Blar i NOFIMA vitenarkiv på tittel
Viser treff 2516-2535 av 2653
-
Validering av Foss Kjeltec 8400
(Nofima rapportserie, Research report, 2018)Det ble utført en validering av det nye instrumentet Foss Kjeltec 8400 for analyse av nitrogen/råprotein som brukes til metodene A01 Kjeldahl Råprotein og A20 Vannløselig råprotein. Dette er en ny modell med samme måleprinsipp, ... -
Validering av hurtigmetode for kvantifisering av gjær og mugg - Petrifilm Rapid Yeast and Mold (RYM) Count Plate
(Nofima rapportserie, Research report, 2017)Metodens riktighet og presisjon ble vurdert som tilfredsstillende, basert på ekstern kollaborativ validering og intern verifisering av riktighet og presisjon. Riktighet Analyser av referansemateriale med ny metode (RYM), ... -
Validering av Kjeltec 8400
(Research report, 2014)Det ble utført en validering av det nye instrumentet Foss Kjeltec 8400 for analyse av råprotein (A01). Dette er en ny modell med samme måleprinsipp, og erstatter det forrige instrumentet Foss Kjeltec 2400. Instrumentet er ... -
Validering av metoden «NS-EN 12822:2014» for bestemmelse av vitamin E med væskekromatografi (HPLC). Måling α-, β-, γ- og δ-tokoferol (BIOLAB A121 Tokoferolprofil)
(Nofima rapportserie, Research report, 2021)Formålet med dette prosjektet er å validere metoden «NS-EN 12822:2014» for bestemmelse av vitamin E innhold (α-, β-, γ- og δ-tokoferoler) i fôr og fôringredienser. Tørre prøver forsåpes med kaliumhydroksid oppløst i etanol. ... -
Validering av ny destillasjonsenhet for analyse av total flyktig nitrogen
(Research report, 2015)Det ble utført en validering av ny Kjeldahl destillasjonsenhet for analyse av total flyktig nitrogen (A 05). Den nye enheten erstatter en gammel, og det er ingen endringer i metodens prinsipp. Instrumentet er godkjent med ... -
Validering av ny Karl Fischer titrator
(Nofima rapportserie, Research report, 2021)Karl Fischer titratoren ‘DL38’ fra leverandøren Metler Toledo har blitt brukt ved BioLab i flere år, men kan nå ikke repareres på grunn av mangel på reservedeler. Etter en validering med fokus på riktighet og presisjon er ... -
Validering av ny metode for råtrevler. ANKOM2000 Fiberanalysator
(Nofima rapportserie;, Research report, 2016)På bakgrunn av en økt interesse for analyse av råtrevler har Nofima BioLab gått til innkjøp av en automatisert fiberanalysator (ANKOM2000). Noe av den økte interessen skyldes ønske om å bestemme fordøyelighet hos fisk med ... -
Validering av nytt HPLC-system for analyse av astaxanthin (BIOLAB A 23)
(Nofima rapportserie, Research report, 2019)Det ble validert et nytt HPLC-system for metoden BIOLAB A 23 Astaxanthin. Det nye instrumentet er en Agilent 1260 Infinity II og erstatter en Perkin Elmer Series 200. Det er ingen endringer i metodens prinsipp eller ... -
Validering av nytt HPLC-system for analyse av biogene aminer (BIOLAB-metode A55)
(Nofima rapportserie, Research report, 2020)Det ble validert et nytt HPLC-system for analyse av biogene aminer (BIOLAB-metode A55). Det nye instrumentet er en Agilent 1260 Infinity II, som erstatter en Perkin Elmer Series 200. Det er ingen endringer i metodens ... -
Validering av nytt spindelsystem CC17, Rheolab QC
(Research report, 2015)På bakgrunn av en økt andel prøveforsendelser der det tilgjengelige prøvematerialet har vært en begrensning, ble det besluttet å gå til innkjøp av et spindelsystem som krever mindre prøvevolum. Spindelsystemet CC17 trenger ... -
Validering av PCR-metode for påvisning av Salmonella og Listeria monocytogenes
(Nofima rapportserie, Research report, 2019)Laboratoriet har gjennomført intern validering av PCR-metoder for påvisning av Salmonella og Listeria monocytogenes. Metodene benytter instrumentet Roche LightCycler96 Real Time PCR Cycler og kits for DNA preparering og ... -
Validering FP828 – BIOLAB A 25 Nitrogen forbrenningsmetode
(Nofima rapportserie, Research report, 2024) -
Valideringsrapport – tilleggsrapport: Analyse av cystein/cystin (BIOLAB A99) ved bruk av Büchi Multivapor™ og Waters ACQUITY UPLC/Waters AccQ•Tag Ultra
(Nofima rapportserie, Research report, 2023)Det ble validert nytt inndampingsutstyr (Büchi MultivaporTM) og nytt instrument (Waters ACQUITY UPLC) for metoden BIOLAB A99 Cystein/cystin. Selektivitet, linearitet, robusthet, presisjon og riktighet ble validert, måleområde ... -
Valideringsrapport – tilleggsrapport: Bestemming av fosforinnhald i fôr, fôringrediensar, fisk og feces ved bruk av ICP-OES og mikrobølgeovnsoppslutting
(Nofima rapportserie, Research report, 2022) -
Valideringsrapport: Bestemming av Ca, Cu, Fe, K, Mg, Mn, Na, Y og Zn i fôr, fôringrediensar, fisk og feces ved bruk av ICP-OES og mikrobølgeomnsoppslutting
(Nofima rapportserie, Research report, 2022) -
Valideringsrapport: Bestemming av mengde løyseleg fosfor i fôr og fôringrediensar ved bruk av basisk ekstraksjon, mikrobølgeomnsoppslutting og ICP-OES
(Nofima rapportserie, Research report, 2023)Sammendrag/anbefalinger: Formålet med dette arbeidet var å utvikle og validere ein ny metode for analyse av løyseleg fosfor i fiskefôr og fôringrediensar. Den nye metoden er basert på den tidlegare metoden, A 102 Løselig ... -
Valorisation of crustacean and bivalve processing side streams for industrial fast time-to-market products: a review from the European Union regulation perspective
(Peer reviewed; Journal article, 2023)A massive amount of crustaceans and bivalves are consumed each year, leading to millions of tons of processing side streams from the seafood industry. Considering the current trend of (bio)circular and zero-waste food ... -
Valorization of alginate-extracted seaweed biomass for the development of cellulose-based packaging films
(Peer reviewed; Journal article, 2021)Seaweed residues from Alaria esculenta, Saccharina latissima and Ascophyllum nodosum after alginate extraction have been valorized to produce cellulose-based fractions with different purification degrees. The residues were ... -
Valorization of Proteins from Co- and By-Products from the Fish and Meat Industry
(Journal article; Peer reviewed, 2017)Large volumes of protein-rich residual raw materials, such as heads, bones, carcasses, blood, skin, viscera, hooves and feathers, are created as a result of processing of animals from fisheries, aquaculture, livestock and ... -
Valorization of Proteins from Co- and By-Products from the Fish and Meat Industry
(Peer reviewed; Journal article, 2017)