Browsing NOFIMA vitenarkiv by Author "Kristiansen, Frank"
Now showing items 1-4 of 4
-
Levende hyse. Overlevelse, utmattelse og restitusjon hos hyse fanget med snurrevad. Restitusjon og forløp av rigor mortis post mortem
Midling, Kjell Øyvind; Evensen, Tor Hatten; Kristiansen, Frank (Nofima rapportserie, Research report, 2008)Hyse tatt med snurrevad er evaluert som kandidat for fangstbasert akvakultur. Skader og utmattelse fra fangsten og ombordtaking førte til lav muskel- og blod-pH, høye glukose og laktatverdier og akutt dødelighet hos ca 10 ... -
Omregningsfaktorer for torsk og hyse: Fra usløyd og sløyd fisk med hodet på
Akse, Leif; Tobiassen, Torbjørn; Kristiansen, Frank (Nofima rapportserie, Research report, 2008)Nofima har utført målinger på torsk og hyse i Hammerfest og Båtsfjord som grunnlag for å beregne følgende fem omregningsfaktorer: Omregningsfaktor 1: Mellom usløyd fisk og sløyd fisk med hode Omregningsfaktor 2: Mellom ... -
Sulting og pre rigor filetering av loddetorsk. Effekt på filetspalting, drypptap og holdbarhet
Akse, Leif; Kristiansen, Frank; Tobiassen, Torbjørn; Dahl, Reidun Wenche; Eilertsen, Guro (Nofima rapportserie, Research report, 2008)Råstoffet var ikke typisk ”loddetorsk” med hensyn til åteinnhold, kondisjonsfaktor og leverinnhold. Under 4 uker sulting gikk kondisjonsfaktoren (rund og sløyd) og leveprosenten ned. Produksjonsforsøkene med post-rigor ... -
Torsk fra merd: Pre-rigor produksjon av loins med skinn
Kristoffersen, Silje; Kristiansen, Frank; Eilertsen, Guro; Olsen, Ragnar Ludvig (Nofima rapportserie, Research report, 2009)I dette forsøket ble torsk fanget levende og lagret i merd hvor den ble fôret med hhv. lodde og kommersielt torskefôr i 3 måneder. Etter skånsom slakting og utblødning i 30 minutter, ble fisken sløyd og de biologiske data ...