Blar i NOFIMA vitenarkiv på tittel
Viser treff 734-753 av 2471
-
Fangsthåndtering på store snurrevadfartøy. Del 1: Blodtømming av torsk
(Nofima rapportserie, Research report, 2005)Målet i prosjektet var å dokumentere hvilke faktorer under bløgging og utblødning som er viktigst for god blodtømming av torsk og basert på dette anbefale tiltak i fangsthåndteringen om bord på kystfiskefartøy. Det ble ... -
Fangstregulering og råstoffkvalitet i kystflåten. Ferskt råstoff til fiskeindustrien i Nord-Norge
(Nofima rapportserie, Research report, 2011)I denne rapporten undersøkes sammenhengen mellom reguleringer og kvaliteten på ferskt råstoff av torsk, hyse og sei som leveres til fiskeindustrien i Nord-Norge. Vi presenterer reguleringsprosessen før vi oppsummerer kjent ... -
Fangstsertifikat og opprinnelsesmerking for tørrfisk
(Nofima rapportserie, Research report, 2010)Fra 1. januar 2010 må et fangstsertifikat sendes med alle norske forsendelser til EU. Dette er et tiltak for å forebygge og forhindre ulovlig, uregistrert og urapportert fiske. Prosjektets målsetting var å gi innspill til ... -
Fangstskader på ferskt råstoff (torsk) levert fra kystflåten. Fangstskadeindeks til bruk i mottakskontroll og kvalitetssortering
(Research report, 2004)Det er behov for bedre mottakskontroll og sortering av ferskt råstoff etter kvalitet, gjerne koblet opp mot råstoffprisen. For å kunne gjøre dette kreves det standardiserte metoder og verktøy, basert på kvalitetsegenskaper ... -
Fangstskader på råstoff i kystfisket. Torsk fisket med garn, line, snurrevad og juksa mars – mai 2004
(Research report, 2004)Målet i prosjektet var å dokumentere forekomsten av fangstskader på ferskt råstoff (torsk), fisket på kysten med redskapene garn, line, snurrevad eller juksa. I tiden mars – mai 2004 ble registreringer av fangstskader ... -
Fangstskader på råstoffet og kvalitet på fersk filet
(Nofima rapportserie, Research report, 2005)Forsøk i Lofoten, Vesterålen og Finnmark viser at torsk og hyse blir påført skader under fangst som i betydelig grad kan redusere produktutbytte og –kvalitet, og dermed verdien av råstoffet, i produksjon av fersk filet. ... -
Fangstskaderegistrering 2014–2020 - Vurdering av kvalitetstilsyn i regi av Norges Råfisklag
(Nofima rapportserie, Research report, 2021)Fra 2015 har Norges Råfisklag gjennomført tilsyn med fiskekvalitetsforskriftens § 5, 6, 7 og 8 i Nord-Norge. Nofima har som et oppdrag fra Nærings- og Fiskeridepartementet gjennomført et følgeprosjekt som måler råstoffkvaliteten ... -
Fangstskadevurdering av snurrevadfisk
(Nofima rapportserie, Research report, 2024)Tidlig på 2000-tallet ble det utviklet en metode, «Fangstskadeindeks», for systematisk og standardisert registrering av ytre skader som kan oppstå på torsk fisket med garn, line, snurrevad og jukse, skader som har betydning ... -
Farm-to-fork Marketing Strategies during Covid-19
(Others, 2021) -
Farmed fish as a functional food: Perception of fish fortification and the influence of origin – Insights from Portugal
(Journal article; Peer reviewed, 2019) -
Fartøyenes fangst- og føringskapasitet og kvalitet på landet hvitfisk. Bedre kvaliteten på landinger av hvitfisk fra kystflåten
(Nofima rapportserie, Research report, 2020)Organisasjonene i næringen har bedt FHF om å finansiere forslag til offentlige reguleringer for å realisere potensialet for å forbedre kvaliteten på hvitfisk landet fra kystflåten. Dette er i erkjennelsen av at bedre ... -
Fast and slow releasing sulphide donors engender distinct transcriptomic alterations in Atlantic salmon hepatocytes
(Peer reviewed; Journal article, 2023) -
FAST. Utvikling og ferdigstillelse av en hurtigmetode for dokumentasjon av råvare- og produktkvalitet i sjømatindustrien
(Research report, 2003)Sjømatindustrien etterspør i dag enkle og billige hurtigmetoder for å fastsette kvaliteten på produktene. I påvente av slike metoder anvendes tradisjonelle analyser, f eks platespredningsmetode ved mikrobiologiske analyser. ... -
Fasting and its implications for fish welfare in Atlantic salmon aquaculture
(Peer reviewed; Journal article, 2024)Periods of fasting occur for a multitude of reasons in Atlantic salmon aquaculture. Feed withdrawal is widely used prior to transport, parasite treatments, preslaughter and for depuration purposes in recirculating aquaculture ... -
Fat and vitamin intakes during pregnancy have stronger relations with a proinflammatory maternal microbiota than does carbohydrate intake
(Peer reviewed; Journal article, 2016)Background Although diet is known to have a major modulatory influence on gut microbiota, knowledge of the specific roles of particular vitamins, minerals, and other nutrients is limited. Modulation of the composition of ... -
Fatty acid composition,fat-soluble vitamin concentrations and oxidative stability in bovine milk produced on two pastures with different botanical composition
(Peer reviewed; Journal article, 2013)Previous research has shown that grazing pastures compared to feeding preserved forages has large impact on milk fatty acid (FA) composition, but differences between grazing red clover (Trifolium pratense L.) or white ... -
Feasibility of In Vivo Semen Collection and Description of the Morphology and Ultrastructure of the Spermatozoa of Arapaima gigas (Schinz, 1822)
(Peer reviewed; Journal article, 2024) -
Feasibility of In-Line Raman Spectroscopy for Quality Assessment in Food Industry: How Fast Can We Go?
(Peer reviewed; Journal article, 2022)Raman spectroscopy is a viable tool within process analytical technologies due to recent technological advances. In this article, we evaluate the feasibility of Raman spectroscopy for in-line applications in the food ...