Browsing NOFIMA vitenarkiv by Author "Hansen, Kristin Beate"
Now showing items 1-7 of 7
-
Kvalitetsoppfatning av saltfisk – Vurderer Norge og Spania kvalitet på saltfisk etter de samme kriterier?
Hansen, Kristin Beate; Nøstvold, Bjørg Helen; Joensen, Sjúrður; Esaiassen, Margrethe (Nofima rapportserie, Research report, 2020)Spania har en lang tradisjon for konsum av saltfisk, og de kan velge fisk produsert i flere land og med flere produksjons-metoder. Island har vært markedsleder siden 90-årene, og både Island og Færøyene oppnår høyere ... -
Kvalitetsutfordringer på stor snurrevadtorsk - årsaker og mulige tiltak
Tobiassen, Torbjørn Inge; Joensen, Sjúrður; Kristoffersen, Silje; Martinsen, Gustav; Hansen, Kristin Beate; Olsen, Stein Harris; Esaiassen, Margrethe (Nofima rapportserie, Research report, 2024)Stor snurrevadfanget fisk har andre typer skader enn fisk som er fanget med andre redskap, eksempelvis garn. Målsettingen med arbeidet som presenteres her var å kartlegge type og omfanget av skader på stor snurrevadfanget ... -
Likt og ulikt - vraking av saltfisk i Norge og Spania
Nøstvold, Bjørg Helen; Hansen, Kristin Beate; Joensen, Sjúrður; Østli, Jens; Esaiassen, Margrethe (Peer reviewed; Journal article, 2021) -
Salt content in herring – How the salt content in herring changes during capture and catch handling
Hansen, Kristin Beate; Olsen, Stein Harris; Esaiassen, Margrethe (Nofima rapportserie, Research report, 2023)Brazil applies a threshold limit value for the amount of salt that is accepted in natural herring, namely 134 mg sodium per 100 g fillet. Compared with the salt content values found in the relevant literature, and the ... -
Saltinnhold i sild – Hvordan saltinnholdet i sild endres under fangst og fangsthåndtering
Hansen, Kristin Beate; Olsen, Stein Harris; Esaiassen, Margrethe (Nofima rapportserie, Research report, 2023) -
Status, verdi og utfordringer for matproduksjon i Arktisk Norge – Rapport 2 "Arktis som en matproduserende region"
Nøstvold, Bjørg Helen; Kvalvik, Ingrid; Heide, Morten; Govaerts, Florent; Hansen, Kristin Beate; Dalmannsdottir, Sigridur; Halland, Hilde; Vøllestad, Åse; Ramstad, Susanne (Nofima rapportserie, Research report, 2019)Målet med prosjektet er å vurdere potensialet for økt produksjon og verdiskaping av mat produsert i de arktiske delene av Norge. Funnene viser at endringene i klimaet potensielt kan øke både landbruks- og sjømatproduksjonen ... -
Vekttap på RSW-lagret hvitfisk under påfølgende islagring og transport
Esaiassen, Margrethe; Ageeva, Tatiana Nikolaevna; Hansen, Kristin Beate; Jensen, Tonje Kristin; Joensen, Sjúrður; Kristoffersen, Silje; Martinsen, Gustav; Tobiassen, Torbjørn Inge (Nofima rapportserie, Research report, 2024)Kort tid etter at fisken legges i RSW, begynner vekten å øke. Det er ikke dokumentert signifikant opptak av vann i muskel eller skinn ved lagring i RSW inntil tre dager, men en stor del av vektøkningen skyldes vannlommer ...