Browsing NOFIMA vitenarkiv by Author "Larsson, Thomas"
Now showing items 1-13 of 13
-
Dietary inclusion of Antarctic krill meal during the finishing feed period improves health and fillet quality of Atlantic salmon (Salmo salar L.)
Mørkøre, Turid; Moreno, Helena Maria; Borderías, Javier; Larsson, Thomas; Hellberg, Hege; Hatlen, Bjarne; Romarheim, Odd Helge; Ruyter, Bente; Lazado, Carlo C.; Jimenez Guerrero, Raul; Bjerke, Målfrid Tofteberg; Benitez-Santana, Tibiabin; Krasnov, Aleksei (Peer reviewed; Journal article, 2020) -
EX-spot: Mørke flekker i laksefilet. Årsak til dannelse og tiltak som hemmer utvikling
Mørkøre, Turid; Larsson, Thomas; Jiménez-Guerrero, Raúl; Moreno, Helena Maria; Borderias, Javier; Ruyter, Bente Synnøve; Standal, Inger Beate; Sarno, Antonio; Evensen, Øystein; Dessen, Jens-Erik; Rørvik, Kjell-Arne; Hamre, Kristin; Andersen, Øivind; Wakamatsu, Kawasaki; Ito, Shosuke; Gannestad, Kjellrun Hoås; Xu, Cheng; Østbye, Tone-Kari K; Hillestad, Borghild; Torgersen, Jacob Seilø; Bæverfjord, Grete (Nofima rapportserie, Research report, 2022) -
Feste av pinnebein i torsk og laks - bindevevets rolle og prosesser involvert i nedbrytning av dette. Sluttrapport
Pedersen, Mona Elisabeth; Vuong, Tram Thu; Østbye, Tone-Kari K; Veiseth-Kent, Eva; Larsson, Thomas; Hollung, Kristin; Kolset, Svein Olav; Rønning, Sissel Beate (Research report, 2014)Det er begrenset kjennskap til hvordan pinnebein er festet til muskelen, hvilke strukturer som inngår og hvilke prosesser som er involvert i nedbrytningen når disse løsner. Målsetningen til dette prosjektet har vært å få ... -
Improved fillet quality in harvest-size Atlantic salmon fed high n-3 canola oil as a DHA-source
Hatlen, Bjarne; Larsson, Thomas; Østbye, Tone-Kari K; Romarheim, Odd Helge; Rubio, Laura Martinez; Ruyter, Bente Synnøve (Peer reviewed; Journal article, 2022) -
Increasing dietary levels of the n-3 long-chain PUFA, EPA and DHA, improves the growth, welfare, robustness and fillet quality of Atlantic salmon in sea cages
Lutfi Royo, Esmail; Berge, Gerd Marit; Bæverfjord, Grete; Sigholt, Trygve; Bou, Marta; Larsson, Thomas; Mørkøre, Turid; Evensen, Øystein; Sissener, Nini; Rosenlund, Grethe; Sveen, Lene; Østbye, Tone-Kari K; Ruyter, Bente Synnøve (Peer reviewed; Journal article, 2022)The present study evaluated the effects of increasing the dietary levels of eicosapentaenoic acid (EPA) and docosahexaenoic acid (DHA) in Atlantic salmon (Salmo salar) reared in sea cages, in terms of growth performance, ... -
Kunnskapskartlegging pigmentering i laks
Ytrestøyl, Trine; Alvestad, Rene; Dessen, Jens-Erik; Hatlen, Bjarne; Albrektsen, Sissel; Ruyter, Bente Synnøve; Larsson, Thomas (Nofima rapportserie, Research report, 2024)Gjennomgangen av data på filetfarge i norsk oppdrettslaks viser at det har vært en viss nedgang i farge, fra 2012 og frem til om lag 2021. Deretter har fargenivået økt noe. Variasjonen i filetfarge er blitt større, med ... -
Mørke flekker i laksefilet. Kunnskapsstatus og tiltak for å begrense omfanget
Mørkøre, Turid; Larsson, Thomas; Kvellestad, Agnar Ståle; Koppang, Erling Olaf; Åsli, Magnus; Krasnov, Aleksei; Dessen, Jens-Erik; Moreno, Helena Maria; Valen, Elin Christine; Gannestad, Kjellrun Hoås; Gjerde, Bjarne; Taksdal, Torunn; Bæverfjord, Grete; Meng, Yuqiong; Heia, Karsten; Wold, Jens Petter; Borderias, A.J.; Moghadam, Hooman; Romarheim, Odd Helge; Rørvik, Kjell-Arne (Research report, 2015)Forekomsten av mørke flekker i laksefilet har økt betraktelig senere årene. I dag har hver femte filet slike flekker som i hovedsak er opp til 3 cm i diameter og lokalisert til filetens bukområde. Store ryggflekker har ... -
Optimalt fôr som gir fast filet
Mørkøre, Turid; Koppang, Erling Olaf; Espe, Marit; Larsson, Thomas; Veiseth-Kent, Eva; Terjesen, Bendik Fyhn; Standal, Inger Beate; Rørvik, Kjell-Arne (Nofima rapportserie, Research report, 2010)Formålet med studien var å undersøke om fôr tilsatt aminosyrene arginin eller glutamat kan forbedre teksturen av oppdrettslaks. I tillegg ønsket vi å undersøke om bløt filet kan knyttes til nedsatt leverfunksjon eller andre ... -
Optimisation of trace mineral supplementation in diets for Atlantic salmon smolt with reference to holistic fish performance in terms of growth, health, welfare, and potential environmental impacts
Kokkali, Marialena; Sveen, Lene; Larsson, Thomas; Krasnov, Aleksei; Giakovakis, Alexandros; Sweetman, John; Lyons, Philip; Kousoulaki, Katerina (Peer reviewed; Journal article, 2023)The aquafeed ingredient inventory is ever changing, from marine to plant based, and recently evolving to incorporate increasing amounts of low trophic, side stream and circular economy based raw materials, each one ... -
Performance of novel low trophic raw meterials in Atlantic salmon Salmo salar diets
Kousoulaki, Katerina; Larsson, Thomas; Sveen, Lene (Lecture, 2021) -
Rib abnormalities and their association with focal dark spots in Atlantic salmon fillets
Jiménez-Guerrero, Raúl; Bæverfjord, Grete; Evensen, Øystein; Hamre, Kristin; Larsson, Thomas; Dessen, Jens-Erik; Gannestad, Kjellrun Hoås; Mørkøre, Turid (Peer reviewed; Journal article, 2022) -
Skin detachment from salmon and rainbow trout
Mørkøre, Turid; Sveen, Lene; Boahemaa-Kobil, Eunice E.; Larsson, Thomas; Lefrancois, Arnaud; Roth, Bjørn; Rojo, Maria B.; Moinhos, Timotè; Sone, Izumi; Røsvik, Marte; Formanowicz, Julia; Mojir, Zahra Y.; Conde, Helena M. M. (NMBU Student Journal of Life Sciences, Research report, 2023)A survey aimed at relevant stakeholders highlighted loose skin as a quality concern since 2019. The issue is typically detected after storage, with indications of higher prevalence during late spring-summer in Southern-West ... -
Tilsetningsstoffer i fôr til laks og regnbueørret - Sluttrapport FoU tillatelser SF HØ 25 og H B 46
Bogevik, André Sture; Larsson, Thomas; Hatlen, Bjarne (Nofima rapportserie, Research report, 2023)Nofima har vært faglig ansvarlig for FoU tillatelsene SF HØ 25 og H B 46 til Aller Aqua. Målet til FoU tillatelsene har vært å teste tilsetningsstoffer i fôr for å styrke vekst og helse i laks og regnbueørret, og for å ...