Now showing items 1580-1599 of 2490

    • Nutritional Aspects of Fats and Oils 

      Kirkhus, Bente; Skuladottir, Gudrun V.; Lampi, Anna-Maija; Nilsson, Astrid (Chapter, 2024)
    • Nutritional value and storage stability in commercially produced organically and conventionally farmed Atlantic salmon (Salmo salar L.) in Norway 

      Esaiassen, Margrethe; Jensen, Tonje Kristin; Edvinsen, Guro Kristine; Otnæs, Carina H.A.; Ageeva, Tatiana Nikolaevna; Mæhre, Hanne K (Journal article, 2022)
      Salmon feeds have changed over the years, leading to changed biochemical composition of the fish. The main aim of this study was to compare biochemical compositions and storage stability of commercially produced organic ...
    • Nutritional value of feeds with different physical qualities 

      Aas, Turid Synnøve; Terjesen, Bendik Fyhn; Sørensen, Mette; Oehme, Maike Marlene; Sigholt, Trygve; Hillestad, Marie; Holm, Jørgen; Åsgård, Torbjørn Einar (Nofima rapportserie, Research report, 2009)
      In a previously performed study, rainbow trout with mean initial weight 1144 g was fed two experimental feeds with similar chemical composition, but differing in physical properties (high and low water stability, denoted ...
    • Ny metode for raskere utvanning av saltfiskfilet. Utvanning ved bruk av stikkinjisering og vakuumtromling 

      Olsen, Jan-Vidar; Bjørkevoll, Ingebrigt; Akse, Leif (Research report, 2003)
      Formålet med prosjektet har vært å utprøve nye utvanningsmetoder for saltfisk filet med tanke på å effektivisere utvanningsprosessen samtidig som produktets sensoriske egenskaper blir bevart. Ved bruk av følgende ...
    • Ny teknologi for overvåking av oppdrettsmiljø og fiskevelferd i oppdrettsmerder. Sluttrapport for FHF prosjekt 900085 

      Aas-Hansen, Øyvind; Stien, Lars Helge; Gytre, Trygve; Tennøy, Torodd; Bjørnsen, Jan Eyolf; Evensen, Tor Hatten; Sæther, Bjørn-Steinar; Damsgård, Børge; Brataas, Ragnar; Finne, Dag Einar; Koren, Christian; Alfredsen, Jo Arve; Rikardsen, Audun H.; Kristiansen, Tore S (Nofima rapportserie, Research report, 2010)
      Det er kjent at oppdrettsfisk som trives er god butikk, da de vil vokse fortere, være mindre utsatt for sykdom og gi bedre produktkvalitet. Samtidig stiller markedene økende krav til etisk produksjon, inklusiv dokumentasjon ...
    • Ny «superkomponent» kan knekke listeria i mat 

      Løvdal, Trond Karsten; Rode, Tone Mari (Others, 2021)
    • Nye FoU-tilbud til sjømatindustri. Forslag til strategi for fiskeriforskningsmiljøet i Tromsø 

      Olsen, Ragnar Ludvig; Strøm, Terje; Sunnanå, Knut; Akse, Leif; Edvardsen, Torgeir (Nofima rapportserie, Research report, 2000)
      Rapport fra en arbeidsgruppe nedsatt for å fremme forslag til ny strategi for fiskeriforskningsmiljøet i Tromsø for nye FoU-tilbud til sjømatindustrien. Gruppen fikk i oppgave å gi innspill til styrene i Norges Fiskerihøgskole ...
    • Nye marine ingredienser fra sildeavskjær som P ingrediens i fôr til lakseyngel (Salmo salar L.) 

      Albrektsen, Sissel; Bæverfjord, Grete; Lock, Erik-Jan; Pedersen, Mona Elisabeth; Takle, Harald Rune; Ørnsrud, Robin; Veiseth-Kent, Eva; Waagbø, Rune; Ytteborg, Elisabeth (Research report, 2014)
      Det ble gjennomført et forsøk med lakseyngel for å evaluere tilgjengelighet av fosfor (P) hydrolysert fra fiskebein (FBH sild), relativt til et mono-Na-P salt. P-kildene ble testet på tidlige stadier i laksens utvikling, ...
    • Nye markeder for pelagisk fisk. Muligheter og utfordringer for fryst rund sild i det brasilianske markedet 

      Egeness, Finn-Arne; Pleym, Ingelinn Eskildsen; Elvestad, Christel; Nilssen, Frode (Nofima rapportserie, Research report, 2012)
      Norsk eksport av pelagisk fisk er konsentrert til et begrenset antall marked. Risikoen med et fåtall marked økes ytterligere med at forhold delvis utenfor bedriftenes kontroll kan påvirke eksporten. Flere norske bedrifter ...
    • Nye markeder for pelagisk fisk.En studie av mulighetene for norsk sild i det brasilianske markedet 

      Egeness, Finn-Arne (Nofima rapportserie, Research report, 2010)
      Siden norsk eksport av pelagisk fisk er konsentrert til et begrenset antall markeder, er det viktig at næringen evner å utvikle nye markeder. Hvis næringsaktørene skal lykkes med markedsutvikling trenger de kunnskap. ...
    • Nye metoder for bedre holdbarhet og mer miljøvennlig transport av lakseprodukter, faglig sluttrapport 

      Rotabakk, Bjørn Tore; Heide, Morten; Skåra, Torstein; Voldnes, Gøril; Lerfall, Jørgen; Vangen, Emma Råkvåg; Ziegler, Friederike; Iversen, Audun (Nofima rapportserie, Research report, 2023)
      Resultatene i dette prosjektet viser at det er fullt mulig å senke klimautslippet knyttet til transport av norsk laks. Ved å gå over til eksport av fryst laks med båt til markeder som i dag får fersk fisk transportert med ...
    • Nye omega-3-kilder i fôr til laks 

      Ruyter, Bente; Kousoulaki, Katerina; Krasnov, Aleksei; Sissener, Nini; Simon, Cedric; Mørkøre, Turid; Bou, Marta; Østbye, Tone-Kari K; Bæverfjord, Grete; Sanden, Monica; Romarheim, Odd Helge; Carlehög, Mats; Ytrestøyl, Trine; Lutfi Royo, Esmail; Berge, Gerd Marit (Nofima rapportserie;, Research report, 2019)
      Dette prosjektet har hatt som hovedmål å skaffe kunnskap om utnyttelse av to nye DHA-kilder i fôr til laks, henholdsvis olje fra genmodifisert raps og mikroalgen Schizochytrium sp. Prosjektet har hatt et spesielt fokus på ...
    • Nye rekeprodukter til det norske markedet Utvikling av middagsretter med pillede reker som ingrediens 

      Heide, Morten; Carlehög, Mats (Nofima rapportserie, Research report, 2011)
      Den overordnede målsetningen med prosjektet var å utvikle middagsretter med fryste pillede reker som ingrediens til det norske forbrukermarkedet. Prosjektet har utviklet 17 oppskrifter som har fått god evaluering i ...
    • Nye sildeprodukter til Tyskland og Ukraina. En markedsvurdering 

      Heide, Morten; Voldnes, Gøril; Sogn-Grundvåg, Geir; Sone, Izumi (Research report, 2013)
      Denne rapporten presenterer resultater fra første fase i et delprosjekt hvor formålet har vært å innhente forskningsbasert markedskunnskap som kan danne grunnlag for strategier for introduksjon av nye sildeprodukter i det ...
    • Nye trender i det brasilianske markedet for klippfisk – Hvilke utviklingstrekk ser vi og hvordan kan vi møte disse? 

      Østli, Jens (Nofima rapportserie, Research report, 2008)
      Hensikten med dette prosjektet har vært å tilegne norske produsenter og eksportører av klippfisk mer kunnskap om status og utvikling i det brasilianske markedet for klippfisk. Brasil er et meget viktig marked for norsk ...
    • Nye utvanningsmetoder for saltfisk 

      Olsen, Jan-Vidar; Bjørkevoll, Ingebrigt; Akse, Leif; Skjerdal, Taran (Nofima rapportserie, Research report, 2001)
      Målet med utprøving av nye metoder og teknologiske løsninger for utvanning av salt- og klippfisk har vært å forbedre vektutbytte, oppnå jevnere saltinnhold, redusere utvanningstiden samtidig som den sensorisk kvaliteten ...
    • Nye verktøy for kontroll med listeria i laks og lakseprodukter: Vurdering og uttesting av metoder for å redusere listeria-nivået i råvarer og produkter. Forprosjekt 

      Heir, Even; Holck, Askild Lorentz; Langsrud, Solveig (Research report, 2015)
      Listeria er en stor utfordring for laksenæringen. Optimal produksjonshygiene er vesentlig for kontroll, men kan ikke sikre fravær av listeria i laks og lakseprodukter. Det er derfor behov for metoder som kan eliminere eller ...
    • Nye virkemidler for å sikre ressurskontroll og økonomisk redelighet. Rapport fra forprosjekt 

      Henriksen, Edgar; Opstad, Dag Eivind (Research report, 2015)
      Forprosjektet har hatt som formål å avgrense og planlegge et prosjekt for å forebygge ressurs- og økonomisk kriminalitet i fiskerinæringa. I løpet av prosjektperioden er fokus dreid til å utvikle et prosjekt for tverretatlig ...
    • Nytt S-CCS konsept for oppdrett av laks - Postsmoltproduksjon i FishGLOBE 

      Espmark, Åsa Maria Olofsdotter; Stiller, Kevin Torben; Shahzad, Khurram; Reiten, Britt Kristin Megård; Marchenko, Yuriy; Gerwins, Jascha; Radonjic, Filip Strand; Lazado, Carlo C.; Berge, Arne (Nofima rapportserie;, Research report, 2020)
      Denne rapporten beskriver vannkvalitet og ytelse og velferd hos post-smolt som har gått i det semilukkede anlegget FishGLOBE. I tillegg har FishGLOBE V3 og V5 blitt modellert med CFD modellering. Fire ulike caser ble ...
    • Næringsrik ferdigmat 

      Skipnes, Dagbjørn; Grini, Ida Synnøve Bårvåg; Rosnes, Jan Thomas (Research report, 2016)
      Det er gjennomført en sammenlikning av næringsinnhold i retten "Lys lapskaus" etter at denne er produsert på tre forskjellige måter; i) ved tradisjonell Autoklavering (A) hos Fjordkjøkken AS, ii) ved en ny og raskere ...