Browsing NOFIMA vitenarkiv by Title
Now showing items 918-937 of 2388
-
Hand hygiene practices during meal preparation-a ranking among ten European countries
(Peer reviewed; Journal article, 2023) -
Harmonizing methods for food traceability process mapping and cost/benefit calculations related to implementation of electronic traceability systems
(Nofima rapportserie, Research report, 2009)In recent years there has been increased focus on traceability in food supply chains. Process mapping for traceability in food supply chains is a way of describing where information which is necessary to maintain traceability ... -
Havbruksforvaltning mot 2030 – faglig sluttrapport
(Nofima rapportserie, Research report, 2020)Prosjektet var organisert med fire delprosjekter, på hhv. produksjon, arealforvaltning, samarbeid og scenarioer med tanke på utviklingen fram mot 2030. • I 2030 bør samfunnet ha etablert andre reguleringsmekanismer på ... -
Havbruksnæringens konsekvenser for økosystemtjenester og samfunn i nordområdene. Forprosjekt Balsfjorden
(Nofima rapportserie, Research report, 2017)Utviklingen av havbruksnæringen styres etter prinsippet om bærekraftig utvikling; sosial, økonomisk og miljømessig. Forvaltningen trenger mer kunnskap om hvilke effekter merdbasert havbruk har på økosystemtjenester og ... -
Havbruksnæringens ringvirkninger i Troms
(Nofima rapportserie, Research report, 2012)Havbruksnæringen skaper betydelige ringvirkninger i form av sysselsetting og innkjøp av varer og tjenester i Troms. Vår analyse viser at bedrifter som har havbruksvirksomhet i fylket kjøper inn varer og tjenester for over ... -
Health and Safety Considerations of Fermented Sausages
(Peer reviewed; Journal article, 2017) -
Health and welfare of Atlantic salmon in FishGLOBE V5 -a novel closed containment system at sea
(Peer reviewed; Journal article, 2022)Closed-containment (CCS) systems offer several advantages in controlling the production environment for Atlantic salmon (Salmo salar) aquaculture, especially at sea, where fish are more exposed to challenging environmental ... -
Health-related factors influencing food choices of active home-living older adults in Norway.
(Peer reviewed; Journal article, 2020)Aims: As the proportion of elderly increases rapidly in all industrialised countries, more knowledge is needed on how to enable this group to stay active and live home longer in older years. In this study, importance of ... -
Healthy living, nutrition and food waste in the Barents region
(Nofima rapportserie, Research report, 2017)The Nordic Council of Ministers through the Arctic Co-operation Programme 2015-2017, funds «Healthy food and lifestyle in the Arctic». Researchers at NIBIO - Department of Economy and Society, and Nofima has collaborated ... -
Healthy living, nutrition and food waste in the Barents region
(NIBIO Rapport, Research report, 2017)Dette prosjektet, «Healthy lifestyle choices in the Arctic» eller «Beslutninger om sunn mat og livsstil i de arktiske områdene», er finansiert av Nordisk Ministerråd gjennom det Arktiske samarbeidsprogrammet 2015-2017. ... -
Heat-induced reduction of deoxynivalenol and its modified forms during flaking and cooking of oat
(Peer reviewed; Journal article, 2021) -
Helårlige arbeidsplasser i fiskeindustrien
(Nofima rapportserie, Research report, 2021)Hensikten med denne rapporten er å vurdere ulike strategier for å utvikle nye og helårige arbeidsplasser i fiskeindustrien. Rapporten bygger på ulike forskningsprosjekter ved Nofima de siste 10 årene som har hatt som til ... -
Helse- og miljørisikovurdering av genmodifisert bomull GHB614 fra Bayer CropScience (EFSA/GMO/NL/2008/51)
(VKM Report, Research report, 2009) -
Helse- og miljørisikovurdering av genmodifisert bomullshybrid MON 88913 x MON 15985 fra Monsanto (EFSA/GMO/UK/2007/42)
(VKM Report, Research report, 2009)