Browsing NOFIMA vitenarkiv by Title
Now showing items 894-913 of 2642
-
Forlengelse av prerigortid for laks ved superkjøling
(SINTEF Fiskeri og havbruk AS, Research report, 2015)Levende fisk transport med utslipp av brønnbåtvann i sjø og påfølgende lagring i ventemerder er en stor risikofaktor for sykdomsspredning mellom merder. I forbindelse med utvikling av slaktebåten "Tauranga" er det behov ... -
Formidling av kunnskap om saltmodning og holdbarhet på klippfisk. Faglig sluttrapport
(Nofima rapportserie, Research report, 2018)I forbindelse med to avsluttede prosjekter på produksjon og holdbarhet av salt- og klippfisk i FHF har det i dette prosjektet vært fokus på formidling av resultater fra disse to arbeidene. Dette gjelder FHF-prosjektene ... -
Forskning og utvikling i fiskeflåten. Oppsummering av fiskerikonferanse i Svolvær 6. og 7. desember 2007
(Nofima rapportserie, Research report, 2008)Rapporten oppsummer LUs og Norges Fiskarlags konferanse om FoU og fornyelse i kystfiskeflåten. Bakgrunnen for konferansen er den svake fornyelsestakten i kystfiskeflåten generelt og i Nord-Norge spesielt. Det er imidlertid ... -
Forskningsvirksomheten 1999 : årsrapport til Fiskeridepartementet og Norges forskningsråd
(Nofima rapportserie, Research report, 2000) -
Fosfater til fisk. Klassifisering, regulering og funksjon
(Nofima rapportserie, Research report, 2002)I de siste årene har det vært en økning i tilsetning av ulike fosfater i næringsmidler for å bedre funksjonelle egenskaper i varen. Men hva er fosfater, hvordan påvirker de næringsmiddelet, og hvor og hvordan er de tillatt ... -
Fostering safe food handling among consumers: Causal evidence on game- and video-based online interventions
(Journal article; Peer reviewed, 2022) -
Fostering safe food handling among consumers: Causal evidence on game- and video-based online interventions
(Peer reviewed; Journal article, 2022) -
Four Plausible Futures of Food. Navigating the future for sustainable and healthy plant-based protein in Norway: A scenario approach
(Nofima rapportserie, Research report, 2020)FoodProFuture (FPF) is a research project aiming for innovative, healthy, and sustainable exploitation of plant-based proteins in future foods in Norway and serves as a catalyst and initiator for the industrial uptake of ... -
Fourier transform infrared spectral data as a tool to predict energy balance, energy- and dry matter intake in lactating dairy cows
(Peer reviewed; Journal article, 2020) -
Fourier-transform infrared (FTIR) fingerprinting for quality assessment of protein hydrolysates
(Peer reviewed; Journal article, 2021)Enzymatic protein hydrolysis can be used industrially for refining peptides from poultry by-products. The aim is to introduce these peptides for human consumption, but today the majority is used for feed or pet food. One ... -
Fourier-transform infrared spectroscopy for characterization of liquid protein solutions: A comparison of two sampling techniques
(Peer reviewed; Journal article, 2023) -
Fourier-transform infrared spectroscopy for monitoring proteolytic reactions using dry-films treated with trifluoroacetic acid
(Peer reviewed; Journal article, 2020)In this study we explore the potential of using Fourier-transform infrared (FTIR) spectra of trifluoroacetate-protein and peptide complexes for monitoring proteolytic reactions. The idea of treating dry-films of protein ... -
The fourth industrial revolution in the food industry—Part I: Industry 4.0 technologies
(Journal article; Peer reviewed, 2022)Climate change, the growth in world population, high levels of food waste and food loss, and the risk of new disease or pandemic outbreaks are examples of the many challenges that threaten future food sustainability and ... -
Fra biprodukt til hovedprodukt. Eksempler på nye konsumprodukter fra biprodukter av laks og hvitfisk
(Research report, 2003)Rapporten beskriver innledningsvis generelle utviklingstrekk i sjømatmarkedet. Hovedformålet er å vise eksempler på produktutvikling hvor anvendelse av biprodukter som filetavskjær og rygger har gitt nye produkter med ... -
Fra kunnskap til handling - Mulighetsrommet: Hvordan påvirke forbrukere til å velge sunnere?
(Research report, 2017)