Browsing NOFIMA vitenarkiv by Author "Arnesen, Jan-Arne"
Now showing items 1-7 of 7
-
Chemical and Enzyme-Assisted Extraction of Fucoidan from two Species of Brown Macroalgae (Ascophyllum nodosum and Saccharina latissima)
Maribu, Ingrid; Arnesen, Jan-Arne; Elvevold, Kjetil; Haug, Tor (Lecture, 2022) -
Gelatin fra selskinn – framstilling og karakterisering
Arnesen, Jan-Arne; Gildberg, Asbjørn (Nofima rapportserie, Research report, 2001)Målsetningen med dette arbeidet var å framskaffe kunnskap om gelatin fra selskinn. Det ble utført forsøk i laboratorieskala for å finne gunstige betingelser for forbehandling av skinn og gelatinekstraksjon før et større ... -
HerrZyme - Enzymkarakterisering og teknologiutvikling for kommersialisering av enzym fra restråstoff av sild
Lindberg, Diana; Myrnes, Bjørnar; Arnesen, Jan-Arne; Øverbø, Kersti (Research report, 2014)Forprosjektet HerrZyme fokuserer på undersøkelser av en delvis renset esterase fra silderestråstoff med kommersielt formål. Enzymet bryter ned kortkjedede lipider og har så langt vist seg å ha attraktive egenskaper for ... -
Høyverdiskaping fra hvitfisk restråstoff
Arnesen, Jan-Arne; Vang, Birthe; Albrektsen, Sissel; Whitaker, Ragnhild (Nofima rapportserie, Research report, 2017)Torskehoder og torskerygger fra hvitfisk filetering på Myre havbruk ble hydrolysert og vannfasen ble tørket og analysert. Prosjektet ble gjort for å vurdere bruk av prosessert restråstoff til humant konsum. Torskerygger ... -
Nutritional and Sensory Properties of Protein Hydrolysates Based on Salmon (Salmo salar), Mackerel (Scomber scombrus), and Herring (Clupea harengus) Heads and Backbones
Aspevik, Tone; Steinsholm, Silje; Vang, Birthe; Carlehög, Mats; Arnesen, Jan-Arne; Kousoulaki, Katerina (Peer reviewed; Journal article, 2021)Protein hydrolysates based on salmon, mackerel, and herring heads and backbones were produced, and the sensory properties of the hydrolysates were evaluated by a highly trained sensory panel. The nutritional content of the ... -
Probiotic Carnobacterium divergens increase growth parameters and disease resistance in farmed Atlantic cod (Gadus morhua) larvae without influencing the microbiota
Puvanendran, Velmurugu; Rud, Ida; Breiland, Mette Serine Wesmajervi; Arnesen, Jan-Arne; Axelsson, Lars Torsten (Peer reviewed; Journal article, 2021)Aquaculture represents the fastest growing food sector and the second largest export commodity in Norway. Disease in aquaculture causes mortality and huge losses in farmed fish. Probiotic treatment of farmed fish, i.e. ... -
Økt holdbarhet av fiskefilet ved gelatin-coating
Arnesen, Jan-Arne; Carlehög, Mats; Gildberg, Asbjørn (Nofima rapportserie, Research report, 2011)Torsk-, sei- og kveitefilet er dyppet i en blanding av fiskegelatin (fra torskeskinn) og ekstrakt fra mjødurt (Filipendula ulmaria). Mjødurtekstraktet inneholder mye antioksidanter og antibakterielle forbindelser. Gelatin ...