Blar i NOFIMA vitenarkiv på forfatter "Nøstvold, Bjørg Helen"
-
Markedsendringer i britiske supermarkedkjeder – tint blir ferskt
Egeness, Finn-Arne; Østli, Jens; Bendiksen, Bjørn Inge; Nøstvold, Bjørg Helen; Heide, Morten (Nofima rapportserie, Research report, 2010)Ulike filetprodukter av hvitfisk er viktige produkter i norsk fiskeri- og havbruksnæring. Rapporten viser at det britiske markedet er i endring. Tinte filetprodukter har fått innpass i det som har vært etablerte kanaler ... -
Marketing and value added effects for whitefish and pelagic industries of different eco-labelling schemes. Sluttrapport
Nøstvold, Bjørg Helen; Kvalvik, Ingrid; Young, James A. (Research report, 2014)Målet med prosjektet er å vurdere en potensiell markedsfordel og verdiøkning for norsk fiskerinæring av bærekraftsertifisering. Alternativene som vurderes er uavhengig tredjeparts sertifiseringsprogram (MSC) opp mot ... -
Muligheter for norsk sjømat som råstoff til sushi
Iversen, Audun; Nøstvold, Bjørg Helen (Research report, 2013)Markedet for sushi er stort, variert og fortsatt i stor vekst. Bare i Paris er det i dag over 1.400 sushirestauranter. De tre markedene vi har undersøkt er Norge, Frankrike og Tyskland. Sammenligner man de tre markedene ... -
National Responsible Fisheries Schemes: An Option for the Norwegian Fishing Industry? A Case Study of “Iceland Responsible Fisheries”
Nøstvold, Bjørg Helen; Kvalvik, Ingrid; Young, James A. (Nofima rapportserie, Research report, 2012)After five years with MSC it is time for recertification of some of the Norwegian fisheries. In light of the developments in Iceland and Alaska it might be worth reconsidering the alternatives for sustainability certification ... -
Råstoffkvalitet på torsk fra kystfartøy. Evaluering av effekten av kvalitetstilsynet i regi av Norges Råfisklag
Joensen, Sjurdur; Nøstvold, Bjørg Helen; Tobiassen, Torbjørn; Bendiksen, Bjørn Inge; Nilsen, Heidi (Nofima rapportserie, Research report, 2017)Nærings- og fiskeridepartementet kan pålegge fiskesalgslagene å ha tilsyn med kvaliteten. Fra 2015 har Norges Råfisklag drevet tilsyn med fiskekvalitetsforskriftens § 5, 6, 7 og 8 i Nord-Norge. Nærings- og fiskeridepartementet ... -
SKREI ® − merkeprofilering av et naturprodukt: konsumenters assosiasjoner, preferanse og betalingsvillighet
Norberg, Hans Martin; Nøstvold, Bjørg Helen (Nofima rapportserie, Research report, 2010) -
Sluttrapport Oppsummering av prosjektet «Økt konsum av rå sjømat, storskala»
Nøstvold, Bjørg Helen; Iversen, Audun (Research report, 2013)Markedet for sushi er stort, variert og fortsatt i stor vekst. Bare i Paris er det i dag over 1400 sushirestauranter. I dette prosjektet har vi undersøkt hvordan norske produsenter kan betjene dette voksende markedet. De ... -
Social Sustainability in Norwegian Fisheries – Evolution and Resilience in Fleet and Industry
Nøstvold, Bjørg Helen; Svorken, Marianne; Ødegård, Anne Mette; Andersen, Rolf Kristian; Young, James A. (Nofima rapportserie, Research report, 2019)Tragic reports about abuse, slavery and child labour in the international seafood industry both onshore and at sea is getting increased public attention leading to increased demand towards the Norwegian seafood industry ... -
Status, verdi og utfordringer for matproduksjon i Arktisk Norge – Rapport 2 "Arktis som en matproduserende region"
Nøstvold, Bjørg Helen; Kvalvik, Ingrid; Heide, Morten; Govaerts, Florent; Hansen, Kristin Beate; Dalmannsdottir, Sigridur; Halland, Hilde; Vøllestad, Åse; Ramstad, Susanne (Nofima rapportserie, Research report, 2019)Målet med prosjektet er å vurdere potensialet for økt produksjon og verdiskaping av mat produsert i de arktiske delene av Norge. Funnene viser at endringene i klimaet potensielt kan øke både landbruks- og sjømatproduksjonen ... -
Sushi i Frankrike: Produkter og konsepter
Iversen, Audun; Nøstvold, Bjørg Helen (Research report, 2013)Dette er tredje delrapport om produkter og konsepter innen sushi. De to første omhandlet det norske og det tyske markedet for sushi. Dette notatet er basert på intervjuer med franske produsenter, distributører, restaurantkjeder ... -
Sustainability certification and the market - Case studies of the United Kingdom and Sweden
Nøstvold, Bjørg Helen; Kvalvik, Ingrid; Young, James A (Research report, 2013)The case-studies of Sweden and the United Kingdom confirm that sustainability certification has become an established practice and is a significant factor within business to business trading. We also find that certification ... -
Taking care of a highly valuable resource throughout the value chain - Lack of market orientation in red king crab export?
Voldnes, Gøril; Kvalvik, Ingrid; Nøstvold, Bjørg Helen (Peer reviewed; Journal article, 2020)Purpose - The main purpose of this research is to reveal whether the valuable Norwegian red king crab industry handles the resource appropriately throughout the value chain, securing both companies' long-term profit and ... -
The Arctic as a Food Producing Region. Phase 1: Current status in five Arctic countries
Elde, Silje; Kvalvik, Ingrid; Nøstvold, Bjørg Helen; Rødbotten, Rune; Dalmannsdottir, Sigridur; Halland, Hilde; Uleberg, Eivind; Reykdal, Ólafur; Árnason, Jón; Pálsson, Páll Gunnar; Halldórsdóttir, Rakel; Hilmarsson, Óli Þór; Þórðarson, Gunnar; Valsdóttir, Þóra; Knudsen, Rebekka; Natcher, David; Sidorova, Daria (Nofima rapportserie, Research report, 2018)The aim of the "Arctic as a food producing region" - project is to assess the potential for increased production and added value of food from the Arctic region, with the overarching aim of improving economic and social ... -
Verktøy for å måle fiskekvalitet - basert på forbrukernes oppfatning (Fase 1 – Forprosjekt). Sluttrapport
Nilsen, Heidi; Esaiassen, Margrethe; Østli, Jens; Nøstvold, Bjørg Helen; Pleym, Ingelinn Eskildsen; Reynisson, Eyjólfur; Skjelvareid, Martin Hansen; Heia, Karsten (Research report, 2014)Ved å ha et enkelt verktøy til bruk ved vurdering av kvalitet på fisk i disk kan man sikre at fisk som tilbys forbrukerne har god kvalitet. Det er imidlertid vanskelig å måle fiskekvalitet. Samtidig er det behov for et ...