fra makrell (SMELL). Delrapport for AP 1 

      Solstad, Runar Gjerp; Vang, Birthe; Øvrum Gaarder, Mari; Molesworth, Peter Patrick; Aspevik, Tone; Dankel, Elin Katinka; Wubshet, Sileshi Gizachew; Glomm, Wilhelm; Lindberg, Diana (Nofima rapportserie, Research report, 2020)
      I AP1 i prosjektet Smaksnøytrale protein fra makrell (SMELL), finansiert av FHF, ble enzymatisk proteinhydrolyse på makrellrygg utført med 10 forskjellige proteaser. Dette for å finne ut hvilken protease som hadde ...
    • Smaksnøytrale protein fra makrell (SMELL). Delrapport for AP2, AP3 og AP4 

      Aspevik, Tone; Øvrum Gaarder, Mari; Wubshet, Sileshi Gizachew; Molesworth, Peter Patrick; Dankel, Elin Katinka; Berget, Ingunn; Thoresen, Lars; Haugen, John-Erik; Solstad, Runar Gjerp; Vang, Birthe; Glomm, Wilhelm; Lindberg, Diana (Nofima rapportserie, Research report, 2021)
      Hovedmålet med det FHF-finansierte prosjektet SMELL har vært å utvikle en prosess for å fremstille et lukt- og smaksnøytralt proteinprodukt basert på proteinhydrolysat og limvann fra makrellavskjær. Prosjektpartnere er ...
    • Smaksnøytrale proteiner fra makrell (SMELL) - Faglig sluttrapport 

      Aspevik, Tone; Gaarder, Mari Øvrum; Wubshet, Sileshi Gizachew; Vang, Birthe; Molesworth, Peter Patrick; Solstad, Runar Gjerp; Dankel, Elin Katinka; Berget, Ingunn; Thoresen, Lars; Haugen, John-Erik; Glomm, Wilhelm; Lindberg, Diana (Nofima rapportserie, Research report, 2021)
      Hovedmålet med det FHF-finansierte prosjektet «Smaksnøytrale proteiner fra makrell» (SMELL) var å utvikle en prosess for å fremstille et lukt- og smaksnøytralt proteinprodukt fra makrellavskjær. Nofima, og prosjektpartnere ...
    • Small leucine-rich proteoglycans in the vertebrae of Atlantic salmon Salmo salar 

      Pedersen, Mona Elisabeth; Ytteborg, Elisabeth; Kohler, Achim; Bæverfjord, Grete; Enersen, Grethe; Ruyter, Bente; Takle, Harald Rune; Hannesson, Kirsten O. (Peer reviewed; Journal article, 2013)
    • Small-Scale Comparative Genomic Analysis of Listeria monocytogenes Isolated from Environments of Salmon Processing Plants and Human Cases in Norway 

      Løvdal, Trond Karsten; Brandal, Lin Cathrine T.; Sundaram, Arvind; Naseer, Umaer; Roth, Bjørn; Lunestad, Bjørn Tore (Journal article, 2021)
      Listeria monocytogenes is a food-borne bacterium that give rise to the potentially life-threatening disease listeriosis. Listeriosis has been mandatorily notifiable in Norway since 1991. All clinical L. monocytogenes ...