Browsing NOFIMA vitenarkiv by Author "Thoresen, Lars"
Now showing items 1-14 of 14
-
Bleking og vinterisering av råolje fra makrell restråstoff
Haugen, John-Erik; Thoresen, Lars; Meisland, Ane; Oterhals, Åge (Nofima rapportserie, Research report, 2019)Syv kommersielle blekejordstyper fra tre leverandører er blitt screenet for effektivitet under bleking av råolje fra makrell restråstoff mht. reduksjon av farge, oksidasjonsnivå (PV, AV) og flyktige sekundære oksidasjons ... -
Ethanol extraction of phospholipids from herring roe- optimization and co-extraction of unwanted compounds
Oterhals, Åge; Thoresen, Lars (Lecture, 2022) -
Fractionation of Oil from Black Soldier Fly Larvae (Hermetia illucens)
Bogevik, André Sture; Seppänen-Laakso, Tuulikki; Samuelsen, Tor Andreas; Thoresen, Lars (Peer reviewed; Journal article, 2022)Black soldier fly larvae (BSFL; Hermetia illucens) are subjected to a conventional fishmeal process, or room-temperature formic acid hydrolysis, and lipid yield and composition between the two processes compared. Acid ... -
Generation, Characterisation and Identification of Bioactive Peptides from Mesopelagic Fish Protein Hydrolysates Using In Silico and In Vitro Approaches
Hayes, Maria; Naik, Azza S.; Mora, Leticia; Iñarra, Bruno; Ibarruri, Jone; Bald, Carlos; Cariou, Thibault; Reid, David; Gallagher, Michael; Dragøy, Ragnhild; Galino, Jorge; Deyá, Alba; Albrektsen, Sissel; Thoresen, Lars; Solstad, Runar Gjerp (Peer reviewed; Journal article, 2024)This study generated bioactive hydrolysates using the enzyme Alcalase and autolysis from mesopelagic fish, including Maurolicus muelleri and Benthosema glaciale. Generated hydrolysates were investigated for their bioactivities ... -
Mesopelagic Fish Protein Hydrolysates and Extracts: A Source of Novel Anti-Hypertensive and Anti-Diabetic Peptides
Naik, Azza S.; Whitaker, Ragnhild Dragøy; Albrektsen, Sissel; Solstad, Runar Gjerp; Thoresen, Lars; Hayes, Maria (Peer reviewed; Journal article, 2021) -
Nivå fosfolipider i råstoff og mellomprodukter fra prosessering av restråstoff makrell og sild til fiskemel og proteinhydrolysat
Oterhals, Åge; Thoresen, Lars (Nofima rapportserie, Research report, 2021)Det er gjennomført forsøk for å undersøke egnethet til restråstoff fra makrell og sild til ekstraksjon av fosfolipider. Restråstoff makrell ga et høyt oljeutbytte, men lave nivå av polare lipider i fettfase fra mellomproduktene ... -
Optimalisering av prosessbetingelser for ekstraksjon av fosfolipider fra silderogn
Oterhals, Åge; Thoresen, Lars (Nofima rapportserie, Research report, 2022)Umoden silderogn inneholder høye nivåer av fosfolipider og omega-3 fettsyrer og er et godt utgangspunkt for utvikling av produkter rettet mot kosttilskudd og helsekostmarkedet. Det er i prosjektet optimalisert en prosess ... -
Processing Mixed Mesopelagic Biomass from the North-East Atlantic into Aquafeed Resources; Implication for Food Safety
Berntssen, Marc H.G.; Thoresen, Lars; Albrektsen, Sissel; Grimaldo, Vela Eduardo; Grimsmo, Leif; Dragøy, Ragnhild; Sele, Veronika; Wiech, Martin (Peer reviewed; Journal article, 2021) -
Reduction in flavor-intense components in fish protein hydrolysates by membrane filtration
Steinsholm, Silje; Oterhals, Åge; Thoresen, Lars; Underhaug, Jarl; Kousoulaki, Katerina; Aspevik, Tone (Peer reviewed; Journal article, 2021)Enzymatic protein hydrolysates based on side stream materials from the fish-filleting industry are increasingly explored as food ingredients. However, intense sensory properties, and high salt contents, are often a limiting ... -
Sensory and Chemical Properties of Protein Hydrolysates Based on Mackerel (Scomber scombrus) and Salmon (Salmo salar) Side Stream Materials
Aspevik, Tone; Thoresen, Lars; Steinsholm, Silje; Carlehög, Mats; Kousoulaki, Aikaterina (Peer reviewed; Journal article, 2021) -
Smaksnøytrale protein fra makrell (SMELL). Delrapport for AP2, AP3 og AP4
Aspevik, Tone; Øvrum Gaarder, Mari; Wubshet, Sileshi Gizachew; Molesworth, Peter Patrick; Dankel, Elin Katinka; Berget, Ingunn; Thoresen, Lars; Haugen, John-Erik; Solstad, Runar Gjerp; Vang, Birthe; Glomm, Wilhelm; Lindberg, Diana (Nofima rapportserie, Research report, 2021)Hovedmålet med det FHF-finansierte prosjektet SMELL har vært å utvikle en prosess for å fremstille et lukt- og smaksnøytralt proteinprodukt basert på proteinhydrolysat og limvann fra makrellavskjær. Prosjektpartnere er ... -
Smaksnøytrale proteiner fra makrell (SMELL) - Faglig sluttrapport
Aspevik, Tone; Gaarder, Mari Øvrum; Wubshet, Sileshi Gizachew; Vang, Birthe; Molesworth, Peter Patrick; Solstad, Runar Gjerp; Dankel, Elin Katinka; Berget, Ingunn; Thoresen, Lars; Haugen, John-Erik; Glomm, Wilhelm; Lindberg, Diana (Nofima rapportserie, Research report, 2021)Hovedmålet med det FHF-finansierte prosjektet «Smaksnøytrale proteiner fra makrell» (SMELL) var å utvikle en prosess for å fremstille et lukt- og smaksnøytralt proteinprodukt fra makrellavskjær. Nofima, og prosjektpartnere ... -
Towards sustainable aquaculture: Assessing polychaete meal (Alitta virens) as an effective fishmeal alternative in European seabass (Dicentrarchus labrax) diets
Monteiro, M.; Costa, R.S.; Sousa, V.; Marques, A.; Sá, T.; Thoresen, Lars; Aldaghi, S.A.; Costamagna, M.; Perucca, M.; Kousoulaki, Katerina; Valente, L.M.P. (Peer reviewed; Journal article, 2024) -
Utnyttelse av restråstoff fra makrell og sild, ekstraksjon av fosfolipider - Faglig sluttrapport
Oterhals, Åge; Thoresen, Lars; Haugen, John-Erik (Nofima rapportserie, Research report, 2022)I prosjektet er det studert egnethet til restråstoff fra filetering av makrell og sild til ekstraksjon av fosfolipider. Makrellavskjær er funnet lite egnet sammenlignet med sild og spesielt umoden silderogn. Konsentrasjon ...