• norsk
    • English
  • norsk 
    • norsk
    • English
  • Logg inn
Blar i på forfatter 
  •   Hjem
  • Blar i på forfatter
  •   Hjem
  • Blar i på forfatter
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Blar i NOFIMA vitenarkiv på forfatter "Rode, Tone Mari"

  • 0-9
  • A
  • B
  • C
  • D
  • E
  • F
  • G
  • H
  • I
  • J
  • K
  • L
  • M
  • N
  • O
  • P
  • Q
  • R
  • S
  • T
  • U
  • V
  • W
  • X
  • Y
  • Z
  • Æ
  • Ø
  • Å

Sorter på:

Rekkefølge:

Resultater:

Viser treff 1-20 av 22

  • Tittel
  • Utgivelsesdato
  • Registreringsdato
  • Forfatter
  • stigende
  • synkende
  • 5
  • 10
  • 20
  • 40
  • 60
  • 80
  • 100
    • Effect of high pressure and thermal processing on shelf life and quality of strawberry purée and juice 

      Aaby, Kjersti; Grimsbo, Ingunn Haugland; Hovda, Maria Befring; Rode, Tone Mari (Journal article; Peer reviewed, 2018)
    • Effects of post-processing treatments on sensory quality and Shiga toxigenic Escherichia coli reductions in dry-fermented sausages 

      Heir, Even; Holck, Askild Lorentz; Omer, Mohammed K.; Alvseike, Ole; Måge, Ingrid; Høy, Martin; Rode, Tone Mari; Sidhu, Maan Singh; Axelsson, Lars (Peer reviewed; Journal article, 2013)
      The effects of post-processing treatments on sensory quality and reduction of Shiga toxigenic Escherichia coli (STEC) in three formulations of two types of dry-fermented sausage (DFS; salami and morr) were evaluated. Tested ...
    • Extending shelf life of desalted cod by high pressure processing 

      Rode, Tone Mari; Rotabakk, Bjørn Tore (Journal article; Peer reviewed, 2020)
    • Framtidens konsumprodukter fra norsk salt- og klippfisk - H02. Pakketeknologi og holdbarhet 

      Rode, Tone Mari; Rotabakk, Bjørn Tore; Skuland, Aase Vorre; Øverby, Lene; Sørheim, Oddvin (Nofima rapportserie, Research report, 2019)
      Ferdig utvannet salt- og klippfisk har en relativt kort holdbarhet som ferskt produkt. For å oppnå forlenget holdbarhet på et slikt produkt er det flere alternativer. En kan f.eks. fryse produktet, benytte ulik pakketeknologi ...
    • Genomic characterization of the most barotolerant Listeria monocytogenes RO15 strain compared to reference strains used to evaluate food high pressure processing 

      Duru, Ilhan Cem; Andreevskaya, Margarita; Laine, Pia; Rode, Tone Mari; Ylinen, Anne; Løvdal, Trond Karsten; Bar, Nadav; Crauwels, Peter; Riedel, Christian U.; Bucur, Florentina Ionela; Nicolau, Anca Ioana; Auvinen, Petri (Peer reviewed; Journal article, 2020)
      Background: High pressure processing (HPP; i.e. 100–600 MPa pressure depending on product) is a non-thermal preservation technique adopted by the food industry to decrease significantly foodborne pathogens, including ...
    • Health and Safety Considerations of Fermented Sausages 

      Holck, Askild Lorentz; Axelsson, Lars; McLeod, Anette; Rode, Tone Mari; Heir, Even (Peer reviewed; Journal article, 2017)
    • High-pressure processing-induced transcriptome response during recovery of Listeria monocytogenes 

      Duru, Ilhan Cem; Bucur, Florentina Ionela; Andreevskaya, Margarita; Nikparvar, Bahareh; Ylinen, Anne; Grigore-Gurgu, Leontina; Rode, Tone Mari; Crauwels, Peter; Laine, Pia; Paulin, Lars; Løvdal, Trond Karsten; Riedel, Christian U.; Bar, Nadav; Borda, Daniela; Nicolau, Anca Loana; Auvinen, Petri (Peer reviewed; Journal article, 2021)
    • High-pressure processing-induced transcriptome response during recovery of Listeria monocytogenes 

      Duru, IC; Bucur, FI; Andreevskaya, Margarita; Nikparvar, Bahareh; Ylinen, Anne; Grigore-Gurgu, L; Rode, Tone Mari; Crauwels, Peter; Laine, P; Paulin, L; Løvdal, Trond; Riedel, Christian U.; Bar, Nadav; Borda, Daniella; Nicolau, Anca Ioana; Auvinen, Petri (Peer reviewed; Journal article, 2021)
    • Holdbarhet på produkter av bløytet-, fryst- og tint tørrfisk. Faglig sluttrapport 

      Joensen, Sjúrður; Rotabakk, Bjørn Tore; Hansen, Anlaug Ådland; Ageeva, Tatiana Nikolaevna; Rode, Tone Mari; Martinsen, Gustav (Nofima rapportserie, Research report, 2019)
      Tørrfisk som bløytet produkt har kort holdbarhet kjølelagret. Utfordringen er høyt antall bakterier i produktet etter bløyting, som begrenser holdbarheten som kjølt produkt. Flere tørrfiskprodusenter jobber med å bløyte, ...
    • Høytrykksprosessering av sjømat. Litteraturgjennomgang 

      Rode, Tone Mari; Hovda, Maria Befring (Nofima rapportserie, Research report, 2012)
      Rapporten gir en oversikt over den relativt nye og skånsomme prosesseringsteknologien høytrykksprosessering (HP); hva som er gjort innen HP av sjømat, hvilken effekt prosessen har på mattrygghet og kvaliteten av produktene. ...
    • Independent and combined effects of high pressure, microwave, soluble gas stabilization, modified atmosphere and vacuum packaging on microbiological and physicochemical shelf life of precooked chicken breast slices 

      Dang, Tem Thi; Rode, Tone Mari; Skipnes, Dagbjørn (Peer reviewed; Journal article, 2021)
    • Metabolomics workflow for quality control of differently-processed pre-cooked chicken fillets 

      Rangel-Huerta, Oscar Daniel; Uhlig, Silvio; Ivanova, Lada; Dang, Tem Thi; Rode, Tone Mari; Noriega Fernández, Estefanía; Fæste, Christiane Kruse (Peer reviewed; Journal article, 2021)
      The contents and profiles of small molecules in a food can provide information about quality-related properties. Processing methods and deterioration during storage, e.g. from bacterial proliferation and degradation, might ...
    • Ny «superkomponent» kan knekke listeria i mat 

      Løvdal, Trond Karsten; Rode, Tone Mari (Others, 2021)
    • Survival of Five Strains of Shiga Toxigenic Escherichia coli in a Sausage Fermentation Model and Subsequent Sensitivity to Stress from Gastric Acid and Intestinal Fluid 

      Rode, Tone Mari; McLeod, Anette; Måge, Ingrid; Heir, Even; Axelsson, Lars; Holck, Askild Lorentz (Peer reviewed; Journal article, 2017)
      The ability of foodborne pathogens to exhibit adaptive responses to stressful conditions in foods may enhance their survival when passing through the gastrointestinal system. We aimed to determine whether Escherichia coli ...
    • Survival of Five Strains of Shiga Toxigenic Escherichia coli in a Sausage Fermentation Model and Subsequent Sensitivity to Stress from Gastric Acid and Intestinal Fluid 

      Rode, Tone Mari; McLeod, Anette; Måge, Ingrid; Heir, Even; Axelsson, Lars; Holck, Askild Lorentz (Peer reviewed; Journal article, 2017)
      The ability of foodborne pathogens to exhibit adaptive responses to stressful conditions in foods may enhance their survival when passing through the gastrointestinal system. We aimed to determine whether Escherichia coli ...
    • Survival of Shiga toxin-producing Escherichia coli and Stx bacteriophages in moisture enhanced beef 

      Langsrud, Solveig; Heir, Even; Rode, Tone Mari (Peer reviewed; Journal article, 2014)
      Moisture enhancement of meat through injection is a technology to improve the sensory properties and the weight of meat. However, the technology may increase the risk of food borne infections. Shiga toxinproducing Escherichia ...
    • Survival of Shiga toxin-producing Escherichia coli and Stx bacteriophages in moisture enhanced beef 

      Langsrud, Solveig; Heir, Even; Rode, Tone Mari (Peer reviewed; Journal article, 2014)
      Moisture enhancement of meat through injection is a technology to improve the sensory properties and the weight of meat. However, the technology may increase the risk of food borne infections. Shiga toxinproducing Escherichia ...
    • Teknologiutvikling for økt lønnsomhet i rekenæringen. Høytrykksprosessering som metode for tining og modning av fryste reker (AP4) 

      Rode, Tone Mari; Nilsen, Heidi (Research report, 2014)
      I prosjektet er det gjort forsøk for å undersøke om høytrykksprosessering (HP) kan benyttes for å korte ned modningstiden på reker. To delstudier er foretatt: (1) om HP kan benyttes for å modne rekene på kortere tid, evt. ...
    • Teknologiutvikling for økt lønnsomhet i rekenæringen. Oversikt og status fra tidligere FoU arbeid med fokus på økt utbytte og kvalitet ved produksjon av pillede reker 

      Lorentzen, Grete Elisabeth; Rode, Tone Mari; Grimsmo, Leif; Nilsen, Heidi (Nofima rapportserie, Research report, 2012)
      Rapporten gir en oversikt over FoU utført i rekeindustrien i tidsrommet 1985 - 2012. Mere spesifikt fokuserer rapporten på ombordbehandling av reker, effekt av lagringstid og temperatur under frysing, ulike metoder for ...
    • Teknologiutvikling i rekenæringen. Sluttrapport 

      Nilsen, Heidi; Grimsmo, Leif; Lorentzen, Grete Elisabeth; Rode, Tone Mari; Salomonsen, Cecilie (Research report, 2014)
      Gjennom de siste 10–15 år har det vært lite åpen forskning på industriell produksjon av pillede reker. I samme tidsrom har industrien gjennomgått en omfattende strukturering og modernisering. Gjennom de seinere år har norsk ...

      Kontakt oss | Gi tilbakemelding

      Personvernerklæring
      DSpace software copyright © 2002-2019  DuraSpace

      Levert av  Unit
       

       

      Bla i

      Hele arkivetDelarkiv og samlingerUtgivelsesdatoForfattereTitlerEmneordDokumenttyperTidsskrifter

      Min side

      Logg inn

      Kontakt oss | Gi tilbakemelding

      Personvernerklæring
      DSpace software copyright © 2002-2019  DuraSpace

      Levert av  Unit