Browsing NOFIMA vitenarkiv by Author "Sørensen, Nils Kristian"
Now showing items 1-7 of 7
-
Effekter av ozon i kjølt sjøvann. En utredning for bruk av ozon i fiskerinæringen
Sørensen, Nils Kristian; Højgaard, Samson; Liltved, Helge (Nofima rapportserie, Research report, 2002)RSW (Refrigerated Sea Water) brukes som kjølemedium ved fangst av sild og makrell. Høyt innhold av bakterier og organisk materiale i vannet skaper både hygieniske og tekniske problemer i anleggene. Ozoneringsutstyr er ... -
Innledende studie av kvalitetsfeilen mucoso i tørrfisk
Bjørkevoll, Ingebrigt; Sørensen, Nils Kristian; Gildberg, Asbjørn; Eilertsen, Guro; Joensen, Sjurdur (Nofima rapportserie, Research report, 2006)I tørrfisk som blir utsatt for vedvarende mildt og fuktig vær, spesielt i tiden rett etter henging kan det ofte dannes mucoso. Mucoso, som er et annet ord for surfisk, kan beskrives som muskel med en geléaktig konsistens ... -
Kjøling av fersk fisk. –Effekt på vekt og kvalitet
Joensen, Sjurdur; Akse, Leif; Sørensen, Nils Kristian (Nofima rapportserie, Research report, 2000)Det er gjennomført forsøk med 4 ulike kjølemetoder på torsk. Torsken er kjølt i 11 døgn ved å "ise i kasser", kjølt i kar med "slurry is", "is og sjøvann" og "is og ferskvann". Utbytter og kvalitet ble målt under kjølelagringen ... -
Kvalitetsfeil i ferskt råstoff, betydningen for tørrfiskkvaliteten
Joensen, Sjurdur; Sørensen, Nils Kristian; Bjørkevoll, Ingebrigt; Akse, Leif; Nilsen, Heidi; Tobiassen, Torbjørn (Research report, 2004)Hensikten med prosjektet var ved hjelp av en fangstskadeindeks å vurdere råstoffets kvalitetsfeil og avdekke hvilken betydning disse feilene hadde på tørrfiskkvaliteten, samt kvaliteten på bløytet fisk. En fangst (100 fisk) ... -
Oppdrettstorsk - fôring, vekst og kvalitet. Rapport fra en produksjonssyklus, 2003-2004, hos Storfjord torsk AS, Skibotn
Sørensen, Nils Kristian; Tobiassen, Torbjørn; Midling, Kjell Øyvind; Albrektsen, Sissel (Nofima rapportserie, Research report, 2005)Hvert kvartal fra yngelutsett til slakting (7 ganger) ble torsk tatt ut til analyser. Fisken i Skibotn var generelt av høy kvalitet. Den hadde akseptabel tilvekst inntil slaktetidspunktet, desember 2004. Det var perioder ... -
Protein Isolation from Herring – Textural and colour properties of different fish proteins isolated at high or low pH
Ramsøy, Dag-Eirik; Gundersen, Bjørn; Sørensen, Nils Kristian (Nofima rapportserie, Research report, 2005)Fiskeriforskning has been partner in a project financed by industry and the Nordic Innovation Centre, with the aim to scale up a laboratory method for producing functional fish protein isolates. The pilot plant was located ... -
Slaughtering processes for farmed Pangasius in Vietnam. Consultancy surveying Pangasius fillet quality and by-products handling in Vietnamese industry
Sørensen, Nils Kristian (Nofima rapportserie, Research report, 2005)In a consultancy for the DANIDA project SEAQIP II, a survey of the slaughter processes for farmed Pangasius has been performed in the Mekong delta from April 16th to May 20th 2005. Five processing factories were visited ...