Browsing NOFIMA vitenarkiv by Author "Prabhu, Leena"
Now showing items 1-7 of 7
-
AP1. Reduksjon av Listeria på laks; Skånsom dekontaminering av laks og ørret og deres produkter
Løvdal, Trond; Skåra, Torstein; Prabhu, Leena; Vaka, Mette Risa; Chan, Sherry Stephanie; Rode, Tone Mari (Nofima rapportserie, Research report, 2024)Rapporten inkluderer forsøksoppsett og resultater fra forsøk som er gjennomført i prosjektet DeList, AP1 i perioden mars 2023 til juni 2024. Ferskt råstoff i form av hel, sløyd ørret og laksefilet (biter) er benyttet i ... -
AP2. Metoder for dekontaminering av Listeria på laks og lakseprodukter
Rode, Tone Mari; Skipnes, Dagbjørn; Vaka, Mette Risa; Prabhu, Leena; Drobac, Gorana; Løvdal, Trond (Nofima rapportserie, Research report, 2025)I Prosjektet DeList har fokus vært reduksjon og inaktivering av Listeria. Rapporten oppsummerer de aktiviteter (i Arbeidspakke 2; AP2) som har vært gjennomført for å test metoder og teknologier som gir høy inaktivering av ... -
AP3. Skånsomme metoder for reduksjon av Listeria på laks og ørret - Effekt på farge og tekstur
Skåra, Torstein; Løvdal, Trond; Chan, Sherry Stephanie; Budal, Laila; Drobac, Gorana; Prabhu, Leena; Vaka, Mette Risa; Rode, Tone Mari (Nofima rapportserie, Research report, 2024)Rapporten inkluderer forsøksoppsett og resultater fra forsøk som er gjennomført i prosjektet DeList, AP3 i perioden januar til juni 2024. Ferskt råstoff av laksefilet (biter) og sløyd ørret er benyttet i forsøkene. ... -
Effect of Citric Acid Cross Linking on the Mechanical, Rheological and Barrier Properties of Chitosan
Sharmin, Nusrat; Rosnes, Jan Thomas; Prabhu, Leena; Böcker, Ulrike; Sivertsvik, Morten (Peer reviewed; Journal article, 2022)In this study, acetic acid (AA-2% w/v), a combination of acetic acid and citric acid (AA-1% w/v + CA-1% w/w), and three different concentrations of citric acid (CA-2, 4 and 6% w/w) were used to create chitosan solution. ... -
Fish Protein Hydrolysate as Protein Enrichment in Texture-Modified Salmon Products
Prabhu, Leena; Skuland, Aase Vorre; Varela, Paula; Rosnes, Jan Thomas (Journal article; Peer reviewed, 2025)The aim of this study was to develop a chilled, texture-modified salmon product for dysphagia patients, enriched with dairy and fish hydrolysate proteins. The challenge was to create a product with appealing sensory qualities ... -
Innovative Ultrasound-Assisted Approaches towards Reduction of Heavy Metals and Iodine in Macroalgal Biomass
Noriega Fernández, Estefanía; Sone, Izumi; Astráin-Redín, Leire; Prabhu, Leena; Sivertsvik, Morten; Álvarez, Ignacio; Cebrián, Guillermo (Peer reviewed; Journal article, 2021) -
Towards the Next-Generation Disinfectant: Composition, Storability and Preservation Potential of Plasma Activated Water on Baby Spinach Leaves
Vaka, Mette Risa; Sone, Izumi; Álvarez, Rebecka García; Walsh, James Leon; Prabhu, Leena; Sivertsvik, Morten; Noriega Fernández, Estefanía (Peer reviewed; Journal article, 2019)