Blar i NOFIMA vitenarkiv på forfatter "Rode, Tone Mari"
-
Teknologiutvikling for økt lønnsomhet i rekenæringen. Høytrykksprosessering som metode for tining og modning av fryste reker (AP4)
Rode, Tone Mari; Nilsen, Heidi (Research report, 2014)I prosjektet er det gjort forsøk for å undersøke om høytrykksprosessering (HP) kan benyttes for å korte ned modningstiden på reker. To delstudier er foretatt: (1) om HP kan benyttes for å modne rekene på kortere tid, evt. ... -
Teknologiutvikling for økt lønnsomhet i rekenæringen. Oversikt og status fra tidligere FoU arbeid med fokus på økt utbytte og kvalitet ved produksjon av pillede reker
Lorentzen, Grete Elisabeth; Rode, Tone Mari; Grimsmo, Leif; Nilsen, Heidi (Nofima rapportserie, Research report, 2012)Rapporten gir en oversikt over FoU utført i rekeindustrien i tidsrommet 1985 - 2012. Mere spesifikt fokuserer rapporten på ombordbehandling av reker, effekt av lagringstid og temperatur under frysing, ulike metoder for ... -
Teknologiutvikling i rekenæringen. Sluttrapport
Nilsen, Heidi; Grimsmo, Leif; Lorentzen, Grete Elisabeth; Rode, Tone Mari; Salomonsen, Cecilie (Research report, 2014)Gjennom de siste 10–15 år har det vært lite åpen forskning på industriell produksjon av pillede reker. I samme tidsrom har industrien gjennomgått en omfattende strukturering og modernisering. Gjennom de seinere år har norsk ... -
The complete genome sequence of Listeria monocytogenes strain S2542 and expression of selected genes under high-pressure processing
Duru, Ilhan Cem; Bucur, Florentina Ionela; Andreevskaya, Margarita; Ylinen, Anne; Crauwels, Peter; Grigore-Gurgu, Leontina; Nikparvar, Bahareh; Rode, Tone Mari; Laine, Pia; Paulin, Lars; Løvdal, Trond; Riedel, Christian U.; Bar, Nadav; Borda, Daniela; Nicolau, Anca Ioana; Auvinen, Petri (Peer reviewed; Journal article, 2021) -
Økt utnyttelse av plommer, søtkirsebær og bringebær med høytrykksprosessering
Hovda, Maria Befring; Vangdal, Eivind; Rode, Tone Mari (Research report, 2014)I Norge er det et mål å øke forbruket av frukt, bær og grønnsaker. Ved økt produksjon av disse, vil man i høysesongen kunne få en høyere produksjon enn det som blir solgt for fersk konsum. Høytrykksprosessering (HP) kan ...