Browsing NOFIMA vitenarkiv by Title
Now showing items 2026-2045 of 2388
-
Taking care of a highly valuable resource throughout the value chain - Lack of market orientation in red king crab export?
(Peer reviewed; Journal article, 2020)Purpose - The main purpose of this research is to reveal whether the valuable Norwegian red king crab industry handles the resource appropriately throughout the value chain, securing both companies' long-term profit and ... -
Taksering av bestand av rognkjeks nord for 62ºN og rådgiving for fisket i 2003
(Nofima rapportserie, Research report, 2002)Fangsten av rognkjeks i 2002 gav et utbytte på 883 tonn rogn med en deltagelse av 658 fartøy. Dette representerer en økning av uttaket på 14% og en økning i deltagelse på 30%. Bare 6% av fartøyene tok mer enn 1500kg rogn ... -
Taksering av bestand og rådgiving for fiske av rognkjeks
(Nofima rapportserie, Research report, 2000)Bestanden av rognkjeks (Cyclopterus lumpus) er kartlagt ved hjelp av innsamlede data fra lokale fiskere. Ved hjelp av en enkel biomassemodell (SHOT) basert på CPUE data innsamlet fra fiskerne er det gjort beregninger av ... -
Taksering av bestand og rådgiving for fiske av rognkjeks nord for 62ºN i 2002
(Nofima rapportserie, Research report, 2001)Bestanden av rognkjeks (Cyclopterus lumpus) er kartlagt ved hjelp av innsamlede data fra lokale fiskere. Ved hjelp av en enkel biomassemodell (SHOT) basert på CPUE data innsamlet fra fiskerne er det gjort beregninger av ... -
Tank size and fish management history matters in experimental design
(Peer reviewed; Journal article, 2016) -
Targeting consumers of fish fillets based innovativeness and convenience orientation
(Peer reviewed; Journal article, 2015) -
Taste perception and oral microbiota: recent advances and future perspectives
(Peer reviewed; Journal article, 2023) -
Technical feed quality influences health, digestion patterns, body mineralization and bone development in farming of the stomachless cleaner fish ballan wrasse (Labrus bergylta)
(Peer reviewed; Journal article, 2021)Farmed ballan wrasse (Labrus bergylta) is an efficient cleaner fish used for non-medicinal delicing of Atlantic salmon in sea cages replacing to an increasing degree wild wrasse due to considerations for biodiversity and ... -
Technical feed quality influences health, digestion patterns, body mineralization and bone development in farming of the stomachless cleaner fish ballan wrasse (Labrus bergylta)
(Journal article; Peer reviewed, 2021)Farmed ballan wrasse (Labrus bergylta) is an efficient cleaner fish used for non-medicinal delicing of Atlantic salmon in sea cages replacing to an increasing degree wild wrasse due to considerations for biodiversity and ... -
Teinefiske etter reker i Tanafjorden
(Nofima rapportserie, Research report, 2002)Det ble forsøkt et fiske etter reker med teiner i Tanafjorden. Teinene var designet og produsert av Anders Utsi. Forsøket startet i juli og fortsatte med to utsettinger i måneden fram til desember 2002. Resultatene viste ... -
Teiner som fisker selektivt for stor kongekrabbe - minske fangst av undermåls krabbe ved utsortering på fiskedypet
(Rapport fra havforskningen, Research report, 2021) -
Teknologiutvikling for økt lønnsomhet i rekenæringen. Høytrykksprosessering som metode for tining og modning av fryste reker (AP4)
(Research report, 2014)I prosjektet er det gjort forsøk for å undersøke om høytrykksprosessering (HP) kan benyttes for å korte ned modningstiden på reker. To delstudier er foretatt: (1) om HP kan benyttes for å modne rekene på kortere tid, evt. ... -
Teknologiutvikling for økt lønnsomhet i rekenæringen. Oversikt og status fra tidligere FoU arbeid med fokus på økt utbytte og kvalitet ved produksjon av pillede reker
(Nofima rapportserie, Research report, 2012)Rapporten gir en oversikt over FoU utført i rekeindustrien i tidsrommet 1985 - 2012. Mere spesifikt fokuserer rapporten på ombordbehandling av reker, effekt av lagringstid og temperatur under frysing, ulike metoder for ... -
Teknologiutvikling for økt lønnsomhet i rekenæringenFryselagring av reker (AP2)
(Research report, 2014)I denne arbeidspakken har det vært studert om lagring av reker ved -40, -30 og -20 °C har betydning for pilleutbyttet. Hovedfunnene er at fryselagringstemperatur ikke har betydning for pilleutbytte. Det ble imidlertid ... -
Teknologiutvikling i rekenæringen. Sluttrapport
(Research report, 2014)Gjennom de siste 10–15 år har det vært lite åpen forskning på industriell produksjon av pillede reker. I samme tidsrom har industrien gjennomgått en omfattende strukturering og modernisering. Gjennom de seinere år har norsk ... -
Tekstur i oppdrettslaks. Kunnskapsstatus og forhold som bidrar til fastere filet
(Nofima rapportserie, Research report, 2008)Oppdrettere og produsenter har opplevd økt innslag av bløt tekstur i oppdrettslaks. Derfor har FHF initiert et prosjekt "Kartlegging av faktorer som påvirker tekstur i laks" med formål å kartlegge omfanget og å finne ... -
Tekstur og fett i laksefilet
(Nofima rapportserie, Research report, 2012)Om høsten prioriterer laks å lagre fett heller enn å forbruke det til energi. Dersom fettlagrene er lave ved inngangen til høsten, vil fisken spise seg opp, vokse raskt og få økt risiko for å utvikle teksturproblemer. ... -
Telling av lakselus
(Research report, 2016)Pålitelige tall for antall lus på laks i merd er viktig for å kunne sette inn tiltak mot lakselus på riktig tidspunkt. Lokale lys- og værforhold kan påvirke telleresultatene ved merdkanten. På oppdrag av FHF gjennomførte ... -
Telling av lakselus
(Research report, 2016)Pålitelige tall for antall lus på laks i merd er viktig for å kunne sette inn tiltak mot lakselus på riktig tidspunkt. Lokale lys- og værforhold kan påvirke telleresultatene ved merdkanten. På oppdrag av FHF gjennomførte ... -
Temperatur i kjøledisk - en kritisk suksessfaktor for brettpakket fersk fisk
(Nofima rapportserie, Research report, 2006)Hovedmålet i dette prosjektet er å undersøke kvalitet og holdbarhet av brettpakkede (prepakkede) lakse- og torskeprodukter ved ulike lagringstemperaturer. Det er en generell oppfatning at tilstrekkelig lav temperatur, helst ...