Communities
Select a community to browse its collections.
Nofima [2728]
Recently Added
-
The effect of conventional and ohmic heating aspasteurization methods on the mechanical and rheologicalproperties of edible whey-based films
(Peer reviewed; Journal article, 2025)Edible film-forming solutions typically undergo thermal treatment to ensure microbial safety before being applied to food products. The aim of this study was to assess the effects of two different heating methods—conventional ... -
Valideringsrapport - Analyse av frie aminosyrer ved bruk av Waters ACQUITY UPLC og Waters MassTrak™/Waters AccQ•Tag™ Ultra
(Nofima rapportserie, Research report, 2025)Det ble validert en ny metode for analyse av frie aminosyrer hos Nofima Biolab (BIOLAB A133). Selektivitet, linearitet, presisjon, riktighet og robusthet ble validert. Måleområde ble vurdert, og måleusikkerhet ble beregnet. ... -
Building trust: Consumer awareness, acceptance and attitudes related to European aquaculture and the potential effects of greenwashing
(Peer reviewed; Journal article, 2025)The paper examines consumers’ awareness, attitudes and acceptance of sustainable aquaculture practices while examining the impact of greenwashing on consumer perceptions. We conducted an online survey with 2,500 participants ... -
Utløsning av cnidoblaster hos maneter ved bruk av elektrisk strøm
(Nofima rapportserie, Research report, 2025)Målet med prosjektet var å vurdere hvorvidt elektrisk strøm kan utløse nematocystene på nesleceller hos maneter. Det ble gjennomført forsøk med å eksponere blå og rød brennmanet, samt perlesnormanet for elektriske feltstyrker ... -
Oppdrettstorsk – status og utfordringer
(Nofima rapportserie, Research report, 2025)Status og utfordringer i verdikjeden i dagens oppdrett av torsk er kartlagt gjennom intervju med oppdrettere og undersøkelse av ulike velferds- og kvalitetsparametere på oppdrettstorsk. Målet var å etablere et faktabasert ...