Browsing NOFIMA vitenarkiv by Title
Now showing items 1381-1400 of 2490
-
Makrellkonfliktens konsekvenser
(Research report, 2014)Dette prosjektet har omhandlet makrellkonflikten med Færøyene og Island, hvor blant annet økt fiske fra Island og Færøyene og landingsforbud har vært drøftet. Prosjektet har diskutert hvordan konflikten har påvirket ... -
Makroalger i mat – en studie av muligheter og utfordringer i Sverige og Finland
(Nofima rapportserie, Research report, 2024)Rapporten beskriver situasjonen for tang- og tareoppdrett i Norge og ser nærmere på potensialet for bruk av tang og tare i mat i våre nærmarkeder Sverige og Finland. Tang- og tarenæringen i Norge har ambisjoner om å øke ... -
Management of Genetic Diversity in the Era of Genomics
(Peer reviewed; Journal article, 2020) -
Mapping the Kitchen Microbiota in Five European Countries Reveals a Set of Core Bacteria across Countries, Kitchen Surfaces, and Cleaning Utensils
(Peer reviewed; Journal article, 2023)The residential kitchen is often heavily colonized by microbes originating from different sources, including food and human contact. Although a few studies have reported the bacterial composition in cleaning utensils and ... -
Mapping the local-global wine chain from Europe to China : Towards shared standards and benchmarks in wine traceability and authenticity
(Nofima rapportserie, Research report, 2021)When investigating food authenticity and potential fraud, there are two main options. One approach is to focus on determining the chemical, physical, or sensory characteristics of the food samples themselves and check if ... -
Marine Bioactive Peptides in Supplements and Functional Foods – A Commercial Perspective
(Peer reviewed; Journal article, 2021)Many bioactive peptides have been described from marine sources and much marine biomass is still not explored or utilized in products. Marine peptides can be developed into a variety of products, and there is a significant ... -
MARINE COPEPODS AS A NEW SOURCE OF ANTIOXIDANT INGREDIENTS
(Lecture, 2024) -
Markeds- og produktutvikling av tørrfisk i Nigeria
(Nofima rapportserie, Research report, 2002)Rapporten tar for seg markeds- og produktutvikling av tørrfisk i Nigeria. Først presenteres den historiske utviklingen i det nigerianske tørrfiskmarkedet. Deretter beskrives dagens markedssituasjon for tørrfisk i Nigeria ... -
Markedsadgang for laks – En vurdering av frihandelsavtalers betydning
(Research report, 2016) -
Markedsadgang for norsk laks - Sluttrapport
(Research report, 2016) -
Markedsbasert elektronisk informasjonsutveksling i rekenæringa (MEIR)
(Nofima rapportserie, Research report, 2011)Rekeindustrien i Norge/Nord-Europa står nå overfor store utfordringer knyttet til å være konkurransedyktige i et åpent internasjonalt marked. Norsk rekenæring har tradisjon for innovative løsninger hvor man gikk fra ... -
Markedsbasert høsting av fiskeressurser – Sluttrapport for 2010
(Nofima rapportserie, Research report, 2011)Rapporten gir en oversikt over aktivitet og funn i prosjektet Markedsbasert høsting av fiskeressurser i prosjektperioden 2010/11. I rapporteringsperioden har det i prosjektet vært utført fire hovedaktiviteter. De har vært ... -
Markedsbasert høsting av lodde
(Nofima rapportserie, Research report, 2011) -
Markedsbasert sporing i laksenæringa. Sammendrag fase 1, fase 2 og fase 3
(Research report, 2015)Dokumentasjons- og sporingssystem er i dag nødvendig elektroniske hjelpemidler som skaper merverdi til produktet eller nødvendige døråpnere i en tøff global konkurranse. Prosjektet har nyutviklet et web-basert vare- og ... -
Markedsbasert verdikjedesporing i laksenæringa – Sluttrapport fase 2
(Nofima rapportserie, Research report, 2012)Dokumentasjon på matsikkerhet, kvalitet, velferd og positive helseegenskaper er et ledd i moderne matproduksjon som nesten er like betydningsfull som selve produktets positive egenskaper. Dokumentasjons- og sporingssystem ... -
Markedsbasert verdikjedesporing i laksenæringa.Sluttrapport fase 1
(Nofima rapportserie, Research report, 2011)Dokumentasjon på matsikkerhet, kvalitet, velferd og positive helseegenskaper er et ledd i moderne matproduksjon som nesten er like betydningsfull som selve produktets positive egenskaper. Dokumentasjons- og sporingssystem ... -
Markedsbasert verdikjedesporing i laksenæringen. Sluttrapport Fase 3
(Research report, 2015)Dokumentasjons- og sporingssystem er i dag nødvendig elektroniske hjelpemidler som skaper merverdi til produktet eller nødvendige døråpnere i en tøff global konkurranse. Prosjektet har nyutviklet et web-basert vare- og ... -
Markedsendringer i britiske supermarkedkjeder – tint blir ferskt
(Nofima rapportserie, Research report, 2010)Ulike filetprodukter av hvitfisk er viktige produkter i norsk fiskeri- og havbruksnæring. Rapporten viser at det britiske markedet er i endring. Tinte filetprodukter har fått innpass i det som har vært etablerte kanaler ... -
Markedsforskning knyttet til sjømat - Kartlegging i Norge, Vest-Europa og Nord-Amerika
(Nofima rapportserie, Research report, 2010)Denne rapporten er en kartlegging av markedsforskning knyttet til sjømat i Norge, Vest-Europa og Nord-Amerika. Hensikten er å få oversikt over hvilke organisasjoner som gjør hva knyttet til dette temaet. Kartleggingen viser ...