dc.contributor.author | Østli, Jens | |
dc.contributor.author | Heide, Morten | |
dc.date.accessioned | 2015-04-27T13:42:38Z | |
dc.date.accessioned | 2015-04-28T12:26:48Z | |
dc.date.available | 2015-04-27T13:42:38Z | |
dc.date.available | 2015-04-28T12:26:48Z | |
dc.date.issued | 2004 | |
dc.identifier.citation | Nofima rapportserie. 36 p. Nofima AS (tidligere Fiskeriforskning), 2004 | |
dc.identifier.isbn | 82-7251-535-0 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/11250/282707 | |
dc.description | - | |
dc.description.abstract | Denne rapporten beskriver resultatene av en markedstest av oppdrettstorsk gjort hos ca 30 spanske kjøkkensjefer i november 2003. Eksportutvalget for fisk var oppdragsgiver og samarbeidspartner i studien. Resultatene foreligger i form av spørreskjema og intervju.
Hovedkonklusjonen er at fersk oppdrettstorsk som produkt synes å ha store muligheter i det lavere og midlere restaurantsjikt samt som hverdagsmat. Våre informanter i Spania tilhørte i de aller fleste tilfeller den gastronomiske elite, og oppdrettstfisk generelt synes å ha liten plass i disses kjøkken. På tross av dette ble oppdrettsfisken vurdert som et godt (til dels meget godt) produkt. Ved en eventuell markedsføring av torsk i Spania møter man på en betydelig utfordring når det gjelder navnevalg. Torsk heter bacalao på spansk, men ordet bacalao synes å være svært sterkt assosisert med fullsaltet fisk, saltfisk. | |
dc.language.iso | nor | |
dc.relation.uri | https://nofimaas.sharepoint.com/sites/public/_layouts/15/guestaccess.aspx?guestaccesstoken=KS3z%2bGrcnf03onmWswTWB1stmMQBSHh0KqgpsYSp1dg%3d&docid=0cd2334e5c9f44c5cab772b0e409a62ce | |
dc.title | Markedstest av oppdrettet torsk i det spanske restaurantsegmentet | |
dc.type | Research report | |
dc.date.updated | 2015-04-27T13:42:38Z | |
dc.identifier.cristin | 1239417 | |
dc.relation.project | Nofima AS: 9444 | |