Blar i NOFIMA vitenarkiv på tittel
Viser treff 1268-1287 av 2580
-
Kan forlenget opphold i ferskvann, før overføring til saltvann, påvirke laksens kapasitet til å omdanne 18:3 n-3 til EPA og DHA? FHF-prosjekt 900770 – delrapport 3
(Research report, 2015)Det overordnede målet med prosjektet var å bidra til økt kunnskap om hvordan genetisk bakgrunn, miljø (ulike lengde i ferskvann før utsett i sjø) og ulik fettsyreprofil i fôr kan påvirke laksens medfødte evne til å produsere ... -
Kan kornkrisen redde flere brød?
(Others, 2022)Krig, nedbør og økte priser på olje, kunstgjødsel og papiremballasje fører til kornkrise som gjør at Ola og Kari Nordmann må betale mer for sitt daglige brød i tiden fremover. -
Kan nivå av EPA og DHA i fôr i tidlige livsfaser påvirke laksens helse og sammensetning i seinere livsfaser? FHF-prosjekt 900770 – Delrapport 1
(Research report, 2015)Et viktig mål i dette prosjektet var å studere potensialet for å påvirke EPA og DHA nivået i muskel i slaktefisk ved fôring med ulike nivåer av EPA og DHA i tidlige livsfaser; henholdsvis før smoltifisering og rett etter ... -
Kapasitetstilpasning i hvitfiskindustrien
(Research report, 2003)Denne rapporten er resultatet av et prosjekt der Fiskeridepartementet har bedt om en nærmere analyse av hvordan produksjonskapasiteten har utviklet seg i norsk hvitfiskindustri. Dette sammendraget oppsummerer de viktigste ... -
Kapasitetsutvikling og konkurranseforhold – Utvalgte grupper i kystflåten
(Nofima rapportserie, Research report, 2022) -
Kapasitetsøkning i havbruk 2017/2018 - Samfunnsøkonomisk evaluering
(Nofima rapportserie, Research report, 2019) -
Kappfiske etter loddetorsk – en dyd av nødvendighet eller ressursøding?
(Research report, 2003)Funnene som presenteres i denne rapporten er en del av prosjektet; Markedstilpassede høstingsstrategier, som har en målsetting om å bringe fram kunnskap om hvordan vi gjennom fangstreguleringer kan fremme en fangstatferd ... -
Karakterisering av slam fra tre kommersielle settefiskanlegg gjennom ett produksjonsår. Hovednæringsstoff, mineraler og tungmetaller
(Research report, 2016)Dette prosjektet har hatt som hovedmål å karakterisere innhold av næringsstoff (fett, protein, mineraler) og energi i slamprøver tatt månedlig gjennom ett år ved tre settefiskanlegg. Prøver ble tatt av avvannet slam etter ... -
Karakterisering av slam fra tre kommersielle settefiskanlegg gjennom ett produksjonsår. Hovednæringsstoff, mineraler og tungmetaller
(Research report, 2016)Dette prosjektet har hatt som hovedmål å karakterisere innhold av næringsstoff (fett, protein, mineraler) og energi i slamprøver tatt månedlig gjennom ett år ved tre settefiskanlegg. Prøver ble tatt av avvannet slam etter ... -
Kartlegging av hendelsesforløp og beredskap under giftalgeangrepet våren 2019 - Astafjorden, Ofotfjorden, Vestfjorden og Tysfjorden
(Nofima rapportserie, Research report, 2019)Rapporten beskriver hendelsesforløpet og beredskapen i forbindelse med giftalgeangrepet i Astafjorden, Ofotfjorden, Vestfjorden og Tysfjorden våren 2019: hva skjedde, hva ble gjort, hva fungerte og hva fungerte ikke. ... -
Kartlegging av kjølerutiner, temperaturkontroll og temperatursporing ved transport av fersk fisk på is
(Research report, 2022) -
Kartlegging av konsekvenser ved bortfall av MSC-sertifikat – Faglig sluttrapport
(Nofima rapportserie, Research report, 2024)Bortfallet av MSC-sertifisering for deler av fisket etter torsk og hyse, og hele fiskeriet etter NVG-sild, ga en unik mulighet til å studere betydningen av bærekraftssertifisering for norsk fiskerinæring. Resultatene viser ... -
Kartlegging av landingsmønster for torsk, sei og hyse 2017−2019
(Nofima rapportserie, Research report, 2021)Rapporten presenterer landinger av bunnfisk i Norge fordelt på torsk, hyse og sei samt andre kategorier bunnfisk og krepsdyr for årene 2017 til 2019. Landingene er fordelt på fersk eller fryst, geografisk etter Norges ... -
Kartlegging av marint restråstoff i Troms
(Nofima rapportserie, Research report, 2012)Målet med kartleggingen er å få oversikt over hva som finnes av marint restråstoff i Troms i dag, samt forventet råstoffsituasjon de nærmeste årene. Oversikten skal bidra som beslutningsgrunnlag for biomarine næringsaktører ... -
Kartlegging av restråstoff fra jordbruket
(Nofima rapportserie, Research report, 2016)Med denne rapporten ønsker vi å bidra til en bedre oversikt over volum, sammensetning, kvalitet, anvendelse og nye muligheter for bruk av restråstoff fra norske industriell bearbeiding av cerealer, kjøtt, planteoljer, ... -
Kartlegging av teknologi til raffinering av makrellolje
(Nofima rapportserie, Research report, 2018)Konvensjonell og ny prosessteknologi for raffinering av marine oljer er blitt kartlagt ved gjennomgang av tilgjengelig litteratur og patenter og vurdert for mulig anvendelse til raffinering av råolje fra makrell restråstoff. ... -
Kategoriutvikling av nye fiskeprodukter til dagligvaresektoren
(Nofima rapportserie, Research report, 2010)Rapporten er delt inn i følgende deler (hver del er et hefte): A. Beskrivelse av prosjektet og arbeidsprosessen (dette dokumentet) a. Målgruppe: Aktører som ønsker å få en samlet innsikt i prosjektet og dets arbeidsmetoder ... -
Keratinocytes drive the epithelial hyperplasia key to sea lice resistance in coho salmon
(Peer reviewed; Journal article, 2024)Background Salmonid species have followed markedly divergent evolutionary trajectories in their interactions with sea lice. While sea lice parasitism poses significant economic, environmental, and animal welfare challenges ... -
Kinesisk produksjon av fryste filetprodukter av torsk: Markedskonsekvenser for norske filetbedrifter i det europeiske markedet
(Research report, 2013)Konkurransefortrinnet til norske fiskebedrifter har historisk vært en unik tilgang til fisk. Fortrinnet forvitret på slutten av 1990-tallet fordi moderne fryse- og tineteknologi og billigere transportløsninger gjorde det ... -
Kitchen cloths: Consumer practices, drying properties and bacterial growth and survival
(Peer reviewed; Journal article, 2022)Kitchen cloths have an important role in maintaining kitchen surfaces hygienically clean but may also act as vehicles for cross contamination of pathogens from food spills to hands and other foods. The aim of the present ...