Delarkiv
Velg et delarkiv for å bla i samlingene
Nofima [2589]
Nye registreringer
-
Kartlegging av optimalt pelagisk råstoff til produksjon av fermentert fiskesaus. Faglig delrapport (AP3 og AP4)
(Nofima rapportserie, Research report, 2024)Hovedmålet i Fiskesausprosjektet er å kartlegge egnethet av ulikt pelagisk råstoff til produksjon av fermentert fiskesaus. Prosjektet skal kartlegge hvilke faktorer som har betydning for kvaliteten på fermentert fiskesaus ... -
A Comparative Study of Collagen Proteins in Skin, Bones, and Guts of Atlantic Salmon (Salmo salar L.) and Atlantic Cod (Gadus morhua)
(Peer reviewed; Journal article, 2024)The contents and distribution of different collagen types in bones, skins, and guts of salmon and cod were assessed by chemical and mass spectroscopic methods. The highest levels of collagen were found in the skin (89–98%), ... -
Protein fractionation by microfiltration of goat milk: Influence on proteolysis, metabolites and sensory characteristics of cheeses produced throughout lactation
(Journal article; Peer reviewed, 2024)This study addresses seasonal variations in goat milk by examining the effects of microfiltration (MF) and micro- and diafiltration (MDF) in standardising goat milk composition for cheese production. The research focuses ... -
Formidling av kunnskap om saltmodning og holdbarhet på klippfisk. Faglig sluttrapport
(Nofima rapportserie, Research report, 2018)I forbindelse med to avsluttede prosjekter på produksjon og holdbarhet av salt- og klippfisk i FHF har det i dette prosjektet vært fokus på formidling av resultater fra disse to arbeidene. Dette gjelder FHF-prosjektene ... -
Domesticating the wild through escapees of two iconic mediterranean farmed fish species
(Peer reviewed; Journal article, 2024)