Now showing items 1032-1051 of 1063

    • Welfare in farmed fish 

      Damsgård, Børge; Juell, Jon-Erik; Braastad, Bjarne Olai (Research report, 2006)
      The interest of fish welfare is increasing, both in Norway and internationally, leading to an increasing need for scientific knowledge about basic and applied questions related to how farmed fish are produced. The strategic ...
    • Welfare Indicators for farmed Atlantic salmon: Tools for assessing fish welfare 

      Noble, Christopher; Gismervik, Kristine; Iversen, Martin Haugmo; Kolarevic, Jelena; Nilsson, Jonatan; Stien, Lars Helge; Turnbull, James F. (Research report, 2018)
    • Welfare Indicators for farmed rainbow Trout: Tools for assessing Fish welfare 

      Noble, Christopher; Gismervik, Kristine; Iversen, Martin Haugmo; Kolarevic, Jelena; Nilsson, Jonatan; Stien, Lars Helge; Turnbull, James F. (Research report, 2020)
    • Wood in Food - Measuring methods. Partial report 1 

      Lorentzen, Grete Elisabeth; Gudbjörnsdottir, Birna; Weider, Ida (Nofima rapportserie, Research report, 2000)
      The aim of this project is to develop and evaluate measuring methods to control the hygienic status of wood in food industry. This is a part of the project “wood in the food industry” where the suitability of wood products ...
    • Wood in Food – hygienic limits and cleaning procedures. Partial report 2 

      Lorentzen, Grete Elisabeth; Weider, Ida (Nofima rapportserie, Research report, 2000)
      This work is a part of the project “Wood in the Food industry”, which have participants from all Nordic countries. The project is co-ordinated by the Norwegian Institute of Wood Technology and funded by the Nordic Wood. ...
    • Wood, waxed wood, plywood, polyethylene and stainless steel - a comparison of hygienic properties 

      Lorentzen, Grete Elisabeth; Beyer, Gunilla; Weider, Ida (Nofima rapportserie, Research report, 2001)
      The aim of this experiment is to compare the hygienic properties of different types of materials. The materials to be tested comprise standard and processed plywood, spruce, pine (planed and not planed), polyethylene, ...
    • Workshop om utblødning og kjøling av laks, med fokus på kvalitet 

      Tobiassen, Torbjørn; Nordtvedt, Tom Ståle; Olsen, Stein Harris; Akse, Leif (Research report, 2013)
      Flere slakterier har ytret ønske om at det må arbeides videre med utblødning og kjøling av laks i slakteprosessen. De kontaktet Nofima og SINTEF Energi om dette og en prosjektskisse ble utarbeidet og sendt til FHF. Tematisk ...
    • Workshop on the Norwegian Sea Aquaculture Overviews (WKNORAO). ICES Scientific Reports. 3:116. 

      a Nordi, Gunnvør; Bogstad, Bjarte; Carnegie, Ryan; Cooper, Anne; Eilersen, Malene; Grefsrud, Ellen Sofie; Mikkelsen, Eirik Inge; O'Beirn, Francis; Rust, Michael; Skern-Mauritzen, Mette; Theuerkauf, Seth; Tronsgaard, Solveig; Vikebø, Frode Bendiksen; Whaley, Janet E. (Research report, 2021)
    • Xylanase supplementation in fish feed 

      Bogevik, André Sture (Research report, 2015)
      Plant ingredients have so far been the most cost efficient alternative for fish in the aquafeed industry. This has increased the dietary content of indigestible carbohydrates, including non-starch polysaccharides (NSP) ...
    • Økologisk mat i storhusholdninger - utfordringer og muligheter 

      Dalen, Gunhild Akervold; Granli, Britt Signe; Olsen, Nina Veflen; Longva, Åshild; Grini, Ida Synnøve (Research report, 2015)
      Formålet med rapporten er å kartlegge storhusholdningers syn på utfordringer og muligheter knyttet til bruk av økologiske produkter. Rapporten bygger på en seminarrekke i 2012 samt to undersøkelser utført av Nofima; en ...
    • Økonomi og driftsrutiner i fangstbasert akvakultur av torsk.Fokus på oppdrettsleddet 

      Hermansen, Øystein (Nofima rapportserie, Research report, 2010)
      Denne studien har kartlagt erfaringer ved drift av anlegg for fangstbasert akvakultur av torsk. Det er fokusert på kostnadsforhold, vekst, driftsrutiner og teknologi. I tillegg modelleres lønnsomheten i driften av et tenkt ...
    • Økonomiske og miljømessige effekter av superkjøling av laks 

      Iversen, Audun; Ziegler, Friederike; Rotabakk, Bjørn Tore (Nofima rapportserie, Research report, 2022)
      Denne rapporten undersøker økonomiske og miljømessige effekter av superkjøling av laks. Effektene belyses gjennom eksempler på to viktige varestrømmer, laks til Europa med trailer og flyfraktet laks til Asia. Superkjøling ...
    • Økonomiske og miljømessige konsekvenser av reguleringer og institusjonelle rammer – Faglig sluttrapport 

      Isaksen, John Roald; Hermansen, Øystein; Standal, Dag; Bendiksen, Bjørn Inge; Jafarzedeh, Sepideh; Dreyer, Bent (Nofima rapportserie, Research report, 2021)
      Denne rapporten oppsummerer aktiviteten i prosjektet Økonomiske og miljømessige konsekvenser av reguleringer og institusjonelle rammer. Prosjektet retter oppmerksomheten mot i hvor stor grad ulike former for fangstreguleringer ...
    • Økt holdbarhet av fiskefilet ved gelatin-coating 

      Arnesen, Jan-Arne; Carlehög, Mats; Gildberg, Asbjørn (Nofima rapportserie, Research report, 2011)
      Torsk-, sei- og kveitefilet er dyppet i en blanding av fiskegelatin (fra torskeskinn) og ekstrakt fra mjødurt (Filipendula ulmaria). Mjødurtekstraktet inneholder mye antioksidanter og antibakterielle forbindelser. Gelatin ...
    • Økt holdbarhet på utvannet tørrfisk for innenlandsmarkedet 

      Herland, Hilde; Joensen, Sjurdur; Rotabakk, Bjørn Tore (Research report, 2014)
      Utvannet tørrfisk er et krevende produkt når det gjelder holdbarhet i kjølt tilstand. På grunn av høyt bakterieinnhold er det nødvendig å hemme eller drepe disse for å kunne oppnå en holdbarhet som gjør at produktene kan ...
    • Økt konsum av sjømat i Norge. Muligheter og barrierer for norsk sjømatindustri 

      Heide, Morten (Nofima rapportserie, Research report, 2020)
      De siste årene har sjømatkonsumet i Norge blitt redusert. Denne rapporten ser på muligheter og barrierer innen norsk sjømatindustri for å bidra til økt konsum av sjømat. Denne delen av rapporten er basert på intervju av ...
    • Økt konsum av sjømat i Norge. Muligheter og barrierer i norsk dagligvarehandel 

      Heide, Morten (Nofima rapportserie, Research report, 2019)
      De siste årene har sjømatkonsumet i Norge blitt redusert. Denne rapporten ser på muligheter og barrierer i norsk dagligvarehandel for økt konsum av sjømat. Rapporten er basert på intervju av kategoriansvarlig for sjømat ...
    • Økt lønnsomhet i torskesektoren - Sluttrapport Arbeidspakke 1 - Politiske og institusjonelle samfunnsbindinger 

      Dreyer, Bent; Holm, Petter; Henriksen, Edgar (Research report, 2015)
      Rapporten gir en oversikt over aktivitet og funn i programmet «Økt lønnsomhet i torskesektoren» - Arbeidspakke 1. Programmet ble startet opp i 2011, og Arbeidspakke 1 - Politiske og institusjonelle samfunnsbindinger - var ...
    • Økt lønnsomhet i torskesektoren. Sluttrapport 

      Dreyer, Bent; Bendiksen, Bjørn Inge; Henriksen, Edgar; Hermansen, Øystein; Holm, Petter; Iversen, Audun; Karlsen, Kine Mari; Svorken, Marianne; Isaksen, John Roald; Olsen, Petter; Sørdahl, Patrick Berg (Research report, 2016)
      Rapporten gir en oversikt over aktivitet og funn i programmet «Økt lønnsomhet i torskesektoren». Programmet ble startet opp i 2011 og avsluttet sommeren 2016. Rapporten er organisert på følgende måte. Først redegjøres ...