Blar i NOFIMA vitenarkiv på forfatter "Lorentzen, Grete Elisabeth"
-
Holdbarhet på klippfisk. Alternativer til kassering av nedklasset klippfisk (AP4)
Lorentzen, Grete Elisabeth; Østli, Jens; Egeness, Finn-Arne (Research report, 2015)I prosjektet «Holdbarhet på klippfisk» er hovedmålet å studere holdbarhet på ferdig produsert klippfisk ved ulike temperaturbetingelser for deretter å komme frem til en anbefalt holdbarhet. Et av delmålene er å studere ... -
Holdbarhet på klippfisk. Flekket klippfisk lagret ved forhøyede temperaturer
Lorentzen, Grete Elisabeth; Røhme, Amalie; Sandaker, Elin Kristianne (Nofima rapportserie, Research report, 2016)I prosjektet «Holdbarhet på klippfisk» er det foretatt studier for å fastsette holdbarhet på klippfisk basert på vekst av rødmidd. Denne rapporten refererer til studier hvor flekket klippfisk har vært lagret ved forhøyede ... -
Holdbarhet på klippfisk. Forbedret prosedyre for prøveuttak (AP1)
Lorentzen, Grete Elisabeth; Johansen, Jørn-Owe; Sivertsen, Agnar Holten; Skjelvareid, Martin Hansen; Gundersen, Bjørn; Breiland, Mette Serine Wesmajervi (Research report, 2015)Holdbarhet på klippfisk er et tema både klippfiskindustrien og kjøpere av klippfisk ønsker mer kunnskap om. Det har spesielt vært knyttet interesse til holdbarhet ved lagring ved forhøyet temperatur fordi distribusjon og ... -
Holdbarhet på klippfisk. Vekst av rødmidd i klippfisk lagret ved forhøyede temperaturer (AP2)
Lorentzen, Grete Elisabeth; Johansen, Jørn-Owe; Breiland, Mette Serine Wesmajervi; Dahl, Reidun Wenche; Sandaker, Elin Kristianne; Ytterstad, Elinor (Research report, 2016)I prosjektet «Holdbarhet på klippfisk» er det foretatt studier for å fastsette holdbarhet på klippfisk basert på vekst av rødmidd. Denne rapporten referer til studier hvor klippfisk er lagret ved forhøyede temperaturer. ... -
Hva vet vi om salt?
Lorentzen, Grete Elisabeth (Lecture, 2019) -
Kunnskapsstatus på salt til salt- og klippfiskproduksjon. Faglig sluttrapport
Lorentzen, Grete Elisabeth (Nofima rapportserie, Research report, 2019)Formålet med dette prosjektet er å vise kunnskapsstatus på salt som brukes til salting av fisk gjennom en utredning og et faktaark. Delmål har vært å 1) lage en oversikt over krav og regelverk til salt i de viktigste ... -
Kvalitet på filetprodukter av kvalitetsmerket skrei
Lorentzen, Grete Elisabeth; Heide, Morten; Tobiassen, Torbjørn; Ageeva, Tatiana Nikolaevna (Research report, 2016)Målet med dette prosjektet er å fremskaffe vitenskapelig dokumentasjon på holdbarhet på skreifileter lagret kjølt. Prosjektet har bestått av to deler; i den første delen ble temperatur i skrei målt fra landing av fangst ... -
Live holding of red king crab (Paralithodes camtschaticus) and snow crab (Chionoecetes opilio) — Effect on microbial growth in processed leg meat during refrigerated storage
Lian, Federico; Jøstensen, Øyvind; Siikavuopio, Sten Ivar; Lorentzen, Grete Elisabeth (Peer reviewed; Journal article, 2022)The red king crab (RKC, Paralithodes camtschaticus) and snow crab (SC, Chionoecetes opilio) are valuable decapods that can undergo live holding (LH) in onshore facilities before either live export or processing into two ... -
Live holding of snow crab (Chionoecetes opilio) at 1 and 5 °C without feeding — Quality of processed clusters
Lorentzen, Grete Elisabeth; Lian, Federico; Siikavuopio, Sten Ivar (Peer reviewed; Journal article, 2020)Snow crab (Chionoecetes opilio) has become an essential resource in the Norwegian fishery. Today, the snow crabs are processed on-board into two cooked-frozen sections (i.e., clusters). However, there has been increasing ... -
Lumpfish (Cyclopterus lumpus) used as cleaner fish: Characterization and suitability for human consumption
Ageeva, Tatiana Nikolaevna; Lorentzen, Grete Elisabeth; Nilsen, Heidi; Lian, Kjersti (Journal article, 2021)Farmed lumpfish (Cyclopterus lumpus) is frequently used as cleaner fish in Norwegian salmon aquaculture. During the period in the net cage, the lumpfish feed on salmon lice. After a time, the fish stop eating the lice and ... -
Microbial growth in modified atmosphere packaged blue mussels (Mytilus edulis)
Rosnes, Jan Thomas; Kleiberg, Gro haugvaldstad; Sivertsvik, Morten; Øines, Sigurd; Prante, Per Henrik; Lunestad, Bjørn Tore; Lorentzen, Grete Elisabeth (Chapter, 2006) -
Mikrobiologisk kvalitet på rogn av hvitfisk – Faglig sluttrapport
Lorentzen, Grete Elisabeth (Nofima rapportserie, Research report, 2022)Norsk hvitfiskindustri har lange tradisjoner med å konservere rogn. Eksempler på konserveringsmetoder er salting, sukker-salting, frysing, og varmebehandling. Rogn fra torsk og sei er en viktig ingrediens i kaviar, mens ... -
Mikroflora i oppdrettstorsk
Lorentzen, Grete Elisabeth (Research report, 2004)I prosjektet ”Lett konservering av produkter fra nye oppdrettsarter ” ble det utført et forsøk hvor mikrofloraen ble undersøkt mhp spesifikke patogener og kvalitetsforringere. Det ble avdekket at sulfidproduserende bakterier ... -
Quality parameters of processed clusters of red king crab (Paralithodes camtschaticus) - Effects of live holding at 5 and 10°C up to 92 days without feeding
Lorentzen, Grete Elisabeth; Lian, Federico; Siikavuopio, Sten Ivar (Peer reviewed; Journal article, 2019) -
Seafood from Norway - Food safety
Lorentzen, Grete Elisabeth; Siikavuopio, Sten Ivar; Whitaker, Ragnhild (Journal article, 2016) -
Shelf life of salt-cured fillets of cod stored at 30 °C
Lorentzen, Grete Elisabeth (Research report, 2015)In 2013, the Norwegian Seafood Research Fund (FHF) initiated a project “Shelf life of salt-cured fish”. The aim of the project is to study shelf life of salt-cured cod at different storage conditions, including storage at ... -
Teknologiutvikling for økt lønnsomhet i rekenæringen. Oversikt og status fra tidligere FoU arbeid med fokus på økt utbytte og kvalitet ved produksjon av pillede reker
Lorentzen, Grete Elisabeth; Rode, Tone Mari; Grimsmo, Leif; Nilsen, Heidi (Nofima rapportserie, Research report, 2012)Rapporten gir en oversikt over FoU utført i rekeindustrien i tidsrommet 1985 - 2012. Mere spesifikt fokuserer rapporten på ombordbehandling av reker, effekt av lagringstid og temperatur under frysing, ulike metoder for ... -
Teknologiutvikling for økt lønnsomhet i rekenæringenFryselagring av reker (AP2)
Lorentzen, Grete Elisabeth; Dahl, Reidun Wenche; Gundersen, Bjørn; Forberg, Bjørn Tore; Nilsen, Heidi (Research report, 2014)I denne arbeidspakken har det vært studert om lagring av reker ved -40, -30 og -20 °C har betydning for pilleutbyttet. Hovedfunnene er at fryselagringstemperatur ikke har betydning for pilleutbytte. Det ble imidlertid ... -
Teknologiutvikling i rekenæringen. Sluttrapport
Nilsen, Heidi; Grimsmo, Leif; Lorentzen, Grete Elisabeth; Rode, Tone Mari; Salomonsen, Cecilie (Research report, 2014)Gjennom de siste 10–15 år har det vært lite åpen forskning på industriell produksjon av pillede reker. I samme tidsrom har industrien gjennomgått en omfattende strukturering og modernisering. Gjennom de seinere år har norsk ... -
Tilsetningsstoff og tekniske hjelpestoff ved produksjon av filet av hvitfisk. Faglig sluttrapport
Lorentzen, Grete Elisabeth (Nofima rapportserie, Research report, 2017)Målsettingen med dette prosjektet har vært å øke den generelle kunnskapen om bruk av tilsetningsstoffer og tekniske hjelpestoffer ved produksjon av hvitfiskfilet. I prosjektet er det gjennomført et litteraturstudium på ...